km/óra
  2024.05.19., vasárnap  •  Ivó, Milán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Idén a Mikulás Vépen tette le a postaládáját

Idén a Mikulás Vépen tette le a postaládáját

Vépen is készülnek már az adventi időszakra, és gyűjtik a Mikulásnak is a kívánságokat. Aki szeretné, bedobhatja levelét a Nagyszakállú művelődési házban lévő postaládájába.

 

Iszakné Koszorús Judit, a Vépi Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója elmondta, hogy a kicsik nagy örömére a Mikulás idén úgy döntött, hogy a postaládáját elküldi a gyerekeknek. Így azoknak, akik szeretnének neki üzenni december 6-a előtt, nincs más dolguk, mint leírni, lerajzolni a kívánságokat, és bedobni az előtérben elhelyezett postaládába.  


– Ez az első alkalom, hogy a Mikulás postaládáját az előtérben állítottuk fel, reméljük, hogy sokan élnek majd a lehetőséggel – tette hozzá az igazgató. – A főtéri Mikulás-ünnepség idén is elmarad a járványhelyzet miatt, ám a gyerekekhez mindenképpen ellátogat a Nagyszakállú. Ahogy tavaly, úgy idén is körbemegy a városban, és a 14 év alatti gyermekekkel találkozik a házak előtt. 


Idén egy másik új kezdeményezés is elindul a városban, Flinger Böröndi Marcsi ötlete nyomán, várják azoknak a jelentkezését, akik szívesen feldíszítenék a házukat az adventi időszakra.  


– Úgy gondoltuk, hogy ezzel is színesebbé tennék a várakozás időszakát – emelte ki az igazgató. – A kezdeményezést útjára indítottuk, érkeztek is jelentkezők, csak pár szabad helyünk van. Minden nap kigyúlnak a fények majd egy vépi ház ablakában, a helyieknek pedig meg kell keresniük, hogy ki díszítette fel az otthonát. A leggyorsabb helyes válaszadónak valamilyen apró ajándékkal is kedveskedünk majd. Jelentkezni Flinger Böröndi Marcsinál lehet, ő segít mindenben. 


Az igazgató kiemelte, minden évben próbálnak valami újdonságot kitalálni, hogy izgalmasabbá tegyék az ünnepre való felkészülést. 

 

Fotó: Vépi Művelődési Ház és Könyvtár

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Kikapott, de bennmaradt az NB/II-ben a Haladás - papíron
A Merkantil Bank liga 33. fordulójában a vasiak az Ajkát látták vendégül. Ellentétes félidők után a vendégek 3-1-re nyertek.
Sportszerűség, fegyelem, bajtársiasság, humor – felavatták a Szabó Éva sétányt (képgalériával)
Tegnap délután ünnepélyes keretek közt felavatták a Haladás pálya mögött a Szabó Éva sétányt. Köszöntőbeszédet dr. László Győző, Szombathely sportügyekért is felelős alpolgármestere, Kelemen Krisztián önkormányzati képviselő és Szabó Hajnalka, a Haladás VSE Tenisz Szakosztályának elnöke mondott. Az ünnepi esemény zárásaként leleplezték Szabó Éva emléktábláját. A legendás teniszező 2022-ben hunyt el.
Indul a vidéki vendéglátóhelyek támogatása
Tizenhárom milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től - hívta fel a figyelmet csütörtöki közleményében a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).
A polgármester nem dönthet az SZKKA ingyenes csarnokhasználatáról, a májusi közgyűlés tárgyalja a kérést
A májusi közgyűlésen tárgyalja az önkormányzat az SZKKA csarnokhasználati kérelmét, május 24-én pedig szurkolói ankét lesz, amelyen részt vesz a városvezetés is - egyebek mellett ez derül ki abból a levélből, amelyet vasárnap délután dr. Nemény András tett közzé. Az NB I-be
Ekler Luca aranyérmet nyert 100 méteres síkfutásban a para-atlétikai világbajnokságon
Ekler Luca aranyérmet nyert 100 méteres síkfutásban a para-atlétikai világbajnokságon, a japán Kobéban – írta az MTI.