km/óra
  2024.04.14., vasárnap  •  Tibor napja
Idegenben, mégis otthon: Ajkán fogadja a Haladás a Nyíregyházát

Idegenben, mégis otthon: Ajkán fogadja a Haladás a Nyíregyházát

Az FC Ajka stadionja lesz a hetedik olyan helyszín a Haladás több mint 100 éves történetében, amikor pályaválasztóként nem a Rohonci úton szerepel.

A Rohonci útra 1922-ben költözhetett be a zöld-fehér klub. Előtte a ma is Városligeti pályának hívott játéktéren szerepeltünk. 1937-ben jegesedés miatt, 1940-ben pedig a Rohonci út füvesítése okán a Hunyadi úti (ma már nem létező) SZFC-pályáján játszottunk. Aztán 1959. április 12-én félbeszakadt a Haladás–Bp. Honvéd-mérkőzés: az MLSZ újrajátszást rendelt el, valamint ennek, illetve tovább egy találkozónak a helyszínéül Vas megyén kívüli helyszínt volt kénytelen választani klubunk. Így lett először Zalaegerszegen NB I-es mérkőzés, ami a Haladás–Újpesti Dózsa (1:1) találkozó volt 1959. május 10-én. Az újrajátszott meccset Sztálinvárosban (ma: Dunaújváros) rendezte a Hali. A „régi” Rohonci út 2015 decemberében bezárta kapuit, így bő másfél évre Sopronba tette át székhelyét a vasi klub. A Hűség Városában 32 alkalommal játszottunk hazai meccset.

Most a Haladás Sportkomplexum új gyepszőnyegének telepítése miatt kezdte idegenben a 2023/2024-es szezont a Jovics-csapat. Hat nap alatt a Kozármisleny–Nyíregyháza–Tiszakécske-hármassal kell megküzdenie a Halinak, így az egyébként hazainak kisorsolt Nyíregyháza elleni találkozót Ajkán rendezi meg a klub.

(Fotó: ajkafc.hu)

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Már tudják, hol mérnek a vasi rendőrök a Speedmarathonon
A vasi rendőrök száznál is több javaslatot kaptak az itt élőktől, hogy hol mérjenek majd április 19-én.
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Nehéz lesz az április a Rumi úton közlekedőknek
Napokon belül indul a város legforgalmasabb déli bevezető útjának felújítása, a Rumi út aszfaltozása miatt a hónap végén várhatóan pár napig teljes lezárás lesz a szakaszon, de már a marási munkák idején is lassabb haladásra kell számítani.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szólunk előre: április második hetében több helyen is útlezárások lesznek Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április második hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani.