km/óra
  2024.02.22., csütörtök  •  Gerzson napja
Ittas sofőr: ugrott a jogsija, eljárás indult ellene

Ittas sofőr: ugrott a jogsija, eljárás indult ellene

Kilenc balesetről érkezett bejelentés a főkapitányságra az elmúlt 24 órában, írja a police.hu.

Azt írják: "A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a 2022. szeptember 12-én 5 óra és 2022. szeptember 13-án 5 óra közötti időben kettő, könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Munkatársaink négy, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén is intézkedtek.

A rendőrök az elmúlt 24 órában egy járművezetővel szemben intézkedtek, aki ittasan vezette járművét. Egy helyi sofőrt igazoltattak Sárváron, az Alkotmány utcában, ahol anyagi káros balesetet okozott. A férfit további mintavételre előállították, vezetői engedélyét elvették, vele szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult a Sárvári Rendőrkapitányságon.

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt, 2022. szeptember 12-én, a déli órákban, a 84-es számú főúton. Egy csömödéri lakos személygépkocsival közlekedett Sárvár felől Sopron irányába. Haladása során, egy előzési manőver után ismeretlen okból letért az útpadkára, majd a vízelvezető árokban a tetejére borulva állt meg. A balesetben a gépkocsivezető könnyebben megsérült. Az eset körülményeit szabálysértési eljárás keretében vizsgálja a Sárvári Rendőrkapitányság.

Ugyancsak személyi sérüléssel járó közlekedési balesetnél helyszíneltek a rendőrök 2022. szeptember 12-én, a reggeli órákban, Celldömölk és Kemenesszentmárton között. Egy kemenesmagasi lakos gépkocsival közlekedett Vönöck felől a 834-es számú út irányába, amikor haladása során, egy jobbra ívelő útkanyarulatban elvesztette uralmát járműve felett és a vízelvezető árokba sodródott. A balesetben a sofőr könnyebben megsérült. Az eset körülményeit a Celldömölki Rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálja."

Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
tematikus oldalak
legfrissebbek
Viharos szél miatt adtak ki riasztást a megyére
Csütörtökön (nagyobb eséllyel a déli órákban, majd estétől) a Dunántúl nyugati kétharmad részén előfordulhatnak viharos (ált. 60-70 km/h, néhol>70 km/h) széllökések, írja a HungaroMet Nonprofit Zrt. Emiatt megyénkre elsőfokú riasztást adtak ki.
Vegyes volt a forintmozgás reggel
Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben csütörtök reggel a szerda kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
Kivonult az állam a kultúra finanszírozásából, de vajon mi jön ezután? 
Miközben az állam a piacilag eleve sikeres, vagy a jövőben piacképesnek tűnő kulturális tevékenységeket szeretné inkább támogatni, a maga mögött hagyott finanszírozási űrben nem lépett senki a helyére. Van-e alternatívája az állami, pályázati finanszírozásnak a kultúra területén, és ha igen, mi lehet az?
Szombathely, a klasszikus polgárváros
A megyei jogú városok történeti fejlődése és településmorfológiája című kötetet mutatták be ma délután a könyvtárban. Az eseményen dr. Fűzfa Balázs habilitált nyugalmazott egyetemi docens (ELTE BDPK) beszélgetett a szerzőkkel.
Béke téri pocsolyák: egy régi problémát orvosolnak Herényben
A herényi Béke tér régi problémája, hogy amikor leesnek a nagy esők, nem tud elfolyni a víz, és óriási tócsák képződnek mindenhol - a megoldásáról dr. László Győző képviselő (Éljen Szombathely!) beszélt Facebook-videójában.