km/óra
  2024.04.23., kedd  •  Béla napja
Ismét lesz ingyen zsibi a Szombathelyi Parkerdőben

Ismét lesz ingyen zsibi a Szombathelyi Parkerdőben

Really Really Free Market néven rendeznek április 6-án, szombaton 11 órától ingyen zsibit a Parkerdei Büfénél.

 

A szervezők azt kérik, hogy lehet vinni bármit, ami otthon már feleslegessé vált. S el lehet vinni bármit, ami megtetszik. Mindezt ingyen, nem kell és nem szabad semmiért fizetni, semmit cserébe kérni. Fontos az is, hogy ami nem talál új gazdára, azt haza kell vinni.


Kora tavasszal jól jöhetnek a kerti szerszámok, kiültetésre váró növények (fák, bokrok, virágok...). Szolgáltatást is fel lehet ingyenesen ajánlani, ki mivel tud hozzájárulni. Az Alpokalja Nagycsaládos Egyesület Szombathely jóvoltából ismét sok friss pékárú kerül az asztalra. A Gencsapátiban található Kiss-Kertészet pedig virágokat ajánlott fel a rendezvényre.


Illusztráció: pixabay.com
 

Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Futsal: pazar gólok, tükörsima győzelem, kiütötte a Haladás a második Kecskemétet
Felipe Conde legénysége 6-0-val intézte el legfőbb üldözőjét a felső-házi rájátszás 8. játéknapján.
Vármegyei II. osztály, északi csoport: nagy győzelmet aratott a Répcelak, a Bozsok és a Kemenesalja is hétgólos mérkőzésen diadalmaskodott
Bobán és Gércén is potyogtak a gólok: előbbi 4-4-es döntetlent játszott a Gencsapátival, míg utóbbi 3-2-es hazai sikert könyvelhetett el a Szeleste ellen. Az Alsóújlak, a Sé, valamint a Pecöl is idegenben tudott nyerni, utóbbi pedig a Sé Lukácsháza elleni sikerének köszönhetően a tabella élére állt.
A Derkovitson folytatódott a tavaszi utcatakarítási akció Szombathelyen
Ilyenkor nemcsak az útszegélyek, útpadkák, hanem a csatornák is megtisztulnak, szükség szerint újrafestik a parkolóhelyeket, és takarítás közben a fametszési és parkfenntartási munkákat is elvégzik.
Ne vigyük haza a madárfiókákat és az állatkölyköket!
Fontos dologra hívja fel a figyelmet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).
Vigyázat! Megint csalók élnek vissza az MNB nevével és logójával
Újabb csalási kísérletben igyekeznek csalók hitelesnek tűnni a Magyar Nemzeti Bank (MNB) nevével és logójával: egy most terjedő e-mailes csalásban bűnözők magánszemélyeket próbálnak meg rábírni arra, hogy egy „MNB által támogatott” víruskezelő programot töltsenek le – közölte az MNB hétfői közleményében, kiemelve hogy a jegybank nem készít és támogat víruskezelő programot sem lakossági, sem vállalati ügyfelek számára.