km/óra
  2024.07.12., péntek  •  Izabella, Dalma napja
Jövő péntektől Húsvéti vásár a Fő téren - sok meglepetéssel

Jövő péntektől Húsvéti vásár a Fő téren - sok meglepetéssel

Március 31-étől április 10-éig ismét húsvéti vásár lesz Szombathely Fő terén. A részletekről pénteken délelőtt sajtótájékoztatón számolt be a városvezetés és a szervezők. Minden korosztály megtalálja majd a számára kedves szórakozási lehetőséget: a kicsiket játszópark várja, de lesz sok koncert, emellett főszerepet kap a gasztronómia is.

Bujtás Ervin zenéjével indult a sajtótájékoztató, majd Horváth Soma, kulturális ügyekért felelős alpolgármester köszöntötte az érdeklődőket. Mint kiemelte: minden eddiginél színesebb programokkal várják majd a szombathelyieket és a Vas vármegyeieket, főleg a gyermekekre várnak majd meglepetések. Köszönetet mondott Károlyi Ákos jegyzőnek, Prieger Szabolcs szervezőnek, valamint a polgármesteri hivatal dolgozóinak az áldozatos munkáért. Az alpolgármester végül reményét fejezte ki azért, hogy az időjárás is kegyes lesz hozzánk március végétől április 10-éig.

Prieger Szabolcs úgy fogalmazott céljuk, hogy az Adventi vásárhoz hasonló színvonalú, volumenű rendezvénysorozat legyen a húsvéti. Kiemelte: hétköznapokon 22, hétvégente 23 óráig lesz nyitva a Húsvéti vásár.  

És akkor a programokról: a hagyományos húsvéti dekoráció mellett idén újra várja a legkisebbeket a műfüves játszópark, a Fő tér Széchenyi utcai felén. Megújult légvár és a kisvasút a hatalmas faragott nyuszikkal valószínűleg az idei vásár „slágere” lesz gyermek szemszögből.

Ha már sláger, akkor mindenképp fontos megemlíteni, hogy az első hétvégén helyi értékű zenei produkciók várják a Fő térre látogatókat. Péntek este a méltán népszerű délszláv muzsikát játszó szentpéterfai Koprive várja a közönséget a Fő téri kisszínpadon, szombaton este pedig egy igazi exkluzív, mondhatni lemezbemutató koncert várja a nagyérdeműt. Az első nagylemezét nemrég megjelentető Kellene Kis Kert lesz az est fő fellépője. Pénteken és szombaton az est zárásaként retro zenék szólnak este 10-ig, DJ Nyuszi jóvoltából.

A kicsiknek igazi „sztárparádét” vonultatnak fel a szervezők. A Húsvéti Vásár színpadának vendége lesz az Apacuka zenekar, Kalap Jakab és társai, valamint az állatfigura énekesek legnépszerűbbje Brandnyúl.

A játék és a zene mellett a főszerep természetesen továbbra is a gasztronómiáé és a kereskedelemé lesz a Húsvéti Vásárban. Mintegy 25 kereskedő kínálja majd a portékáit. Lesznek régi ismerősök és új kitelepülők is. Két autóval érkezik a szombathelyiek nagy kedvence a Food Truck Show, közte a görög ételeket kínáló Meraki és az édesszájúak kedvence a Churros. Mellettük idén megjelennek a helyi érdekeltségű guruló csodák is, mint pl. a Sümegi Sör és Csíkos Hot-Dogos. Természetesen nem hiányozhatnak a megszokott ízek sem, lesz langalló, lángos és kürtőskalács is. A húsvétra tekintettel húsárukban és édességekben sem szűkölködik majd a vásár. Az ajándékozást pedig a különböző kézműves termékek szolgálják majd ki.

A Fő téren felállítanak két tojásfát, amelyeket a város óvodásai díszítenek majd fel. Az idei húsvéti vásár játszóparkja és jó néhány árusa idén először húsvét vasárnap és hétfőn is nyitva tart majd.


