km/óra
  2021.06.25., péntek  •  Vilmos napja
Jól kezdett, de vereséget szenvedett a Haladás-Viktória az Astra vendégeként

Jól kezdett, de vereséget szenvedett a Haladás-Viktória az Astra vendégeként

Főleg az első félidei játék képe alapján egy pontra mindenképpen rászolgált a szombathelyi együttes.

 

SIMPLE NŐI LIGA, 16. FORDULÓ

ASTRA-ALEF-HFC-ÜLLŐ - HALADÁS-VIKTÓRIA FC 5-1 (1-1)

Astra: Farkas – Rozmis, Kós (Nádudvari, 75.), Vidovenyecz, Véninger – Szakonyi (Gelb, 62.), Vidács, Vicsek, Csizi – Dikanova (Erdész, 62.), Sipos

Vezetőedző: Szász Ferenc.

Haladás-Viktória: Lavinia – Kopcsándi (Urbán, 75.), Horti, Fördős, Hajba – Balogh, Németh Zs. (Varga B., 69.) – Németh A. (Kovács V., 62.), Csizmadia (Németh M., 12.), Herczeg – Szil

Vezetőedző: Székely Tibor

Gólszerzők: Szakonyi 37., Kós 58., Vidács 67., Vicsek 77., Erdész 79., ill. Herczeg 4.

 

Vasárnap délután Üllőre, az Astra HFC együtteséhez látogatott a Haladás-Viktória. Mindkét csapat pozitív történésekkel a háta mögött várhatta a találkozót, ugyanis a fővárosiak a DVTK-t legyőzve bejutottak a Förch Női Magyar Kupa döntőjébe, míg a vasiak a Kelen SC gárdáját múlták felül az előző fordulóban.

 

Kiválóan kezdte a mérkőzést a szombathelyi alakulat, Szil Tünde remek kiugratása után Herczeg Andrea már a 4. percben megszerezte a vezetést a Viktóriának. Székely Tibor tanítványai ezután is lendületben maradtak, jobban futballoztak ellenfelüknél, az előnyt azonban nem sikerült növelniük. A kihagyott helyzetek a 37. percben megbosszulták magukat. A házigazda egyenlítő góljánál két korábbi szombathelyi játékos volt a főszereplő: Sipos Lilla szögletét Szakonyi Emese bólintotta a kapuba, 1-1-re módosítva ezzel az állást.

 

A fordulást követően a hazaiak kerültek fölénybe, de a vasiak is mentek előre a második gólért, ám az utolsó passzok nem sikerültek. A hazaiak viszont pontrúgások után alaposan megszórták a szombathelyieket. Kós az 58. percben megszerezte a vezetést, majd 12 perc alatt háromszor is betalált az Astra – valamennyi gól rögzített szituáció után született. A vendégeket a harmadik gól megtörte, ettől kezdve nem volt kérdéses a találkozó végkimenetele.

 

A bajnokságban a magyar válogatott Bosznia-Hercegovina ellen felkészülési mérkőzése miatt két hét szünet következik. A Haladás-Viktória legközelebb a 17. fordulóban április 16-án 16 órás kezdettel a Haladás Sportkomplexumban az ETO FC Győrt fogadja.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 30. évfolyam 23. szám - 2021.06.18.
Savaria Fórum 30. évfolyam 23. szám - 2021.06.18.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
16 éves lányt követett a szombathelyi vasútállomástól azért, hogy megerőszakolja
A Szombathelyi Járási Ügyészség szexuális erőszak bűntette miatt emelt vádat azzal az erőszakos többszörös visszaeső, letartóztatásban lévő férfival szemben, aki azért követte a kiskorú sértettet Szombathelyen, 2020 szeptemberének egyik estéjén, hogy erőszakkal szexuális cselekményt végezzen vele, közölte a Vas Megyei Főügyészség.
Nem kell maszk a belső terekben
A kormányinfón újabb járványszabályok lazítását jelentették be.
Időjárás: két zivatarcella is mozog a nyugati határszélen, Ausztriában többféle leszakadt az ég
Steiermark és Alsó-Ausztria keleti részén alakultak zivatarok hétfő délután, írják osztrák meteorológiai híroldalak. A felhők Magyarország felé tartanak, az még kérdéses, hoznak-e csapadékot.
Futsal: esélyt sem adott a Berettyóújfalunak, bajnok a Haladás
A szombathelyi alakulat története első bajnoki címét szerezte, emellett pedig első csapatként tudott bajnokságot nyerni a Haladás 102 éves fennállása óta.
11. alkalommal düböröghet az AlteRába
Idén – egy év kihagyás után – ismét megrendezik az ország legnagyobb kerti partiját, az AlteRába Fesztivált július 13-tól 17-ig Körmenden, a Rába Szabadidőközpontban. Hegedüs Lászlóval, Hegével a szervezés nehézségeiről, az érvényes jogszabályokról és a bizakodásról beszélgettünk.
legfrissebbek
OKF: figyeljék a meteorológiai szolgálat riasztásait!
A katasztrófavédelem arra kér mindenkit, hogy figyelje a meteorológiai szolgálat riasztásait, viharjelzéseit. Többfelé 100 kilométer/órás szél is lehet.
Maradandó fogyatékossággal járó balesetet okozott Szentgotthárdon, felfüggesztett fogházat kapott
A Körmendi Járásbíróság maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset okozásának vétsége miatt 8 hónap – végrehajtásában 1 év próbaidőre felfüggesztett- fogházra, 300.000 forint pénzbüntetésre és 1 év 1 hónap közúti járművek vezetésétől eltiltásra ítélte a büntetlen előéletű vádlottat, közölte az ügyészség.
Patakmederben ragadt egy Jeep Balogunyomnál
Nem közlekedési baleset történt. A Jeep vezetője az offroad élmény kedvéért hajtott bele a Perint patakba, kihajtani azonban már nem tudott belőle.
Már Horvátországban is jelen van a fertőzőbb delta variáns
Szlovénia után Horvátország is bejelentette, hogy az országban jelen van az először Indiában azonosított, a korábbiaknál fertőzőbb delta variáns.
Oklevéllel köszönték meg a civil szervezetek munkáját
Oklevéllel köszönte meg a város azoknak a civil szervezeteknek a munkáját, akik elsőként csatlakoztak a „Fogadj örökbe egy parkot” programhoz. A Vigyázzunk együtt Szombathelyre! Akció keretében ez a szemléletformáló kezdeményezés egyre népszerűbb, hiszen már több mint 30 közösség jelezte részvételi szándékát. A város Civil Fórumának negyedévente esedékes ülését az online tér után most újra személyesen tarthatták.