km/óra
  2024.04.13., szombat  •  Ida napja
„Számíthatnak ránk” – Időseknek és fogyatékkal élőknek segít a szombathelyi önkormányzat

„Számíthatnak ránk” – Időseknek és fogyatékkal élőknek segít a szombathelyi önkormányzat

Az elmúlt évek nehézségeire való tekintettel pénzügyi támogatást szeretne nyújtani az időseknek és a fogyatékkal élőknek a város. Dr. Nemény András polgármester javaslatáról a februári közgyűlés fog dönteni.

Csütörtökön reggel jelent meg dr. Nemény András polgármester Facebook-oldalán egy videó, melyben bejelentette, hogy az elmúlt évek nehézségei, a koronavírus-járvány, az energiaválság és az elszabadult árak miatt javaslatot fog tenni arra a februári közgyűlésen, hogy pénzügyi támogatással segítse az időseket és a fogyatékkal élőket az önkormányzat.

„Eddig is megpróbáltunk segítséget nyújtani a lehetőségeink szerint, most pedig éppen a költségvetés összeállítása előtt állunk, és azzal a javaslattal fogok élni, hogy valamennyi nyugdíjasnak és valamennyi egészségkárosodás okán ellátásban részesülőnek tízezer forintos segítséget nyújtsunk” – mondta a polgármester.

Nemény András a bejelentés előtt a nyugdíjas szövetség elnökével is egyeztetett, aki maga is támogatta a javaslatot.

„Számomra nagyon fontos, hogy a városlakók érezzék: értük van a város. Erről szól a szénmonoxid-érzékelők vásárlásához nyújtott támogatás, a lakossági 1000 fa program, a LED-csere program, a piaci utalvány és a 16 éves korig tartó ingyenes közlekedés; és erről szól ez a program is. Tisztelt szombathelyi nyugdíjasok! Mi mindig számíthattunk Önökre, Önök is számíthatnak ránk. Éljen Szombathely!” – zárta az üzenetet.

Hasonló támogatást csak Szegeden és Székesfehérváron nyújt az önkormányzat.

A polgármesteri javaslat elfogadásáról a közgyűlés fog dönteni.

 

Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Már tudják, hol mérnek a vasi rendőrök a Speedmarathonon
A vasi rendőrök száznál is több javaslatot kaptak az itt élőktől, hogy hol mérjenek majd április 19-én.
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Szólunk előre: április második hetében több helyen is útlezárások lesznek Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április második hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani.
Nehéz lesz az április a Rumi úton közlekedőknek
Napokon belül indul a város legforgalmasabb déli bevezető útjának felújítása, a Rumi út aszfaltozása miatt a hónap végén várhatóan pár napig teljes lezárás lesz a szakaszon, de már a marási munkák idején is lassabb haladásra kell számítani.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.