km/óra
  2023.06.04., vasárnap  •  Bulcsú napja
Imádják a magyarok a pontgyűjtő-programokat

Imádják a magyarok a pontgyűjtő-programokat

Még ma is fontos szerepet töltenek be a töltőállomások életében a hűségprogramok. A Multipontot a Mol Move váltotta fel, míg a Shell a ClubSmarttal, az OMV pedig a SuperShoppal igyekszik erősíteni a vásárlói lojalitást.

 

Ismert márka búcsúzott a hűségprogramok piacáról, miután a Mol kivezette a Multipontot, helyette pedig a Mol Move-ot indította útjára. Az előbbivel január 9-ig lehetett gyűjteni a pontokat, illetve beváltani azokat, az utóbbi pedig másnap, január 10-én vált elérhetővé a töltőállomásokon, állandó üzemanyag-kedvezményekkel, nyereményjátékokkal, kaparós nyereménykártyákkal és személyre szabott ajánlatokkal. Az aktivitást indokolja, hogy a kuponos akciókhoz hasonlóan a pontgyűjtő-programokra is rendkívül fogékonyak a magyarok. Főként az így elérhető árengedményeknek köszönhető, hogy egy-egy program több százezres, esetenként többmilliós tábort is maga köré gyűjthet – írja a VG.

 

Az olaj- és gázipari vállalat annyiban megkönnyítette az ügyfeleknek az átállást, hogy a regisztrációnál csak a Multipont kártyaszámot kell megadni, ezután a cég a felhasználó korábbi fiókját automatikusan összeköti a Mol Move programmal. Az előző hűségprogram megszüntetése ugyanakkor a pénzintézeti együttműködés miatt egyúttal azt is maga után vonta, hogy már az OTP Bank Multipont funkciós betéti kártyáival sincs lehetőség hűségpontok gyűjtésére. Ezzel összefüggésben a bank arról tájékoztatta kártyabirtokosait, hogy a 2021. december 1-től igényelt pótkártyákat, illetve a 2022. januártól lejáró cserekártyákat Multipont funkció nélkül bocsátják ki több Mastercard plasztik, így a Prémium, az MP Online és Standard OKÉ kártya esetében is.

 

Az új hűségprogramban a gasztro termékeknél – például hot-dognál vagy szendvicsnél – 100 forint 5 pontot ér, akárcsak autómosás vásárlásánál. Az egyéb shop-termékek után 100 forintonként 3 pontot írnak jóvá, az üzemanyagoknál pedig típustól függően literenként 1-3 pontot. A Mol Move úgy épül fel, hogy a pontok gyűjtésével négy különböző szint érhető el, ezek sorrendben a Green, a Silver, a Gold és a VIP, amelyek újabb és újabb kedvezményeket tartogatnak. A programhoz kapcsolódó applikációban, illetve a weboldalon egyaránt nyomon tudja követni az aktuális ajánlatokat az ügyfél, de a digitális kártya is az egyszerűség és a kényelem mellett szól.

 

A többi nagy töltőállomás-hálózatnál sem ragaszkodnak már a hagyományos kártya kiváltásához, így például a Shellnél elérhető ClubSmart-program hagyományos és digitális kártyával is használható. Ezeken a benzinkutakon a vásárlás végösszegének legfeljebb a feléig 10 pont 10 forint kedvezményt jelent. A pontokat nemcsak a tankoláskor lehet beváltani, hanem házhoz szállítással, illetve elektronikus kupon formájában is. A ClubSmart ráadásul többmárkás hűségkártyaprogram, miután a Shell partnere lett a Booking.com, a Rentalcars.com, a Philips, a Magazin Centrum és az ECD Solutions is.

 

A cikk kiemeli, a Mol és a Shell fejlesztéseit elsősorban az motiválhatja, hogy a hűségprogramos piacon a SuperShop jelenléte nagy erőssége az OMV-nek.

 

A pontkibocsátó és -beváltó partnerek széles kínálata miatt ugyanis ez a program a legsokoldalúbb: az OMV-töltőállomások és a SPAR-áruházak mellett a hálózathoz tartozik többek között az Interticket, a BestByte, a Kärcher, a Regio Játék, a Doktor24, az újHáz Centrum és a Share Now is. A résztvevő vállalatok értékelése szerint az évek során a lojalitást erősítő, összetett rendszerré nőtte ki magát a program.

címkék
Savaria Fórum 32. évfolyam 20. szám - 2023.06.02
Savaria Fórum 32. évfolyam 20. szám - 2023.06.02
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Dr. Perger Gyula atya visszatér Szombathelyre
A székesegyház plébánosa lesz. Több személyi változás is történt.
Megyei I. osztály: drámai végjáték után bajnok a Haladás, a Király SE az ezüstérmes, a harmadik helyet a Répcelak szerezte meg
A Szarvaskend és a Rábapaty is idegenbeli sikerrel zárta a szezont, a Vasvár, a Celldömölk, valamint a Szentgotthárd pedig hazai környezetben diadalmaskodott.
Megyei II. osztály, északi csoport: bajnok lett az Újperint, döntetlennel zárult a Lukácsháza-Gencsapáti rangadó, zsinórban harmadszor nyert a Kemenesalja
A Szeleste a mérkőzést keretbe foglalva győzte le a Bozsokot, de az Uraiújfalu, a Sé, valamint a Spari is hazai környezetben gyűjtötte be a három bajnoki pontot.
Megyei II. osztály, déli csoport: nyolcig jutott a Nádasd, ötöt rúgott a Telekes
A Vasszécseny kilenc emberrel is végigküzdötte a Rum elleni mérkőzést, a Rábatótfalu és Csákánydoroszló idegenben tudott nyerni. Az Őriszentpéter és a Szentpéterfa összecsapása is döntetlennel zárult.
Kosárlabda: az aranycsata ötödik mérkőzésén is hazai győzelem született, zsinórban negyedszer bajnok a Falco!
A szombathelyiek végig koncentráltan, magabiztosan, magas színvonalon kosárlabdázva 84-68-ra verték az Albát, így 2008, 2019, 2021 és 2022 után újabb bajnoki címet ünnepelhetnek.
legfrissebbek
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. A hét második fele szárazabbnak ígérkezik, csak elszórtan lehet zápor, zivatar, és a hőmérséklet csúcsértéke az átmeneti visszaesést követően a hét végére ismét megközelíti a 30 Celsius-fokot - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet eljuttattak az MTI-hez.
Egygólos győzelmet aratott és lépéselőnybe került a Haladás VSE az NB III-as osztályozón
A szombathelyiek Ferencz Zoltán és Tóth Márton találataival 2-1-es idegenbeli sikert arattak Orosházán az osztályozó első találkozóján.
Elektromos zárlat okozhatott tüzet egy szombathelyi konyhában
A Március 15. térre riasztották a szombathelyi tűzoltókat és a mentőket, ahol egy második emeleti lakásból dőlt ki a füst. A házigazda nem volt otthon.
„Legyen közös a történelmi Magyarország, mert akkor a miénk is”
Megemlékezés a nemzeti összetartozás napján
Vádat emeltek a lánnyal szemben, aki felgyújtott egy seprűt egy szombathelyi szupermarketben
A Szombathelyi Járási Ügyészség most közveszélyokozás bűntette miatt emelt vádat a fiatalkorú lánnyal szemben, olvasható a Vas Vármegyei Főügyészség közleményében.