km/óra
  2024.05.30., csütörtök  •  Janka, Zsanett napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Csütörtökön ismét összeülnek a képviselők

Csütörtökön ismét összeülnek a képviselők

December 1-től az Országos Mentőszolgálat veszi át az orvosi ügyelet működtetését, ezzel kapcsolatban is döntést hoz októberi rendes ülésén a szombathelyi közgyűlés. 15 napirendi pontot nyilvánosan, kettőt zárt ajtók mögött vitatnak meg a képviselők. A közgyűlést élőben követhetik csütörtökön 9 órai kezdettel honlapunkon a folyamatosan frissülő cikkünkben, a Szombathelyi Televízió műsorán és Facebook oldalán.

 

A két közgyűlés közötti időszakról szóló beszámolóban szerepel, hogy január 1-től a katolikus egyház veszi át a Gagarin utcai szociális intézmény működtetését, és továbbra is biztosítja a korábbi megállapodásban rögzített 50 férőhelyet a szombathelyi lakóhellyel rendelkező idősek számára. Tájékoztató hangzik el az ELTE Savaria Egyetemi Központ tevékenységéről. Mint ismert, a város 2020 óta évente 130 millió forinttal támogatja a kampusz működését.


December 1-től a mentőszolgálat üzemelteti a központi orvosi ügyeletet. Az önkormányzat azt szeretné, ha a helyszín maradna a 11-es Huszár út 6. A részletekről még folynak a tárgyalások. Január 1-től új orvos érkezhet az egy éve üresen álló 10. számú, Deák Ferenc utcai házi gyermekorvosi praxisba. 


A közgyűlés várhatóan elfogadja a város új, öt évre szóló civil koncepcióját. A képviselők döntenek az északi iparterület egy újabb 400 ezer m2-es darabjának értékesítéséről, egy energiahatékonyságot célzó pályázaton való részvételről, melyhez 3 millió forint önerő szükséges, és az identitást erősítő program újabb elemeiről. Megalkotják az elhagyott hulladék felszámolásáról és a közterületek tisztántartásáról szóló rendeletet. Kiválasztják az önkormányzat új számlavezető bankját. 


Kiírják a pályázatot a GAMESZ és a Mesebolt Bábszínház vezetői álláshelyére: Imréné Erényi Katalin nyugdíjba vonul, Kovács Géza megbízatása 2024. június 30-án lejár. Megválasztják a Helyi Választási Bizottság három tagját. Zárt ülésen vezetői megbízással kapcsolatos napirend szerepel, és sportkitüntetésekről is határoznak.

 

Fotó: archív/Nagy Jácint
 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
“Jancsó, nekem te vagy a Haladás…” - érzelmes posztban búcsúzik a zöld-fehér példakép
Jancsó András rúgott bombagólt az NB I-ben a Gerával, Bödével, Dibusszal felálló Fradinak az Üllőin, de pályafutása legmeghatározóbb pillanatai mégis idén történtek, és mindkettő a pályán kívül. Hosszú posztban reagál a Szombathelyi Haladás 28 éves, megkérdőjelezhetetlenül lokálpatrióta labdarúgója a csapattal történtekre.
Kedden két fontos szombathelyi vasúti átjárónál sem működnek majd a jelzőlámpák
Biztosítóberendezés fenntartási munkálatokat végez május 28-án kedden két forgalmas szombathelyi vasúti átjárónál is a GYSEV.
Ha jövő héten IC-vel készült Budapestre, ennek nem fog örülni
Vonatok helyett pótlóbuszok járnak hétfőtől Szombathely és Csorna között, pályakarbantartási munkák miatt.
Vármegyei I. osztály: lezárult a bajnokság, a Királyé lett az ezüstérem a Haladás mögött, a harmadik helyet a Vép szerezte meg
A Sárvár a hatalmas vihar, jégeső miatt találkozója nagy részét műfüvön játszotta és 0-0-ra végzett a Csákánydoroszlóval, de a Söpte és Szentgotthárd is megosztozott a pontokon. A Haladás gólzáporos mérkőzésen hozta el a három pontot Táplánból, míg a Körmend, a Vasvár és a Szarvaskend egyaránt három gólt szerezve nyert hazai környezetben.
Programajánló – Szombathely: Food & Music Weekend, gyereknap és magyar hősök napja
A május 25-26-ai hétvégén sem kell unatkozniuk a Szombathelyen élőknek, többféle programlehetőséget kínálnak a szervezők. A jövő hét is tartogat érdekességeket.