km/óra
  2024.06.20., csütörtök  •  Rafael napja
Ismét ülésezett a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Ismét ülésezett a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

A tanácskozást a szombathelyi közterület-felügyeleten tartották, írja a város hivatalos honlapja.

A tudósításban szerepel: "Február utolós péntekén tartota szokásos ülését a szombathelyi Kábítószerügyi Egyezetető Fórum (KEF), amelynek rendhagyó módon a szombathelyi közterület-felügyelet adott otthont. Az első napirendi pontban a Vas Vármegyei Kormányhivatal Hatósági Főosztály Igazságügyi Osztály Pártfogó Felügyelet osztályvezetője, Lukáts András adott tájékoztatást a Pártfogó Felügyelet munkájáról. A második napirendi pontban Kelemen Krisztián, a KEF elnöke adott tájékoztatást a KEF 2023-as költségvetéséről, amely a tavalyi évhez hasonlóan 2 millió forint. Ez a rendelkezésre álló forrás a GESZ költségvetésében szerepel, melyre a KEF tagszervezetei adhatnak be pályázatot, drogellenes programokra. A pályázatokról a KEF-üléseken döntenek szavazással a tagok. Szombathely Megyei Jogú Város 2023. évi költségvetési rendeletét - amely a GESZ, így a KEF költségvetését is tartalmazza - február 23-án fogadta el Szombathely Város közgyűlése.

Végül Tóth Balázs szakmai társelnök tájékoztatta a résztvevőket az EENA-naphoz kapcsolódó kábítószer-ellenes tevékenységről, egy drogprevenciós színházi előadásra benyújtott pályázatról és az idei évre tervezett feladatokról. Az ülés végén a KEF tagszervezetek képviselői betekintést nyerhettek a közterület-felügyelet működésébe Ágoston Sándor irodavezető által."

Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Záporok és jégeső miatt adtak ki riasztást vármegyénkre is
Öt megyére adott ki figyelmeztetés zivatarok miatt szombaton a HungaroMet. Az előrejelzés szerint késő délutántól záporok alakulhatnak ki Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyében. Vasárnap pedig az északkeleti, keleti megyékben alakulhatnak ki zivatarok.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Bloomsday 2024: az itt és most ünnepe
30. alkalommal ünnepli Szombathely városa, hogy James Joyce Ulyssesének főhősét, Leopold Bloomot szombathelyi származásúként írta bele a világirodalomba. Az idei, háromnapossá bővült ír–magyar fesztivál, a Bloomsday első napján már nyilvánvalóvá vált, hogy városunk minden idők legszínesebb kortárs művészeti fesztiválja vette kezdetét, melyen a magaskultúra és könnyedebb szórakozás egyaránt képviselteti magát.
Sorsolás: gazdára talált nyereményjátékunk fődíja, a FIAT kabrió
Közjegyző jelenlétében kedden délelőtt megtörtént a májusban indult nyereményjátékunk sorsolása és gazdára talált a FIAT 500-as kabrió.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.