km/óra
  2024.06.16., vasárnap  •  Jusztin napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Jelentős mennyiségű üzemanyag ömlött Antwerpen kikötőjébe

Jelentős mennyiségű üzemanyag ömlött Antwerpen kikötőjébe

Olajszivárgás miatt lezárták a belgiumi Antwerpen kikötőjének rakpartját, és egy zsilipet is – közölte pénteken a kikötő szóvivője.

A helyi sajtó szerint az incidens csütörtök délután történt, jelentős mennyiségű üzemanyag ömlött az egyik hajó fedélzetére és a dokk vizébe. A Deurganck rakpartot lezárták az érkező, a kifutó és az áthaladó hajók előtt, továbbá a világ legnagyobb víztérfogatú gátját, a Kieldrecht zsilipet is, hogy megakadályozzák az olaj terjedését.

A hatóságok a nap folyamán drónnal figyelték a szivárgást, és sikerült megakadályozni, hogy az olaj a Scelde folyó vizébe kerüljön.

„A szivárgás következtében közel egytucatnyi tengerjáró hajó is szennyeződött. Ezeket meg kell tisztítani, mielőtt elhagyhatják a dokkot” – mondta a kikötő szóvivője.

A kikötői hatóságok oldószerekkel és magasnyomású mosókkal kezelik a szennyezett hajókat, hogy eltávolítsák az olajat. Ez még néhány napot igénybe vehet, és egyes hajóknak hosszabb ideig kell a dokkban maradniuk.

Egyelőre korlátozottak a kikötési lehetőségek a Deurganck rakparton, a kikötő szorosan figyelemmel kíséri a helyzetet, és mindent megtesz, hogy megtisztítsa a dokk vizét és korlátozza a kiömlő olaj okozta károkat – közölte a szóvivő.

 

(MTI)

Fotó: Pixabay

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.