km/óra
  2022.10.03., hétfő  •  Helga napja
Januári közgyűlés: pluszpénz a Vásárcsarnokra, közösen működtetné a színházat a város az állammal

Januári közgyűlés: pluszpénz a Vásárcsarnokra, közösen működtetné a színházat a város az állammal

Csütörtökön tartja az év első rendes ülését a szombathelyi képviselő-testület. Nyolc napirendi pontot nyilvánosan, egyet zárt ajtók mögött tárgyalnak a képviselők. Terítékre kerül a Vásárcsarnok felújítása, és módosítanak több rendeletet.


Az ülés elején beszámoló hangzik el az előző közgyűlés óta eltelt időszak fontosabb eseményeiről, majd rendeletmódosítások kerülnek napirendre, köztük a tavalyi költségvetésé, de az építéshatósági feladatok kormányhivatalhoz való átkerülése és a Közterület-felügyelet beolvadása kapcsán is változtatni kell a jogszabályon. 


Többletforrás szükséges a Vásárcsarnok felújításához, mert a legolcsóbb árajánlat is közel 355 millió forinttal haladja meg a rendelkezésre álló forrást. Az előterjesztés szerint a költségvetésből kellene biztosítani a hiányzó összeget, és többlettámogatásért folyamodni a Terület- és Településfejlesztési Programhoz. 


Várhatóan újrakötik a Farkas Károly utcai tornacsarnok bérleti szerződését, soron kívül 50 millió forint támogatást biztosítanak a Sportiskolának, és év végéig meghosszabbítják a SZOMHULL 500 milliós tagi kölcsönének visszafizetési határidejét. 
 

Az önkormányzat a tervek szerint kérelmet nyújt be a kormány felé a Weöres Sándor Színház és a Mesebolt Bábszínház közös, állami és önkormányzati működtetéséről. Így ugyanis központi támogatást is kapnának az intézmények. Módosítják az Egyesített Bölcsődei Intézmény és a Pálos Károly Szolgálat alapító okiratát. 


Elbírálják a Vásárcsarnok és az AGORA vezetői álláshelyére érkezett pályázatokat. Zárt ülésen tájékoztató hangzik el az északi iparterületen tervezett beruházásról. A nyilvános ülést a szokásoknak megfelelően 9 órától élőben követhetik itt, a Szombathelyi Televízióban és honlapunkon.

Savaria Fórum 31. évfolyam 35.szám - 2022.09.30.
Savaria Fórum 31. évfolyam 35.szám - 2022.09.30.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Fokozatosan csökken parlagfű pollenkoncentrációja
Továbbra is az alacsony-közepes tartományban van az allergén növény virágpor-koncentrációja.
Szombathelyen és Sárváron is többször tankolt, de egyszer sem fizetett
Az ősemberek genetikájának kutatása kapta az orvosi Nobelt
Pääbo munkásságával átalakította az ember eredetének kutatását, mivel az általa kifejlesztett megközelítések lehetővé tették a DNS-ben lévő bázisok sorrendjének a vizsgálatát. 
Burgonyát kapnak a rászorulók: egyre kevesebb az adomány, pedig egyre többre lenne szükség
Burgonyát oszt a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász a rászorulóknak 3,2 millió forint értékben. Elsősorban olyan nagycsaládosok részesülnek az adományból, akik az élelmiszermentő akcióban nem vesznek részt. A tízkilós zsákokat a plébániák osztják szét Vas és Zala megyei településeken.
Maradandó fogyatékosságot szenvedett el a motoros, vádat emeltek a sofőr ellen