km/óra
  2024.02.22., csütörtök  •  Gerzson napja
Járdáról, takarásból tekert Skoda elé egy idős kerékpáros Szombathelyen

Járdáról, takarásból tekert Skoda elé egy idős kerékpáros Szombathelyen

Az autó vezetőjének fékezni sem volt ideje, amikor egy parkoló autó mögül elé gurult az idős férfi. Az erősen vérző fejű biciklis nem akarta, hogy a sofőr mentőt hívjon, de az autó vezetője tárcsázta a segélyhívót.

 

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt csütörtökön reggel Szombathelyen, a Vörösmarty Mihály utcában. A belváros felől Kőszeg irányába tartott egy osztrák rendszámú Skoda, amikor a menetirány szerinti jobb oldalról, parkoló autó takarásából egy kerékpáros gurult volna át az úttesten.


- Még sötét volt. Zöldhullámon haladtunk, előttem is haladt még több jármű, amikor megjelent előttem a biciklis és fékezni sem volt időm, elütöttem. Ha láthatósági mellényben lett volna, akkor sem látom meg előbb, mert parkoló autó takarásából indult, egy kapualjból - mondta a 112Press kérdésére az autót vezető magyar férfi. - Azonnal megálltam és visszaszaladtam. Az a pár másodperc elmondhatatlanul rémisztő volt a számomra. Tudtam, hogy embert ütöttem el és nem tudtam, milyen állapotban találom.


- A kerékpárja mellett találtam, vérzett a feje, de azonnal felállt. Azt mondta, hogy ne hívjak mentőt, de ez meg sem fordult a fejemben, hiszen patakban csordogált a vér a fején. Kisegítettem a járdára és leültettem, a mentők azt mondták, hogy talán nyolc napon belül gyógyuló lesz a sérülése, de mindenképpen meg kell vizsgálni, hiszen fejsérülése van.


A 72 éves férfit a mentők kórházba szállították.

 

Fotó: Tánczos Mihály/112Press
 

Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
tematikus oldalak