km/óra
  2024.06.20., csütörtök  •  Rafael napja
Ismét ülésezett a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Ismét ülésezett a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Kelemen Krisztián, a szombathelyi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum - KEF elnöke péntekre hívta össze a szakmai fórumot, hogy megtárgyalják a kidolgozás alatt álló új, városi drogellenes stratégia jelenlegi állását, olvasható a város honlapján.

 

Mint írják, Burkali Bernadett szociológus, a stratégiát készítő szakmai munkacsoport tagja részletes tájékoztatást adott a Szombathelyi Drogvilág 2021 kérdőív feldolgozásának állapotáról, a beérkezett adatok mennyiségéről, minőségéről, valamint elismerő szavakkal illette mindazokat, akik részt vettek abban, hogy a szombathelyi 5-13. osztályosok köréből 3300 kérdőív érkezett vissza. A primer és szekunder szempontok alapján a kiértékelés több hetet vesz igénybe. Drogprevenciós programokkal készülnek a kábítószer-ellenes világnapra, amely június 25-én lesz Szombathelyen, a  Fő téren.


Kelemen Krisztián megköszönte, hogy a szombathelyi intézmények segítették és folyamatosan segítik a KEF munkáját. "Köszönet jár ezért a pedagógusoknak, az osztályfőnököknek, az igazgatóknak és az intézmények fenntartóinak. Segítségükkel meg van alapozva a jövő stratégiája, hiszen az alap, a kiindulópont a jelenlegi helyzet, melyet ez a kutatás tárt fel. És köszönet jár a Vasi Ifjúságért Egyesületnek, valamint Tóth Balázs, KEF Szakmai Társelnök Úrnak, akivel az operatív munkát végeztem a kutatás sikeressége és a megfelelő adatmennyiség beérkezése érdekében!" - ezzel zárta az ülést a KEF elnöke.

 

Fotó: szombathely.hu

Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Záporok és jégeső miatt adtak ki riasztást vármegyénkre is
Öt megyére adott ki figyelmeztetés zivatarok miatt szombaton a HungaroMet. Az előrejelzés szerint késő délutántól záporok alakulhatnak ki Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyében. Vasárnap pedig az északkeleti, keleti megyékben alakulhatnak ki zivatarok.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Bloomsday 2024: az itt és most ünnepe
30. alkalommal ünnepli Szombathely városa, hogy James Joyce Ulyssesének főhősét, Leopold Bloomot szombathelyi származásúként írta bele a világirodalomba. Az idei, háromnapossá bővült ír–magyar fesztivál, a Bloomsday első napján már nyilvánvalóvá vált, hogy városunk minden idők legszínesebb kortárs művészeti fesztiválja vette kezdetét, melyen a magaskultúra és könnyedebb szórakozás egyaránt képviselteti magát.
Sorsolás: gazdára talált nyereményjátékunk fődíja, a FIAT kabrió
Közjegyző jelenlétében kedden délelőtt megtörtént a májusban indult nyereményjátékunk sorsolása és gazdára talált a FIAT 500-as kabrió.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.