km/óra
  2024.06.16., vasárnap  •  Jusztin napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Jókai utca: mindkét irányban biztonságosabban közlekedhetnek a biciklisek

Jókai utca: mindkét irányban biztonságosabban közlekedhetnek a biciklisek

Jó ütemben halad a Jókai utcai kerékpárút építése. A kivitelezők a park menti szakasz burkolásának a végéhez közelednek. Korábban - az út korszerűsítésekor - a másik oldalon felfestették a kerékpársávot, a mostani beruházással mindkét irányban biztonságosabban közlekedhetnek a biciklisek.

 

Közel ötszáz méter hosszúságban, a Szent István park mentén halad az új kerékpárút nyomvonala, a kivitelezők dolgoznak, ha az időjárás engedi, hamarosan végére érnek a munkának. A két méter széles sávot térkővel burkolják. A beruházás része a Területfejlesztési Operatív Program mintegy egymilliárd forint támogatásával megvalósuló, Szombathely Megyei Jogú Város kerékpárosbarát fejlesztése című projektnek. A most épülő szakasz a biztonságosabb biciklis közlekedést szolgálja, ugyanakkor a zöldterületből sem vesz el jelentősebb felületet.


Sátory Károly önkormányzati képviselő az SZTV érdeklődésére így fogalmazott: “A kerékpárút vonalvezetése olyan, hogy nem kellett fákat kivágni, ami feltétel is volt, és mi ennek nagyon örülünk, hogy a vállalkozó ezt ilyen szigorúan tartja. Úgy gondolom, hogy ez a vékony sáv túlzottan nem vesz el a zöldterületünkből, lényeg, hogy a fák megmaradtak, és szép parkosított terület lesz mellette, úgyhogy én az gondolom, hogy ez a park szépségét nem fogja negatívan befolyásolni.”

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.