km/óra
  2022.12.02., péntek  •  Melinda, Vivien napja
Idén a Mikulás Vépen tette le a postaládáját

Idén a Mikulás Vépen tette le a postaládáját

Vépen is készülnek már az adventi időszakra, és gyűjtik a Mikulásnak is a kívánságokat. Aki szeretné, bedobhatja levelét a Nagyszakállú művelődési házban lévő postaládájába.

 

Iszakné Koszorús Judit, a Vépi Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója elmondta, hogy a kicsik nagy örömére a Mikulás idén úgy döntött, hogy a postaládáját elküldi a gyerekeknek. Így azoknak, akik szeretnének neki üzenni december 6-a előtt, nincs más dolguk, mint leírni, lerajzolni a kívánságokat, és bedobni az előtérben elhelyezett postaládába.  


– Ez az első alkalom, hogy a Mikulás postaládáját az előtérben állítottuk fel, reméljük, hogy sokan élnek majd a lehetőséggel – tette hozzá az igazgató. – A főtéri Mikulás-ünnepség idén is elmarad a járványhelyzet miatt, ám a gyerekekhez mindenképpen ellátogat a Nagyszakállú. Ahogy tavaly, úgy idén is körbemegy a városban, és a 14 év alatti gyermekekkel találkozik a házak előtt. 


Idén egy másik új kezdeményezés is elindul a városban, Flinger Böröndi Marcsi ötlete nyomán, várják azoknak a jelentkezését, akik szívesen feldíszítenék a házukat az adventi időszakra.  


– Úgy gondoltuk, hogy ezzel is színesebbé tennék a várakozás időszakát – emelte ki az igazgató. – A kezdeményezést útjára indítottuk, érkeztek is jelentkezők, csak pár szabad helyünk van. Minden nap kigyúlnak a fények majd egy vépi ház ablakában, a helyieknek pedig meg kell keresniük, hogy ki díszítette fel az otthonát. A leggyorsabb helyes válaszadónak valamilyen apró ajándékkal is kedveskedünk majd. Jelentkezni Flinger Böröndi Marcsinál lehet, ő segít mindenben. 


Az igazgató kiemelte, minden évben próbálnak valami újdonságot kitalálni, hogy izgalmasabbá tegyék az ünnepre való felkészülést. 

 

Fotó: Vépi Művelődési Ház és Könyvtár

Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Gyermekszemekben ragyogó karácsonyi fények: látogatás a balogunyomi mesekertben
Szombathelyről érkezve már a 86-os útról szemünkbe tűnik Kurucz József karácsonyi fényekben pompázó balogunyomi portája, mely harmadik éve várja tárt kapukkal a látogatókat advent idején – mesekertnek nevezik a csillogó-villogó ragyogó udvart, s valóban: aki ide betér, akár egy órácskára is, maga mögött hagyhatja a hétköznapi valóságot.
Végrehajtást indított a NAV a Haladás futballcsapatát működtető cég ellen
Végrehajtást indított a NAV a Haladás NB II-es csapatát működtető gazdasági társaság, a Szombathelyi Haladás Kft. ellen, írja az mfor.hu
A Bolyai nyerte a Gólyaavatót
A szombathelyi Városi Diákönkormányzat (VDÖK) kedden rendezte meg a városi Gólyaavatót: az Agora Művelődési és Sportházban kilenc iskola diákjai vetélkedtek egymással. A jó hangulatú programot Horváth Soma (Éljen Szombathely!) alpolgármester nyitotta meg. A versenyen végül a Bolyai csapata végzett az első helyen.
Európa tetején a felnőttek között - interjú Szmolek Emánuel Kick-box versenyzővel
Szmolek Emánuel junior Európa-bajnokként, junior világbajnokként, valamint felnőtt világbajnokként utazhatott Törökországba a Felnőtt és Master Class Kick-box Európa-bajnokságra. A Controll SE kiválósága fantasztikusan versenyzett a kontinensviadalon, mindkét szabályrendszerben a döntőbe jutott és light-contact kategóriában arany, míg a kick-light mezőnyében ezüstérmet szerzett.
Tanár-diák demonstráció Szombathelyen: oktatás nélkül nincsen jövő
Hetek óta tartanak a tanár- és diákdemonstrációk szerte az országban, pénteken délután Szombathelyen rendeztek tanár-diák tüntetést a diákszervezetek. A Városháza előtt előbb több százan - zömében diákok - gyűltek össze, meghallgatták a felszólalókat, tanulókat, tanárokat, a szülők képviselőjét.
legfrissebbek
Több mint hetven iskola, majdnem hétszáz tanár tiltakozik a tanárkirúgások ellen
Pénteken délben megközelítőleg ezren, diákok és szülők vegyesen gyülekeztek a budapesti Karinthy Frigyes Gimnázium előtt, hogy így tiltakozzanak az iskola tanárainak kirúgása ellen.
Kevesebb paradicsom termett Magyarországon és globálisan is
Az unió első számú termelője Olaszország, ahol 10 százalékkal csökkenhet a termés.
Vádat emeltek egy öltözőkre szakosodott tolvaj ellen
Az ügynek 25 sértettje van, akik többnyire iskolás gyerekek.
Fizetős lesz a szombathelyi Hunyadi úti Lidl parkolója
Egy óra várakozás után 1500, két óra után 2500 forintot fizettet az áruház, de ezzel az összeggel már egész napra itt maradhat az autó.
22 évvel ezelőtti emberölés gyanúsítottjait fogták el - Diszkóban megvert fiatal került a sínekre
Az esetet 2000-ben balesetként kezelték és az ügyet lezárták. 22 évvel később azonban hangos dörömbölésre ébredt két olyan férfi, akiket azzal gyanúsítanak, hogy egy diszkó biztonsági őreként megverték és megölték a síneken megtalált fiatalt.