km/óra
  2024.02.28., szerda  •  Ákos, Bátor napja
Jövő péntektől Húsvéti vásár a Fő téren - sok meglepetéssel

Jövő péntektől Húsvéti vásár a Fő téren - sok meglepetéssel

Március 31-étől április 10-éig ismét húsvéti vásár lesz Szombathely Fő terén. A részletekről pénteken délelőtt sajtótájékoztatón számolt be a városvezetés és a szervezők. Minden korosztály megtalálja majd a számára kedves szórakozási lehetőséget: a kicsiket játszópark várja, de lesz sok koncert, emellett főszerepet kap a gasztronómia is.

Bujtás Ervin zenéjével indult a sajtótájékoztató, majd Horváth Soma, kulturális ügyekért felelős alpolgármester köszöntötte az érdeklődőket. Mint kiemelte: minden eddiginél színesebb programokkal várják majd a szombathelyieket és a Vas vármegyeieket, főleg a gyermekekre várnak majd meglepetések. Köszönetet mondott Károlyi Ákos jegyzőnek, Prieger Szabolcs szervezőnek, valamint a polgármesteri hivatal dolgozóinak az áldozatos munkáért. Az alpolgármester végül reményét fejezte ki azért, hogy az időjárás is kegyes lesz hozzánk március végétől április 10-éig.

Prieger Szabolcs úgy fogalmazott céljuk, hogy az Adventi vásárhoz hasonló színvonalú, volumenű rendezvénysorozat legyen a húsvéti. Kiemelte: hétköznapokon 22, hétvégente 23 óráig lesz nyitva a Húsvéti vásár.  

És akkor a programokról: a hagyományos húsvéti dekoráció mellett idén újra várja a legkisebbeket a műfüves játszópark, a Fő tér Széchenyi utcai felén. Megújult légvár és a kisvasút a hatalmas faragott nyuszikkal valószínűleg az idei vásár „slágere” lesz gyermek szemszögből.

Ha már sláger, akkor mindenképp fontos megemlíteni, hogy az első hétvégén helyi értékű zenei produkciók várják a Fő térre látogatókat. Péntek este a méltán népszerű délszláv muzsikát játszó szentpéterfai Koprive várja a közönséget a Fő téri kisszínpadon, szombaton este pedig egy igazi exkluzív, mondhatni lemezbemutató koncert várja a nagyérdeműt. Az első nagylemezét nemrég megjelentető Kellene Kis Kert lesz az est fő fellépője. Pénteken és szombaton az est zárásaként retro zenék szólnak este 10-ig, DJ Nyuszi jóvoltából.

A kicsiknek igazi „sztárparádét” vonultatnak fel a szervezők. A Húsvéti Vásár színpadának vendége lesz az Apacuka zenekar, Kalap Jakab és társai, valamint az állatfigura énekesek legnépszerűbbje Brandnyúl.

A játék és a zene mellett a főszerep természetesen továbbra is a gasztronómiáé és a kereskedelemé lesz a Húsvéti Vásárban. Mintegy 25 kereskedő kínálja majd a portékáit. Lesznek régi ismerősök és új kitelepülők is. Két autóval érkezik a szombathelyiek nagy kedvence a Food Truck Show, közte a görög ételeket kínáló Meraki és az édesszájúak kedvence a Churros. Mellettük idén megjelennek a helyi érdekeltségű guruló csodák is, mint pl. a Sümegi Sör és Csíkos Hot-Dogos. Természetesen nem hiányozhatnak a megszokott ízek sem, lesz langalló, lángos és kürtőskalács is. A húsvétra tekintettel húsárukban és édességekben sem szűkölködik majd a vásár. Az ajándékozást pedig a különböző kézműves termékek szolgálják majd ki.

A Fő téren felállítanak két tojásfát, amelyeket a város óvodásai díszítenek majd fel. Az idei húsvéti vásár játszóparkja és jó néhány árusa idén először húsvét vasárnap és hétfőn is nyitva tart majd.


Kiemelt programok:

Március 31. péntek

17.00 Háklár Banda
19.00 Vásárnyitó – a vásárt megnyitja dr. Nemény András, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere
19.10 Koprive zenekar
20.30 DJ Nyuszi


Április 1. szombat

15.30 Szamóca Színház
17.00 Apacuka zenekar
19.00 Kellene Kis Kert
20.30 DJ Nyuszi


Április 2. vasárnap

15.30 Kalap Jakab
17.00 Brandnyúl


Április 6. csütörtök

17.00 Kendik Péter
19.00 Bujtás Ervin


Április 7. péntek

17.00 Peltzer Géza
19.00 Holdosi Attila, Újvári Tímea

 

Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
tematikus oldalak
legfrissebbek
Időseknek és fogyatékkal élőknek segít 10 ezer forinttal az önkormányzat
Valamennyi nyugdíjasnak és valamennyi egészségkárosodás okán ellátásban részesülőnek tízezer forintos segítséget nyújt idén az önkormányzat Szombathelyen. Erről is tárgyalnak a képviselők a közgyűlésen.
Csató Kata: A bábművészet sokkal több, mint illúzióteremtés
Csató Kata bábművész, bábrendező júliustól tölti be a Mesebolt Bábszínház igazgatói posztját. Szombathelyi terveiről, céljairól beszélgettünk.
Csütörtökön ismét összeülnek a képviselők
Megalkotják a város idei költségvetését, várhatóan elfogadják a 16 éven aluli szombathelyiek ingyenes utazásáról szóló javaslatot, továbbá döntenek a nyugdíjasok és egészségkárosodás miatt juttatásra jogosultak egyszeri, tízezer forintos támogatásáról. A februári közgyűlésen 11 napirendi pontot nyilvánosan, kettőt zárt ajtók mögött tárgyalnak a képviselők. A csütörtökön 9 órakor kezdődő testületi ülést élőben követhetik honlapunkon frissülő cikkünkben, a Szombathelyi Televízió műsorán és Facebook-oldalán.
Gőzerővel épül a Barátság utcai parkoló
Ha minden jól alakul, március 20. környékére el is készül.
Előzésben lévő WV perdített sorompónak egy kanyarodó Mercedest Szombathely határában
Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt a 86-os főúton, Szombathely határában, a BPW kamion alkatrészeket árusító boltja előtt - írja a 112press.