km/óra
  2024.07.12., péntek  •  Izabella, Dalma napja
Időjárási helyzetkép: nyugaton hó és balesetek, délkeleten 18 fok és decemberi tavasz

Időjárási helyzetkép: nyugaton hó és balesetek, délkeleten 18 fok és decemberi tavasz

Amíg a nyugati országrészben szombat délelőtt havazás kezdődött, addig délkeleten, Békéscsaba környékén plusz 18 fokot mértek, ami napi melegrekordnak számít. A Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság több balesetről adott hírt.

Az idokep.hu előzetesen arról számolt be, hogy szombaton hidegfront érkezik, de a déli tájak nem adják könnyen magukat. Északnyugat felől fordul az szélirány északnyugatira és felerősödve hozza be észak felől a hideget. A délkeleti, keleti tájakon tart ki legtovább a meleg beáramlása erős déli széllel. Ami nemcsak 10-15 fokos enyhe időt hozhat, néhol 18 fokig melegedhet a levegő.

A hírportál hőtérképe így festett szombaton fél három körül:

 

 

Ezalatt Vas megyében

Esővel indult a szombat az Alpokalján, ami délelőtt havazásra váltott, néhány centis hótakaró alakult ki, az utakon több balesett is történt, számolt be kora délutáni összefoglalójában a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.


 


A tűzoltó egységeket ezidáig hat kárhelyszínre riasztották pályaelhagyásos, frontális balesetekhez.

A tűzoltó egységeket Kőszegre, Ölbőre, Magyarlakra és Körmend és Csákánydoroszló környékére riasztották eddig közúti balesetekhez.

Elhagyta az utat és árokba csapódott egy személyautó a kőszegi Gubahegynél. A vezetője nem szorult be az autóroncsba. A kőszegi önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járművet, valamint kerekeire állították. 
 

Nem sokkal ezt követően Kőszeg és Horvátzsidány közötti úton csúszott az árokba egy kisteherautó. A kőszegi önkormányzati tűzoltók segítséget nyújtottak a jármű főútra való visszahelyezésében, hogy folytatni tudja útját. 

Frontálisan ütközött össze egy rakomány nélküli kisteherautó és egy személyautó nem sokkal dél után a 88-as számú főúton Ölbőnél. Az M86-os autóút felé tartott egy Toyota kisteherautó az intenzív havazásban.A hátsókerék-meghajtású jármű megcsúszott, és az úton keresztbe fordulva sodródott. A szemből érkező, Sárvár felé tartó Volvo vezetője már nem tudta elkerülni az ütközést. A férfi elmondta, hogy nem fékezett erősen és nem rántotta félre a kormányt, mert nem akart nagyobb bajba kerülni. Ő sérülés nélkül megúszta a balesetet.A 88-as főúton két sávon haladhat a forgalom - írja a 112press. A sárvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, és megszüntették a forgalmi akadályt. 

Két személyautó ütközött össze a magyarlaki Kossuth Lajos utcában. A balesetet követően az egyik autó az árokba csapódott. A szentgotthárdi katasztrófavédelmi őrs és a helyi önkéntes tűzoltók áramtalanították a járműveket. 

Elhagyta az úttestet és az árokba borult egy személyautó a 8-as főúton Körmend és Csákánydoroszló között. A körmendi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. 

Az előző helyszíntől nem messze egy újabb baleset történt a 8-as főút ezen szakaszán, itt is autó csúszott az árokba. A körmendi hivatásos tűzoltók megszüntették a forgalmi akadályt. 

A Kőszegi Önkormányzati Tűzoltóság tájékoztatása alapján árokba borult és a tetején állt meg egy Suzuki személygépkocsi Kőszeg és Horvátzsidány között, a Guba-hegy közelében.Az autót vezető nő a tűzoltók kiérkezésére ki tudott szállni a járműből, amit kőszegi és horvátzsidányi tűzoltók állítottak a kerekeire.

Szombaton az esti órában személyi sérülés nélküli közlekedési baleset történt a 8-as főúton, Vasvár térségében. Egy Ford személygépkocsi ütközött szalagkorlátnak, majd az úttesten keresztbe állt meg. Vasvári és körmendi tűzoltók érkeztek a helyszínre, akik áramtalanították a gépkocsit és irányították a forgalmat, majd levontatták az autót a főútról.

 

A Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság arra kéri a közlekedésben résztvevőket, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek, a téli útviszonyoknak megfelelően megválasztott sebességgel és körültekintéssel induljanak útnak! 

 

Borítókép: Kőszegi Önkormányzati Tűzoltóság

címkék
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Augusztusban folytatódik a lomtalanítás Szombathelyen
A SZOVA Nonprofit Zrt. idén is meghirdette a lomtalanítást, amely a lakosságra és lakóingatlanokra vonatkozik, így a garázstulajdonosok, illetve intézmények, vállalkozások, kereskedelmi egységek nem vehetik igénybe a szolgáltatást.
Augusztusi időutazásra hív a XXIII. Savaria Történelmi Karnevál
Augusztus 22. és 25. között ismét megelevenedik Szombathely ókori története: a nyolc kiemelt és 20 kísérőhelyszín 388 programmal várja Savaria lakóit és a vendégeket, hogy időutazással ünnepeljük a város 2000 éves múltját, jelenét és jövőjét. A XXIII. Savaria Történelmi Karneválról kedden tartottak sajtótájékoztatót a Történelmi Témaparkban.
Edzésbe állt a Haladás VSE
Hétfőn délután 21 mezőnyjátékosnak, valamint két kapusnak tartotta meg az első edzést a Szenczi Imre vezette szakmai stáb, írja az egyesület honlapja.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Jövő hétvégén ismét Szombathely utcáira viszik a művészetet
Tovább dübörög az Érezd Szombathelyt! programsorozat: július 13-án jön az Utcaművészeti nap, melynek keretében zenészek, képzőművészek, táncosok, kézművesek lepik el Szombathely belvárosát. De ezen kívül is sok izgalmas program vár ránk még júliusban, ennek részleteiről tartottak sajtótájékoztatót pénteken délelőtt a szervezők.