km/óra
  2024.02.25., vasárnap  •  Mátyás napja
Időjárási helyzetkép: nyugaton hó és balesetek, délkeleten 18 fok és decemberi tavasz

Időjárási helyzetkép: nyugaton hó és balesetek, délkeleten 18 fok és decemberi tavasz

Amíg a nyugati országrészben szombat délelőtt havazás kezdődött, addig délkeleten, Békéscsaba környékén plusz 18 fokot mértek, ami napi melegrekordnak számít. A Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság több balesetről adott hírt.

Az idokep.hu előzetesen arról számolt be, hogy szombaton hidegfront érkezik, de a déli tájak nem adják könnyen magukat. Északnyugat felől fordul az szélirány északnyugatira és felerősödve hozza be észak felől a hideget. A délkeleti, keleti tájakon tart ki legtovább a meleg beáramlása erős déli széllel. Ami nemcsak 10-15 fokos enyhe időt hozhat, néhol 18 fokig melegedhet a levegő.

A hírportál hőtérképe így festett szombaton fél három körül:

 

 

Ezalatt Vas megyében

Esővel indult a szombat az Alpokalján, ami délelőtt havazásra váltott, néhány centis hótakaró alakult ki, az utakon több balesett is történt, számolt be kora délutáni összefoglalójában a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.


 


A tűzoltó egységeket ezidáig hat kárhelyszínre riasztották pályaelhagyásos, frontális balesetekhez.

A tűzoltó egységeket Kőszegre, Ölbőre, Magyarlakra és Körmend és Csákánydoroszló környékére riasztották eddig közúti balesetekhez.

Elhagyta az utat és árokba csapódott egy személyautó a kőszegi Gubahegynél. A vezetője nem szorult be az autóroncsba. A kőszegi önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járművet, valamint kerekeire állították. 
 

Nem sokkal ezt követően Kőszeg és Horvátzsidány közötti úton csúszott az árokba egy kisteherautó. A kőszegi önkormányzati tűzoltók segítséget nyújtottak a jármű főútra való visszahelyezésében, hogy folytatni tudja útját. 

Frontálisan ütközött össze egy rakomány nélküli kisteherautó és egy személyautó nem sokkal dél után a 88-as számú főúton Ölbőnél. Az M86-os autóút felé tartott egy Toyota kisteherautó az intenzív havazásban.A hátsókerék-meghajtású jármű megcsúszott, és az úton keresztbe fordulva sodródott. A szemből érkező, Sárvár felé tartó Volvo vezetője már nem tudta elkerülni az ütközést. A férfi elmondta, hogy nem fékezett erősen és nem rántotta félre a kormányt, mert nem akart nagyobb bajba kerülni. Ő sérülés nélkül megúszta a balesetet.A 88-as főúton két sávon haladhat a forgalom - írja a 112press. A sárvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, és megszüntették a forgalmi akadályt. 

Két személyautó ütközött össze a magyarlaki Kossuth Lajos utcában. A balesetet követően az egyik autó az árokba csapódott. A szentgotthárdi katasztrófavédelmi őrs és a helyi önkéntes tűzoltók áramtalanították a járműveket. 

Elhagyta az úttestet és az árokba borult egy személyautó a 8-as főúton Körmend és Csákánydoroszló között. A körmendi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. 

Az előző helyszíntől nem messze egy újabb baleset történt a 8-as főút ezen szakaszán, itt is autó csúszott az árokba. A körmendi hivatásos tűzoltók megszüntették a forgalmi akadályt. 

A Kőszegi Önkormányzati Tűzoltóság tájékoztatása alapján árokba borult és a tetején állt meg egy Suzuki személygépkocsi Kőszeg és Horvátzsidány között, a Guba-hegy közelében.Az autót vezető nő a tűzoltók kiérkezésére ki tudott szállni a járműből, amit kőszegi és horvátzsidányi tűzoltók állítottak a kerekeire.

Szombaton az esti órában személyi sérülés nélküli közlekedési baleset történt a 8-as főúton, Vasvár térségében. Egy Ford személygépkocsi ütközött szalagkorlátnak, majd az úttesten keresztbe állt meg. Vasvári és körmendi tűzoltók érkeztek a helyszínre, akik áramtalanították a gépkocsit és irányították a forgalmat, majd levontatták az autót a főútról.

 

A Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság arra kéri a közlekedésben résztvevőket, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek, a téli útviszonyoknak megfelelően megválasztott sebességgel és körültekintéssel induljanak útnak! 

 

Borítókép: Kőszegi Önkormányzati Tűzoltóság

címkék
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
tematikus oldalak
legfrissebbek
Szombathelyi Haladás - Tiszakécske 0-0 (Cikkünk folyamatosan frissül!)
A Merkantil Bank liga 22. fordulójában a zöld-fehérek a Tiszakécskét látják vendégül.
Ezentúl gyermekfelügyelet is igénylehető az AGORA-nál rendezvények alatt
Az AGORA nemrég egy új kezdeményezést indított útjára, rendezvényei alatt gyermekfelügyeletet biztosítanak, így a kultúrát szerető család minden tagjának örömteli lehet a kikapcsolódás.
Szereti a baracklekvárt? Rossz hírünk van!
Termelői Facebook-csoportokba egyre több kép kerül fel arról, hogy virágzásnak indultak a sárgabarack fák a Dunántúltól az Észak-Alföldig. Ez azonban nagyon rossz hír a gazdáknak és a fogyasztóknak is, a kajszi ugyanis rendkívül fagyérzékeny, azt pedig nehéz elképzelni, hogy májusig ne érkezzen még fagyhullám az országba.
Kitörte a szalagkorlát lábait az ittas sofőr az M86-oson
A férfi egy enyhe jobbos kanyart egyenesített ki az M86-os autóúton Vép térségében, lezúzta a szalagkorlátot, kitörve annak lábait, ő könnyebben sérült meg. A szonda kimutatta, hogy fogyasztott alkoholt, mielőtt autóba ült, tudósított a helyszínről a 112Press.hu.
A kommunizmus áldozataira emlékezett a városvezetés
A Király utca 14. előtt hajtottak főt és koszorúztak, annál az épületnél, a volt ÁVH-székháznál, ahol a kommunista diktatúra idején az Államvédelmi Hatóság kegyetlenül megkínozta a rendszeridegennek bélyegzetteket.