km/óra
  2024.03.01., péntek  •  Albin napja
Csütörtökön ismét összeülnek a képviselők

Csütörtökön ismét összeülnek a képviselők

December 1-től az Országos Mentőszolgálat veszi át az orvosi ügyelet működtetését, ezzel kapcsolatban is döntést hoz októberi rendes ülésén a szombathelyi közgyűlés. 15 napirendi pontot nyilvánosan, kettőt zárt ajtók mögött vitatnak meg a képviselők. A közgyűlést élőben követhetik csütörtökön 9 órai kezdettel honlapunkon a folyamatosan frissülő cikkünkben, a Szombathelyi Televízió műsorán és Facebook oldalán.

 

A két közgyűlés közötti időszakról szóló beszámolóban szerepel, hogy január 1-től a katolikus egyház veszi át a Gagarin utcai szociális intézmény működtetését, és továbbra is biztosítja a korábbi megállapodásban rögzített 50 férőhelyet a szombathelyi lakóhellyel rendelkező idősek számára. Tájékoztató hangzik el az ELTE Savaria Egyetemi Központ tevékenységéről. Mint ismert, a város 2020 óta évente 130 millió forinttal támogatja a kampusz működését.


December 1-től a mentőszolgálat üzemelteti a központi orvosi ügyeletet. Az önkormányzat azt szeretné, ha a helyszín maradna a 11-es Huszár út 6. A részletekről még folynak a tárgyalások. Január 1-től új orvos érkezhet az egy éve üresen álló 10. számú, Deák Ferenc utcai házi gyermekorvosi praxisba. 


A közgyűlés várhatóan elfogadja a város új, öt évre szóló civil koncepcióját. A képviselők döntenek az északi iparterület egy újabb 400 ezer m2-es darabjának értékesítéséről, egy energiahatékonyságot célzó pályázaton való részvételről, melyhez 3 millió forint önerő szükséges, és az identitást erősítő program újabb elemeiről. Megalkotják az elhagyott hulladék felszámolásáról és a közterületek tisztántartásáról szóló rendeletet. Kiválasztják az önkormányzat új számlavezető bankját. 


Kiírják a pályázatot a GAMESZ és a Mesebolt Bábszínház vezetői álláshelyére: Imréné Erényi Katalin nyugdíjba vonul, Kovács Géza megbízatása 2024. június 30-án lejár. Megválasztják a Helyi Választási Bizottság három tagját. Zárt ülésen vezetői megbízással kapcsolatos napirend szerepel, és sportkitüntetésekről is határoznak.

 

Fotó: archív/Nagy Jácint
 

Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
tematikus oldalak
legfrissebbek
Közel 30 millió forintot sikkasztott egy vasi cég volt ügyvezetője
A Szombathelyi Járásbíróság 1 rendbeli jelentős értékre, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette és más bűncselekmény miatt halmazati büntetésül 1 év 4 hónap - végrehajtandó - börtönre, 300.000 forint pénzbüntetésre ítélt egy férfit. Eltiltotta továbbá 3 évre a gazdasági társaságok vezető tisztségviselői tevékenységének ellátásától. Kötelezte a vádlottat a sértett javára 28.824.786 forint kártérítés, valamint az állam javára 577.899 forint bűnügyi költség megfizetésére.
Csak a vármegye- és országbérlet marad a MÁV-nál és a Volánnál, bővülő kedvezmények, új napijegyek március 1-től
Ingyenes utazás a 14 év alatti gyermekeknek, 50%-os, állandó kedvezmény a közalkalmazottaknak, új, 24 órás vármegye- és országbérletek. Egyebek mellett ezek jellemzik a MÁV-VOLÁN-csoport március elsejétől érvényes új tarifarendszerét. A jelenlegi 15 bérletkonstrukció helyett tavasztól mindössze kettő marad, a vármegye- és országbérlet, míg az eddigi kedvezményrendszer jelentősen egyszerűsödik, a mostani 65 helyett mintegy 20 kedvezménytípus marad. Összegyűjtöttük milyen változások lesznek a helyi és helyközi közlekedésben.
Nem szabadulhat a bicskei pedofil igazgató
V. János, a bicskei gyermekotthon egykori igazgatója, akit 2019-ben nyolc év börtönre ítélték jogerősen folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt, szeretett volna feltételesen szabadlábra kerülni, de az ítéletben eljáró büntetés-végrehajtási bíró a férfi meghallgatása után csütörtökön úgy határozott, hogy elutasítja a kérést, értesült a 24.hu.
Változóan felhős-napos, de enyhe idő várható a tavasz első hétvégéjén
Folytatódik a megszokottnál enyhébb időjárás a tavasz első hétvégéjén is: pénteken még több helyen lehet eső, majd csökken a csapadékhajlam, és gyengén felhős, napos idő várható 12-19 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletekkel - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből.
Futsal: nyolcgólos Haladás-döntetlen Nyíregyházán
A hazaiak a 36. percben még két találattal vezettek, ekkor azonban jött Vas Ádám, aki kétszer is beköszönt és kialakította a 4-4-es végeredményt.