km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Januári közgyűlés: pluszpénz a Vásárcsarnokra, közösen működtetné a színházat a város az állammal

Januári közgyűlés: pluszpénz a Vásárcsarnokra, közösen működtetné a színházat a város az állammal

Csütörtökön tartja az év első rendes ülését a szombathelyi képviselő-testület. Nyolc napirendi pontot nyilvánosan, egyet zárt ajtók mögött tárgyalnak a képviselők. Terítékre kerül a Vásárcsarnok felújítása, és módosítanak több rendeletet.


Az ülés elején beszámoló hangzik el az előző közgyűlés óta eltelt időszak fontosabb eseményeiről, majd rendeletmódosítások kerülnek napirendre, köztük a tavalyi költségvetésé, de az építéshatósági feladatok kormányhivatalhoz való átkerülése és a Közterület-felügyelet beolvadása kapcsán is változtatni kell a jogszabályon. 


Többletforrás szükséges a Vásárcsarnok felújításához, mert a legolcsóbb árajánlat is közel 355 millió forinttal haladja meg a rendelkezésre álló forrást. Az előterjesztés szerint a költségvetésből kellene biztosítani a hiányzó összeget, és többlettámogatásért folyamodni a Terület- és Településfejlesztési Programhoz. 


Várhatóan újrakötik a Farkas Károly utcai tornacsarnok bérleti szerződését, soron kívül 50 millió forint támogatást biztosítanak a Sportiskolának, és év végéig meghosszabbítják a SZOMHULL 500 milliós tagi kölcsönének visszafizetési határidejét. 
 

Az önkormányzat a tervek szerint kérelmet nyújt be a kormány felé a Weöres Sándor Színház és a Mesebolt Bábszínház közös, állami és önkormányzati működtetéséről. Így ugyanis központi támogatást is kapnának az intézmények. Módosítják az Egyesített Bölcsődei Intézmény és a Pálos Károly Szolgálat alapító okiratát. 


Elbírálják a Vásárcsarnok és az AGORA vezetői álláshelyére érkezett pályázatokat. Zárt ülésen tájékoztató hangzik el az északi iparterületen tervezett beruházásról. A nyilvános ülést a szokásoknak megfelelően 9 órától élőben követhetik itt, a Szombathelyi Televízióban és honlapunkon.

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Vármegyei I. osztály: lezárult a bajnokság, a Királyé lett az ezüstérem a Haladás mögött, a harmadik helyet a Vép szerezte meg
A Sárvár a hatalmas vihar, jégeső miatt találkozója nagy részét műfüvön játszotta és 0-0-ra végzett a Csákánydoroszlóval, de a Söpte és Szentgotthárd is megosztozott a pontokon. A Haladás gólzáporos mérkőzésen hozta el a három pontot Táplánból, míg a Körmend, a Vasvár és a Szarvaskend egyaránt három gólt szerezve nyert hazai környezetben.
100 százalékos teljesítménnyel nyerte a bajnokságot az SZKKA
Az NB/I B-s kézibajnokság zárófordulójában az Orosházát is legyőzte Vida Gergő együttese, amely mind a 30 bajnokiját megnyerte.
Hankó Balázs: egyre vonzóképesebb a megújult magyar felsőoktatás
Egyre vonzóképesebb, egyre attraktívabb a megújult magyar felsőoktatás - hangoztatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért felelős államtitkára Szombathelyen tartott sajtótájékoztatóján, szombaton.
Ha jövő héten IC-vel készült Budapestre, ennek nem fog örülni
Vonatok helyett pótlóbuszok járnak hétfőtől Szombathely és Csorna között, pályakarbantartási munkák miatt.
Megtisztult a Stromfeld lakótelep első két félköríve is
A SZOVA Nonprofit Zrt., a Szompark Kft. és a Közterület-felügyelet korábbra tervezte, de a csapadékos időjárás miatt végül csak most tudták elvégezni a Stromfeld lakótelep első két félkörívének komplex takarítását.