km/óra
  2023.03.25., szombat  •  Irén, Irisz napja
Ittas sofőr: ugrott a jogsija, eljárás indult ellene

Ittas sofőr: ugrott a jogsija, eljárás indult ellene

Kilenc balesetről érkezett bejelentés a főkapitányságra az elmúlt 24 órában, írja a police.hu.

Azt írják: "A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a 2022. szeptember 12-én 5 óra és 2022. szeptember 13-án 5 óra közötti időben kettő, könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Munkatársaink négy, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén is intézkedtek.

A rendőrök az elmúlt 24 órában egy járművezetővel szemben intézkedtek, aki ittasan vezette járművét. Egy helyi sofőrt igazoltattak Sárváron, az Alkotmány utcában, ahol anyagi káros balesetet okozott. A férfit további mintavételre előállították, vezetői engedélyét elvették, vele szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult a Sárvári Rendőrkapitányságon.

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt, 2022. szeptember 12-én, a déli órákban, a 84-es számú főúton. Egy csömödéri lakos személygépkocsival közlekedett Sárvár felől Sopron irányába. Haladása során, egy előzési manőver után ismeretlen okból letért az útpadkára, majd a vízelvezető árokban a tetejére borulva állt meg. A balesetben a gépkocsivezető könnyebben megsérült. Az eset körülményeit szabálysértési eljárás keretében vizsgálja a Sárvári Rendőrkapitányság.

Ugyancsak személyi sérüléssel járó közlekedési balesetnél helyszíneltek a rendőrök 2022. szeptember 12-én, a reggeli órákban, Celldömölk és Kemenesszentmárton között. Egy kemenesmagasi lakos gépkocsival közlekedett Vönöck felől a 834-es számú út irányába, amikor haladása során, egy jobbra ívelő útkanyarulatban elvesztette uralmát járműve felett és a vízelvezető árokba sodródott. A balesetben a sofőr könnyebben megsérült. Az eset körülményeit a Celldömölki Rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálja."

Savaria Fórum 32. évfolyam 9. szám - 2023.03.17.
Savaria Fórum 32. évfolyam 9. szám - 2023.03.17.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Lomtalanítási időpontok Szombathelyen
A Szomhull közzétette, hogy városunkban mikor és hol lesz lomtalanítás, írja a cég honlapja.
Megyei I. osztály: idegenben nyert a Haladás és a Király SE, hetet rúgott a Sárvár, hatot a Körmend
A Söpte a Táplán, a Jánosháza a Szentgotthárd ellen tartotta otthon mindhárom bajnoki pontot.
Balhé a meccs előtt - Fellöktek egy rendőrt, erősítés érkezett
A hazai másodosztályú labdarúgó mérkőzés előtt támadt rendőrökre egy maréknyi pécsi szurkoló Szombathelyen. Olvasónk szerint egy rendőr földre került, ezután már a rendőrök is rendezték a soraikat, írja a 112press.hu.
Jövő péntektől Húsvéti vásár a Fő téren - sok meglepetéssel
Március 31-étől április 10-éig ismét húsvéti vásár lesz Szombathely Fő terén. A részletekről pénteken délelőtt sajtótájékoztatón számolt be a városvezetés és a szervezők. Minden korosztály megtalálja majd a számára kedves szórakozási lehetőséget: a kicsiket játszópark várja, de lesz sok koncert, emellett főszerepet kap a gasztronómia is.
Megyei I. osztály: a Rábapaty és a Répcelak örülhetett a két vasárnapi mérkőzésen
Előbbi a Vépet, utóbbi a Csepreget győzte le a bajnokság 19. játéknapján.
legfrissebbek
Válik Reese Witherspoon és magyar származású férje
11 év után hozták meg a közös döntést.
Leborotválta a kamion a sávjába átsodródó személyautó oldalát a 86-oson
Az idős gépkocsivezető nem sérült meg.
Vemhes kocát ütött el egy Toyota Rábahídvég közelében
A sofőr egy szemből reflektorral érkező autó miatt lassított, majd nem sokkal ezután egy vaddisznó ugrott az autója elé, amit elütött.
Pár hónapja pótolt betonoszlopot tört egy Seat Balogunyomban, a 86-os főúton
A jármű vezetője későn észlelte, hogy az előtte haladó Ford furgon forgalmi okból lassít. A sofőr jobbra húzta a kormányt, de ütközött a Ford sarkával, majd egy betonoszlopnak ütközött, ami a műszaki mentés ideje alatt eldőlt.
Porviharokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat
A két héttel ezelőtti tömegbalesetet is porvihar okozta.