km/óra
  2023.06.02., péntek  •  Kármen, Anita napja
Sárga Zebra
Jövő péntektől Húsvéti vásár a Fő téren - sok meglepetéssel

Jövő péntektől Húsvéti vásár a Fő téren - sok meglepetéssel

Március 31-étől április 10-éig ismét húsvéti vásár lesz Szombathely Fő terén. A részletekről pénteken délelőtt sajtótájékoztatón számolt be a városvezetés és a szervezők. Minden korosztály megtalálja majd a számára kedves szórakozási lehetőséget: a kicsiket játszópark várja, de lesz sok koncert, emellett főszerepet kap a gasztronómia is.

Bujtás Ervin zenéjével indult a sajtótájékoztató, majd Horváth Soma, kulturális ügyekért felelős alpolgármester köszöntötte az érdeklődőket. Mint kiemelte: minden eddiginél színesebb programokkal várják majd a szombathelyieket és a Vas vármegyeieket, főleg a gyermekekre várnak majd meglepetések. Köszönetet mondott Károlyi Ákos jegyzőnek, Prieger Szabolcs szervezőnek, valamint a polgármesteri hivatal dolgozóinak az áldozatos munkáért. Az alpolgármester végül reményét fejezte ki azért, hogy az időjárás is kegyes lesz hozzánk március végétől április 10-éig.

Prieger Szabolcs úgy fogalmazott céljuk, hogy az Adventi vásárhoz hasonló színvonalú, volumenű rendezvénysorozat legyen a húsvéti. Kiemelte: hétköznapokon 22, hétvégente 23 óráig lesz nyitva a Húsvéti vásár.  

És akkor a programokról: a hagyományos húsvéti dekoráció mellett idén újra várja a legkisebbeket a műfüves játszópark, a Fő tér Széchenyi utcai felén. Megújult légvár és a kisvasút a hatalmas faragott nyuszikkal valószínűleg az idei vásár „slágere” lesz gyermek szemszögből.

Ha már sláger, akkor mindenképp fontos megemlíteni, hogy az első hétvégén helyi értékű zenei produkciók várják a Fő térre látogatókat. Péntek este a méltán népszerű délszláv muzsikát játszó szentpéterfai Koprive várja a közönséget a Fő téri kisszínpadon, szombaton este pedig egy igazi exkluzív, mondhatni lemezbemutató koncert várja a nagyérdeműt. Az első nagylemezét nemrég megjelentető Kellene Kis Kert lesz az est fő fellépője. Pénteken és szombaton az est zárásaként retro zenék szólnak este 10-ig, DJ Nyuszi jóvoltából.

A kicsiknek igazi „sztárparádét” vonultatnak fel a szervezők. A Húsvéti Vásár színpadának vendége lesz az Apacuka zenekar, Kalap Jakab és társai, valamint az állatfigura énekesek legnépszerűbbje Brandnyúl.

A játék és a zene mellett a főszerep természetesen továbbra is a gasztronómiáé és a kereskedelemé lesz a Húsvéti Vásárban. Mintegy 25 kereskedő kínálja majd a portékáit. Lesznek régi ismerősök és új kitelepülők is. Két autóval érkezik a szombathelyiek nagy kedvence a Food Truck Show, közte a görög ételeket kínáló Meraki és az édesszájúak kedvence a Churros. Mellettük idén megjelennek a helyi érdekeltségű guruló csodák is, mint pl. a Sümegi Sör és Csíkos Hot-Dogos. Természetesen nem hiányozhatnak a megszokott ízek sem, lesz langalló, lángos és kürtőskalács is. A húsvétra tekintettel húsárukban és édességekben sem szűkölködik majd a vásár. Az ajándékozást pedig a különböző kézműves termékek szolgálják majd ki.

A Fő téren felállítanak két tojásfát, amelyeket a város óvodásai díszítenek majd fel. Az idei húsvéti vásár játszóparkja és jó néhány árusa idén először húsvét vasárnap és hétfőn is nyitva tart majd.


