km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Honnan, mikor viszik majd el a karácsonyfákat?

Honnan, mikor viszik majd el a karácsonyfákat?

A kihelyezett gyűjtőket naponta ellenőrzi, szükség esetén üríti a társasházi lakóövezetekben a SZOVA Nonprofit Zrt., a családiházas övezetekben pedig gyűjtőnapokon szállítják el a házak elé kitett fákat. A fenyőfa-gyűjtő ketrecek január 31-ig lesznek kihelyezve.

A SZOVA Nonprofit Zrt. 2024-ben is gondoskodik a lebontott karácsonyfák elszállításáról, ennek érdekében még tavaly decemberében fenyőfagyűjtőket raktak ki a város tömbházas övezeteiben.

A környéken élők ezekbe helyezhetik el a teljes mértékben lecsupaszított karácsonyfákat. A gyűjtők tartalmát napi szinten ellenőrzik, szükség szerint ürítik. Január 31-én a fenyőfagyűjtő pontok megszűnnek.

A családi házas területeken – a korábbi évekhez hasonlóan – nincsenek kijelölt gyűjtőpontok, a szombathelyiek az egyes körzetekhez rendelt gyűjtőnapokon tehetik ki ingatlanjuk elé a feleslegessé vált lebontott fenyőket (díszek, égősor, karácsonyfa tartó, stb. nélkül). Elszállításukra két-két alkalommal kerül sor januárban és február hónapokban, az övezetek és dátumok listája az alábbiakban olvasható.

Fontos, hogy az érintettek a fákat csak a szállítás napján reggel 7 óráig helyezzék ki az utcára és ügyeljenek arra, hogy azok ne akadályozzák a gyalogos- és gépjárműforgalmat, illetve a parkolást.

Természetesen a lakosság a korábbi évek gyakorlatához hasonlóan a Körmendi úti hulladékudvarban is elhelyezheti díjmentesen a kidobott, lebontott fenyőket. Ez a lehetőség január 31. után is rendelkezésükre áll.

Táblázat: SZOVA Nonprofit Zrt.

Nyitókép: Facebook/Olad, a mi otthonunk

címkék
Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak