km/óra
  2022.08.17., szerda  •  Jácint napja
Játékosan hívták fel a figyelmet a biztonságos közlekedésre

Játékosan hívták fel a figyelmet a biztonságos közlekedésre

Több mint százhúsz gyermek vett részt a „Biztonság Hete” során meghirdetett közlekedésbiztonsági napon, Szombathelyen, közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság.

 

A „Biztonság Hete” elnevezésű, országos kezdeményezésű program egyik legfőbb célja, hogy minél több gyermek és érintett figyelmét felhívja a biztonságos közlekedés fontosságára.


A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottságának tagjai színes programokkal készültek a szeptember 20-án, a Főkapitányság Söptei úti objektumában megtartott rendezvényre. A biztonságos és a szabályos közlekedést célzó foglalkozásokra a diákok azon intézményekből érkeztek, amelyek munkájukkal aktív szerepet vállaltak és vállalnak a főkapitányság által meghirdetett vetélkedőkön, pályázatokon. A résztvevők kipróbálhatták a részegséget szimuláló szemüvegben teljesíthető ügyességi pályát, valamint a különböző jelzőtáblákat és közlekedési szituációkat szemléltető kockakirakókat is.


A nap folyamán nagy érdeklődéssel fogadták a rendezvényen résztvevők a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság bemutatóját, valamint a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Technikai Osztályának munkatársai által tartott rendőrkutyás bemutatót is.

 

Fotó: police.hu
 

Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Elszenvedte első vereségét a szezonban a Haladás, hajrában szerzett góllal nyert a Szeged Szombathelyen
A mérkőzést a korábban a zöld-fehéreknél is megforduló Gajdos Zsolt döntötte el a 84. percben.
Megyei II. osztály, északi csoport: több csapatnál is kiszakadt a gólzsák az első fordulóban
A Bozsok kilenc, az Uraiújfalu fél tucat találatig jutott, a Lukácsháza és a Sé is ötször vette be ellenfele kapuját. Idegenben nyert az Alsóújlak, valamint az Újperint, a Spari pedig 1-1-es döntetlent játszott a Gércével.
Megújul a 11-es Huszár úti streetball pálya
Több mint húszmillió forintból újul meg a streetball pálya a 11-es Huszár úti tömbbelsőben. A beruházás uniós pályázatból és a szombathelyi önkormányzat támogatásával jöhet létre. Erről tartott sajtótájékoztatót Bokányi Adrienn tanácsnok, a körzet önkormányzati képviselője.
A generátor szíjának elszakadása vezetett egy felsőjánosfai gépjárműtűzhöz
A tűzesethez a körmendi hivatásos tűzoltók vonultak ki, akik elvégezték a jármű áramtalanítását, írja a vasi katasztrófavédelem honlapja.
Kiszáradnak a fák, miért nem locsolják többet?
A Szompark hivatalos Facebook-oldalán jelentette meg az alábbi közleményt.