Kiemelt programok:

Március 31. péntek

17.00 Háklár Banda
19.00 Vásárnyitó – a vásárt megnyitja dr. Nemény András, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere
19.10 Koprive zenekar
20.30 DJ Nyuszi


Április 1. szombat

15.30 Szamóca Színház
17.00 Apacuka zenekar
19.00 Kellene Kis Kert
20.30 DJ Nyuszi


Április 2. vasárnap

15.30 Kalap Jakab
17.00 Brandnyúl


Április 6. csütörtök

17.00 Kendik Péter
19.00 Bujtás Ervin


Április 7. péntek

17.00 Peltzer Géza
19.00 Holdosi Attila, Újvári Tímea

 

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Augusztusban folytatódik a lomtalanítás Szombathelyen
A SZOVA Nonprofit Zrt. idén is meghirdette a lomtalanítást, amely a lakosságra és lakóingatlanokra vonatkozik, így a garázstulajdonosok, illetve intézmények, vállalkozások, kereskedelmi egységek nem vehetik igénybe a szolgáltatást.
Augusztusi időutazásra hív a XXIII. Savaria Történelmi Karnevál
Augusztus 22. és 25. között ismét megelevenedik Szombathely ókori története: a nyolc kiemelt és 20 kísérőhelyszín 388 programmal várja Savaria lakóit és a vendégeket, hogy időutazással ünnepeljük a város 2000 éves múltját, jelenét és jövőjét. A XXIII. Savaria Történelmi Karneválról kedden tartottak sajtótájékoztatót a Történelmi Témaparkban.
Edzésbe állt a Haladás VSE
Hétfőn délután 21 mezőnyjátékosnak, valamint két kapusnak tartotta meg az első edzést a Szenczi Imre vezette szakmai stáb, írja az egyesület honlapja.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Jövő hétvégén ismét Szombathely utcáira viszik a művészetet
Tovább dübörög az Érezd Szombathelyt! programsorozat: július 13-án jön az Utcaművészeti nap, melynek keretében zenészek, képzőművészek, táncosok, kézművesek lepik el Szombathely belvárosát. De ezen kívül is sok izgalmas program vár ránk még júliusban, ennek részleteiről tartottak sajtótájékoztatót pénteken délelőtt a szervezők.
legfrissebbek
A Körösladányi MEDOSZ Sportkörben lett többségi tulajdonos az Illés Akadémia
Aki eddig tudta követni, hogy mi történt a Haladással, annak egy újabb fejtörő: a felszámolás előtt álló Szombathelyi Haladás Sportszolgáltató kft-től kapott jogon pár hete alakult ISA Haladás Kft. a június végén bevásárolta magát az önkormányzati választások másnapján - ahogyan leváltották a település fideszes vezetését - az NB III-ból való visszalépését bejelentő Körösladányi MEDOSZ Sportkörbe.
Kulturális megszállás alatt a belváros: szombaton tartják az Utcaművészeti Fesztivált Szombathelyen
A négy éve útjára indított Utcaművészeti Fesztivál idén július 13-án, szombaton várja egész napon át az érdeklődőket az interaktív művészeti élményt nyújtó programokra.  
Zártkapus Konferencia Liga mérkőzés volt a Király Sportlétesítményben
Július 11-én az UEFA Európa Konferencia Liga első selejtező körében a belorusz FC Torpedo Belaz Király Gábor komplexumában fogadta a moldáv FC Milsami Orheit. 
Készüljön: nagy dugók várhatók ezen a szombathelyi bevezető úton
A GYSEV Zrt. a lakosság türelmét kéri, mert július 15-től a hónap végéig ismét karbantartási munkát végez a Zanati úti aluljáró feletti vasúti hídon, ezért két héten át a Zanati úti aluljáró közúti forgalmát két belső sávra fogják szűkíteni.
Kánikula: szünetelnek az őrségi túrák
Az Őrségi Nemzeti Park a nagy hőségre tekintettel határozatlan időre felfüggeszti garantált túráit, tájékoztatott a szervezet Környezeti Nevelési és Ökoturisztikai Osztálya.