km/óra
  2024.02.25., vasárnap  •  Mátyás napja
Holdbeli Csónakos Díjátadó: Kiss Mari örökös tag, Hajdu Péter István az évad legjobb színésze

Holdbeli Csónakos Díjátadó: Kiss Mari örökös tag, Hajdu Péter István az évad legjobb színésze

A Határvonalak Színházi Fesztivál záróeseményeként gálaműsor keretében hirdette ki színházunk legrangosabb szakmai elismeréseit, a Holdbeli csónakos-díjakat a 2022/2023-as évadban.

Elsőként Ősze Ferenctől köszönt el a társulat, aki alapítás óta a színház munkatársa. Nyugdíjas éveiből 15 évet szentelt a színháznak, portásként dolgozott, az utolsó munkanapján Feri bácsinak hálás szívvel köszönte meg eddigi munkáját a társulat.

A Holdbeli csónakos – közönségdíjas SIPOS LÁSZLÓ MÁRK, színművész
A díj évente a Weöres Sándor Színház közönsége által megszavazott legkiválóbb színészi teljesítményért jár. A díj odaítélésének főbb kritériuma: az adott évadban nyújtott kiemelkedő művészeti teljesítmény. A közönségszavazás győztese: Sipos László Márk lett. A díjat Kovács Tamás, a Falco Zrt. PR vezetője, színházunk támogatója adta át. 
A Holdbeli csónakos-díj – az évad legjobb háttér dolgozója TÓTH ANDRÁS, gazdasági igazgató
A díj évente a Weöres Sándor Színház legkiválóbb szakmai teljesítményéért jár. A díj odaítélésének főbb kritériuma: az adott évadban a színház érdekében, annak bármely munkaterületén kifejtett kimagasló tevékenység, kivéve a színészi teljesítmény.  A társulati díjat a Weöres Sándor Színház teljes társulata online szavazás útján ítéli oda a színház nem színész társulati tagjának. Tóth Andrásnak az elismerést Szivósné Balogh Andrea, az OTP Bank Szombathelyi Igazgatóságának vezetője és Mándli Péter a BPW Hungária Kft ügyvezetője, színházunk támogatói adták át. 

Holdbeli csónakos-díj – az évad legjobb színésze HAJDU PÉTER ISTVÁN, színművész 
A díj évente a Weöres Sándor Színház legkiválóbb színészi teljesítményéért jár. A díj odaítélésének főbb kritériuma: az adott évadban nyújtott kiemelkedő művészeti teljesítmény. Az évad legjobb színésze díj odaítélése két körös szavazással történik: a Weöres Sándor Színház színészei szavaznak először, és az öt legtöbb szavazatot kapó színész közül végül a Művészeti Tanács választja ki a győztest. 
Hajdu Péter Istvánnak az elismerést Mándl Péter, a BPW-Hungária Kft ügyvezetője és Szivósné Balogh Andrea, az OTP Bank Szombathelyi Igazgatóságának vezetője, a színházi támogatói adták át.

Weöres Sándor Színház örökös tag KISS MARI
A színház megalapításakor és az azt követő tizenegy esztendőben végzett kimagasló és értékteremtő művészeti tevékenységéért, a szombathelyi színházművészetben betöltött szerepéért, a szakma és a közönség által is nagyra becsült színészi alakításai elismeréseként.  Az elismerést Szabó Tibor, a Weöres Sándor Színház igazgatója adta át. 

(WSSZ.hu)

Fotó:Mészáros Zsolt

Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
tematikus oldalak