Kiemelt programok:

Március 31. péntek

17.00 Háklár Banda
19.00 Vásárnyitó – a vásárt megnyitja dr. Nemény András, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere
19.10 Koprive zenekar
20.30 DJ Nyuszi


Április 1. szombat

15.30 Szamóca Színház
17.00 Apacuka zenekar
19.00 Kellene Kis Kert
20.30 DJ Nyuszi


Április 2. vasárnap

15.30 Kalap Jakab
17.00 Brandnyúl


Április 6. csütörtök

17.00 Kendik Péter
19.00 Bujtás Ervin


Április 7. péntek

17.00 Peltzer Géza
19.00 Holdosi Attila, Újvári Tímea

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 19. szám - 2023.05.26.
Savaria Fórum 32. évfolyam 19. szám - 2023.05.26.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: drámai végjáték után bajnok a Haladás, a Király SE az ezüstérmes, a harmadik helyet a Répcelak szerezte meg
A Szarvaskend és a Rábapaty is idegenbeli sikerrel zárta a szezont, a Vasvár, a Celldömölk, valamint a Szentgotthárd pedig hazai környezetben diadalmaskodott.
Relax az arborétumban: ÖkoPlusz Fesztivál másodszor
Második alkalommal rendezték meg a Kámoni Arborétum Látogatóközpontjában és a Kámoni Fiókkönyvtárban az ÖkoPlusz Fesztivált: a pénteken kezdődő fesztivál kiemelt napján, szombaton látogattunk ki az arborétumba – a környezettudatosság, a testi-lelki egészség köré épülő programok tartalmas kikapcsolódást nyújtottak a növénykert harmonikus környezetében.
Megyei II. osztály, északi csoport: bajnok lett az Újperint, döntetlennel zárult a Lukácsháza-Gencsapáti rangadó, zsinórban harmadszor nyert a Kemenesalja
A Szeleste a mérkőzést keretbe foglalva győzte le a Bozsokot, de az Uraiújfalu, a Sé, valamint a Spari is hazai környezetben gyűjtötte be a három bajnoki pontot.
Kosárlabda: az aranycsata ötödik mérkőzésén is hazai győzelem született, zsinórban negyedszer bajnok a Falco!
A szombathelyiek végig koncentráltan, magabiztosan, magas színvonalon kosárlabdázva 84-68-ra verték az Albát, így 2008, 2019, 2021 és 2022 után újabb bajnoki címet ünnepelhetnek.
Nem látta a szemből érkező Volvót a Suzuki vezetője
Pillanatnyi figyelmetlenség vezetett balesethez Szombathelyen. Az okozó nem tudja megmagyarázni magának sem, hogy mi történt az ütközés előtti másodpercben - írja a 112press.
legfrissebbek
Folytatódik a Szent Márton utcai csomópont teljes körű felújítása
Menetrend szerint folytatódik a Szent Márton utcai csomópont teljes körű felújítása. A gázművek június 5. hétfőtől várhatóan június 20-ig a Vörösmarty utca északi végén található gázvezeték rekonstrukcióját végzik.
Szállodakomplexum épül Balatonfüreden 22,5 milliárd forintból
Balatonfüreden 22,5 milliárd forint értékű beruházással szállodakomplexum épül a belvárosban, a Le Méridien resort a tervek szerint 2025 tavaszától fogadja a vendégeket - közölte Szepesi Richárd projektalapító sajtótájékoztatón pénteken Balatonfüreden.
Véget vethet az RTL az ingyenesen nézhető Bajnokok Ligája meccseknek
Az elmúlt közel 10 esztendőben a magyar közmédia minden magyar polgár számára ingyen, az ország teljes területén, a legnagyobb elérhetőséget nyújtva biztosította a legrangosabb európai kupasorozatot a csatornáin. Ezt az ingyenes és mindenki számára hozzáférhető elvet eddig sosem írták felül kereskedelmi szempontok, azonban az ingyenes és mindenki számára elérhető szolgáltatás veszélybe került - közölte az MTVA Sajtó- és Marketing Irodája az MTI-vel.
Három autó ütközött össze Szombathely és Ják között
Egy balra kanyarodni szándékozó jármű vezetője erősen fékezett, emiatt a mögötte érkezőknek is bele kellett taposnia a fékbe. Először a sorban harmadik autónak koccant egy jármű, amibe ezután belehajtott egy másik - írja a 112press.
Újabb gyermekmentőmellényeket helyeztek ki a Balatonnál a vízimentők
A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) három új állványt helyezett ki balatoni strandokon és egy kikötőben, ahonnan a gyerekek ingyenesen vehetnek kölcsön mentőmellényeket a strandoláshoz - tájékoztatta a VMSZ pénteken az MTI-t.