km/óra
  2024.04.14., vasárnap  •  Tibor napja
IX. Alkotótábor roma képzőművészeknek a Herényiek Házában

IX. Alkotótábor roma képzőművészeknek a Herényiek Házában

Szombathely MJV képviseletében Putz Attila képviselő vett részt az alkotótáborban elkészült alkotások kiállításának megnyitóján, írja közösségi oldalán a városatya.

A posztban szerepel: "A rendezvényen résztvevőket köszöntötte rajtam kívül Járóka Lívia EP képviselő, Horváth Gábor a herényi körzet önkormányzati képviselője, Szekér Tamás a Herényi KSE elnöke, a rendezvény házigazdája és Ferkovics József festőművész, ötletgazda, az alkotótábor megálmodója.

Megállapítást nyert, hogy Szombathelyen nem csak duma a romák és magyarok együttműködése, hanem tettekben, gyakorlatban is megtapasztalható. 9 éve megrendezett alkotótáboron kívül Boros Ferenc és Horváth Zoltán független filmesek Ferkovics József és Bari Janó roma képzőművészekről filmet készítettek. Utóbbi film szerdán debütált nagy sikerrel a Savaria moziban.

Az egy hetes alkotótábort 1 millió Ft-tal támogatta a város és 100.000 Ft-tal a megyei közgyűlés. Következő jubileumi rendezvényt 10 naposra tervezik bővíteni, aminek az anyagi támogatására kértem Járóka Lívia képviselőasszonyt és ígéretet kaptam rá, hogy megvizsgálják kérésemet. Város biztosan támogatni fogja a továbbiakban is az alkotótábort lehetőségeihez képest."

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Már tudják, hol mérnek a vasi rendőrök a Speedmarathonon
A vasi rendőrök száznál is több javaslatot kaptak az itt élőktől, hogy hol mérjenek majd április 19-én.
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Nehéz lesz az április a Rumi úton közlekedőknek
Napokon belül indul a város legforgalmasabb déli bevezető útjának felújítása, a Rumi út aszfaltozása miatt a hónap végén várhatóan pár napig teljes lezárás lesz a szakaszon, de már a marási munkák idején is lassabb haladásra kell számítani.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szólunk előre: április második hetében több helyen is útlezárások lesznek Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április második hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani.