km/óra
  2024.04.19., péntek  •  Emma napja
Januárban is összeülnek a képviselők

Januárban is összeülnek a képviselők

Megújulhat a Károly Róbert utca egy szakasza, kiírják a múzeumigazgatói pályázatot, módosítják a tavalyi költségvetést és a jégcsarnok üzemeltetési szerződését, továbbá elfogadják Szombathely új környezetvédelmi programját. Ezek a témák is terítékre kerülnek az új esztendő első közgyűlésén. A képviselők 12 napirendi pontot nyilvánosan, egyet zárt ülésen tárgyalnak. A csütörtökön 9 órakor kezdődő ülést élőben követhetik honlapunkon, a Szombathelyi Televízió műsorán és Facebook-oldalán.

 

Tájékoztató hangzik el az egészségügyi törvények módosításáról. A háziorvosi körzeteket az önkormányzat helyett a praxiskezelő alakítja ki, az ügyeletet - a fogorvosi ellátás kivételével - a mentőszolgálat szervezi és látja el, erről legkésőbb 2024. február 29-ig kell szerződést kötni. Április 1-jén nyit ki újra a Víztorony és a KRESZ park. Változatlan nyitva tartási időben a Vásárcsarnok működteti tovább a helyi termelői piacot. A Berzsenyi könyvtár és a Savaria Múzeum nevéből kikerül a megyei hatókörű városi elnevezés. 


Döntenek az Emlékmű környékének felújításáról, ami céges felajánlásból, 120 millió forint értékben valósulhat meg. A TOP programból 162 millió forint szabadon felhasználható pénzösszeg maradt meg, amit várhatóan beemelnek a Ferenczy utcai felújítási projektbe, ebből rendbehozzák a Károly Róbert utca egy szakaszát. Beszámoló hangzik el az 1000 fa program kiterjesztésével kapcsolatos tapasztalatokról: 10 nap alatt elfogyott az igényelhető 500 facsemete, sőt, túl is lépték a keretet. A tervek szerint kiosztják mind az 596 darab fát, amire a szombathelyiek regisztráltak. Elkészült Szombathely környezetvédelmi programja, amely a város adottságait és jövőbeni fejlődési irányait figyelembe véve meghatározza a környezeti célokat és az elérésükhöz szükséges eszközöket, feladatokat. Módosítják a SZOVA és a Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub között a Fedett Jégcsarnok hosszú távú üzemeltetésével kapcsolatosan létrejött szerződést. Április 30-án lejár a Savaria Múzeum igazgatójának megbízatása, kiírják az új pályázatot. Kovács Éva, jelenlegi szentgotthárdi háziorvosé lehet az Egészségügyi Alapellátó épületében működő, tavaly június 1-je óta betöltetlen 21. számú felnőtt praxis. Harmadszor módosítják a 2022-es költségvetést. Változik a temetkezésről és temetőkről szóló helyi rendelet. A zárt ülés napirendjén a távhőszolgáltatóval kapcsolatosan döntés szerepel. 

 

Fotó: archív/Nagy Jácint
 

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Spártaiaktól pezsgett Szombathely – Íme a Spartan Race eredményei!
Szombaton Szombathelyre érkezett a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata, a Spartan Race. Reggel 8 és este 6 óra között több ezer magyar és nemzetközi versenyző száll harcba öt kategóriában, és már rögtön az elsőnél van miért büszkének lennünk: a szombathelyi Kívés Bendegúz dobogóra állhatott.
Áprilisi nyárra téli zimankó: kifehéredett a Kőszegi-hegység csúcsa
Kifehéredett az Írottkő kedden délelőtt: az Astromet Facebook-oldal élő videóban jelentkezett be a Kőszegi-hegységből, jég- és hódara, illetve hó hullott a nulla fok körüli hőmérsékleten.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szombathely Deák Ferenc utca 3. alatti gyermekorvosi rendelő - Dr. Gecse-Kálózi Patrícia rendelési idő
Dr. Gecse-Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.
legfrissebbek
Kosárlabda: a harmadik Honvéd elleni mérkőzést is nagyon simán húzta be, így söpréssel jutott elődöntőbe a Falco! (képgalériával)
A szombathelyi sárga-feketék 94-60-ra diadalmaskodtak és lezárták a budapestiek elleni negyeddöntős párharcukat.
Minden eddiginél több alkotást neveztek a Savaria Filmszemlére
Tizenegyedik alkalommal rendezik meg április 24. és 26. között a Savaria Filmszemlét, amelyre minden eddiginél több, csaknem kétszáz művet neveztek a Kárpát-medencében és távolabbi országok magyar közösségeiben élő filmes alkotók - közölte az MTI-vel a Savaria Filmakadémia Egyesület elnöke.
Fidesz kampánynyitó: Brüsszel az új Moszkva
A Fidesz Választási Manifesztummal rúgta be a választási kampányát. A Millenárison tartott pénteki kampánynyitón csak hárman szólaltak fel: Szijjártó Péter külügyminiszter, Deutsch Tamás EP-listavezető és Orbán Viktor miniszterelnök.
Huszonöt éves a közgazdász képzés Szombathelyen
Huszonöt éve indult el az akkori Berzsenyi Dániel Főiskolán a közgazdász képzés, ma pedig már az ELTE Savaria Egyetemi Központ Társadalomtudományi Karához tartozó Közgazdaságtudományi Intézetben négy alap- és egy mesterszakon 230 diák tanul, amit egy igazi sikertörténetnek tartanak az intézményben. A jubileumra emlékeztek ma, volt és jelenlegi hallgatókkal, oktatókkal, vezetőkkel.
Programajánló – Szombathely: táncbajnokság, művészet és kiállítás, virágköltemények
Az április 20-21-ei hétvégén sem kell unatkozniuk a Szombathelyen élőknek, többféle programlehetőséget kínálnak a szervezők. A jövő hét is tartogat érdekességeket.