km/óra
  2024.05.19., vasárnap  •  Ivó, Milán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Idén is online ünnepelhetjük a tánc világnapját

Idén is online ünnepelhetjük a tánc világnapját

1982 óta április 29., Jean-Geroges Noverre francia balettművész születésnapja a tánc világnapja. Vas megye 22 néptáncos közössége - mintegy ötszáz táncos - a közösségi médiában látható kisfilmmel köszönti a jeles napot.

 

Az összeállításban mások mellett a Szökős, az Ungaresca, a Gencsapáti, a Hajnalcsillag Néptáncegyüttes és a Vasi Kislegénycéh szerepel egy-egy színpadi produkciójának részletével. Közönség előtt ugyan még nem valósulhat meg az ünneplés, de a pandémiát megelőző évek emlékezetes pillanatainak filmes megidézésével azt üzenik a néptáncosok: nagyon várják a közösségi élet visszatérését. A videó-összeállítás elérhető a Szökős Néptáncegyüttes Facebook-oldalán.


2003 óta nagyszabású programsorozattal ünneplik Szombathelyen a tánc világnapját, ami tavaly online térbe szorult a veszélyhelyzet miatt. Akkor a város 20 táncegyesülete oktatóvideókat osztott meg a Facebook-on, saját stílusuk alaplépéseit mutatták be a néptánctól a hip-hop-ig. Ezt a videót újra közzétette közösségi oldalán az AGORA, így idézik meg a tánc fővárosának világnaphoz illő hangulatát.

 

 


 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Kikapott, de bennmaradt az NB/II-ben a Haladás - papíron
A Merkantil Bank liga 33. fordulójában a vasiak az Ajkát látták vendégül. Ellentétes félidők után a vendégek 3-1-re nyertek.
Sportszerűség, fegyelem, bajtársiasság, humor – felavatták a Szabó Éva sétányt (képgalériával)
Tegnap délután ünnepélyes keretek közt felavatták a Haladás pálya mögött a Szabó Éva sétányt. Köszöntőbeszédet dr. László Győző, Szombathely sportügyekért is felelős alpolgármestere, Kelemen Krisztián önkormányzati képviselő és Szabó Hajnalka, a Haladás VSE Tenisz Szakosztályának elnöke mondott. Az ünnepi esemény zárásaként leleplezték Szabó Éva emléktábláját. A legendás teniszező 2022-ben hunyt el.
Indul a vidéki vendéglátóhelyek támogatása
Tizenhárom milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től - hívta fel a figyelmet csütörtöki közleményében a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).
A polgármester nem dönthet az SZKKA ingyenes csarnokhasználatáról, a májusi közgyűlés tárgyalja a kérést
A májusi közgyűlésen tárgyalja az önkormányzat az SZKKA csarnokhasználati kérelmét, május 24-én pedig szurkolói ankét lesz, amelyen részt vesz a városvezetés is - egyebek mellett ez derül ki abból a levélből, amelyet vasárnap délután dr. Nemény András tett közzé. Az NB I-be
Ekler Luca aranyérmet nyert 100 méteres síkfutásban a para-atlétikai világbajnokságon
Ekler Luca aranyérmet nyert 100 méteres síkfutásban a para-atlétikai világbajnokságon, a japán Kobéban – írta az MTI.