km/óra
  2021.05.08., szombat  •  Mihály napja
Jelmezes buliban is rophatjuk a táncot – színes programkínálat (hétvégi ajánló)

Jelmezes buliban is rophatjuk a táncot – színes programkínálat (hétvégi ajánló)

Sokféle kikapcsolódási lehetőség vár ezen a hétvégén is mindenkit a megyében: szombaton a múzeumoké a főszerep, de mellette lesz lehetőség feleleveníteni a disznóvágás hagyományait, este pedig farsangi jelmezt is ölthetünk magunkra.

Január 25., szombat
Szombathely
Oladi Általános- és Középiskola aulája, 9 óra: Mászóka Magyar Kupa. 


Agora MSH, 9 óra: Kézműves kuckó. Virágtartó készítése konzervdobozból. 


Műjégpálya, 9.30: Fakutyaverseny. 


Smidt Múzeum, 14 óra: Nők a romantika korában. Ingyenes tárlatvezetés és családi délután. 14 és 17 óra között múzeumpedagógiai foglalkozások lesznek: táncrend-, báli szemüveg- és legyezőkészítés, csokornyakkendő-kötés. 14.30-tól hallható a Savaria Szimfonikus Zenekar tagjainak matinékoncertje. 15 órakor kezdődik a Nők a romantika korában. Életmód, divat, kultúrtörténeti érdekességek. Lesz tárlatvezetés a biedermeier teremben. Tárlatvezető: Szommer Ildikó, a Szent Márton Intézet vezetője. 


Savaria Múzeum, 15 óra: Falu és város. Ingyenes tárlatvezetés az időszaki kiállításban. Tárlatvezető: dr. Horváth Sándor néprajzkutató, a kiállítás kurátora. 


Iseum Savariense Régészeti Műhely és Tárház, 15 óra: Isis, az egyiptomi istennő. Ingyenes tárlatvezetés az állandó kiállításban. A látogatók megismerhetik Isis istennő eredeti egyiptomi előzményeit az állandó kiállításban található tárgyak segítségével, kiemelve Isis termékenységi és gyógyító tevékenységét. Bepillantást nyerhetnek az egyiptomi túlvilág és halottkultusz jellemzőibe, különös tekintettel a Magyarországra eljutott eredeti egyiptomi tárgyak gyűjteményeire és gyűjtőire. Tárlatvezető: Nagy Diána.


ELTE SEK Zenei Intézeti Tanszék, 17.30: BAJKÓ Zenekar: Párosan – lemezbemutató koncert és táncház. 


MMIK,18 óra: Tvrtko, Túl minden határon. Varázslatos, egyben lebilincselő utazás a Föld körül Csernobiltól Észak-Koráig, a Szarahától a Jégszigetig Vujity Tvrtkoval.


Agora MSH, 18 óra: Horvát bál. 


Sarlós Boldogasszony Székesegyház, 18 óra: Előesti gitáros szentmise. 


Weöres Sándor Színház, Krúdy Klub, 19 óra: Vasi Mérnökbál. Sztárvendég Kőhalmi Zoltán, Karinthy-gyűrűs magyar humorista.


Pannónia étterem, 19 óra: 21. Jótékonysági Rotary Bál. 19 órától Süle Sándor elnök mond köszöntőt. A bálon átadják a Kiss Sándor-díjat.  


Herényiek Háza, 19.30: Jelmezes farsangi est Herényben. 


Végállomás Klub, 21 óra: Hip-hop Saiid

 

Bük
Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár, 9 óra: Társasjáték-nap. 


Szalafő
Őrségi Népi Műemlékegyüttes, 10 óra: Szertúra. A gyalogtúra során szerről-szerre barangolják be a páratlan hangulatú Szalafőt. Útvonal: Pityerszer - Felsőszer - Papszer - Templomszer - Alsószer - Gyöngyösszer - Csörgőszer – Pityerszer
Táv: 11 km


Kőszeg
Írottkő Natúrpark Iroda, 9 óra: „Pintér-tetőről kitekintés a Schneebergre” túra. 
Útvonal: Kőszeg, Fő tér – Ördög-árok – Kálvária - trianoni kereszt kilátó - Pintér-tető – Andalgó – Csónakázó tó - Kőszeg
Táv: 12 km
Időtartam: 5 óra
Túravezető: Hegyvári Ferenc (30/396-8050)

Rábapaty
Termelői piac, 8 óra: VII. Röfinap és Regionális Kolbásztöltő Verseny. A rendezvény a disznóvágás hagyományos módszereinek a felelevenítésével kezdődik. 10 órától lehet nevezni a 11 órakor kezdődő kolbásztöltő versenyre. 12 órától disznótoros káposzta, sült pecsenye, míg a fazék ki nem ürül. 15 órakor hirdetik ki kolbásztöltő verseny eredményét. 

 

Január 26., vasárnap
Szombathely

Sugár úti Sportcentrum Arena Savaria, 9 óra: Szombathelyi Futóklub SZSE Téli Kupa. 


Mesebolt Bábszínház, 10 óra: Holle anyó. 


Körmend
Batthyány Örökségközpont, színházterem, 15.30: Hókirálynő mesejáték. 

Savaria Fórum 30. évfolyam 16. szám - 2021.04.30.
Savaria Fórum 30. évfolyam 16. szám - 2021.04.30.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Több halálos áldozata van a Celldömölk és Mersevát közötti buszbalesetnek (frissítve)
Az elsődleges információk alapján személyautó és utasokat szállító autóbusz ütközött a 834-es úton Celldömölk és Mersevát között.
Maruzsa: minden készen áll az érettségi vizsgák megkezdésére
Minden készen áll ahhoz, hogy hétfőn elkezdődjenek az érettségi vizsgák, a kormány döntése értelmében néhány kivétellel csak írásbeli vizsgák lesznek az egészségügyi óvintézkedések betartásával - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára csütörtökön, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján.
26 új fertőzött Vasban, 1219 Magyarországon, 106-an meghaltak
1219 az új fertőzött, elhunyt 106 beteg - közölte a koronavirus.gov.hu. A koronavírusosok száma a megyében 22.772-ről 22.798-ra nőtt.
Koronavírus: május 19-én nyit Ausztria, újra lehet étterembe, szállodába menni
Az újranyitás időpontjáról és módjáról tanácskozott tartományi vezetőkkel és szociális partnerekkel pénteken a kormány. Ezt követően Sebastian Kurz kancellár bejelentette, hogy május 19-én nyithatnak újra a vendéglátóegységek és a turisztikai szolgáltatók. Az iskolákban május 17-től folytatódhat a jelenléti oktatás, olvasható az orf.at-n.
Covid19-igazolvány: oltással vagy ingyenesen végzett tesztekkel lehet majd utazni az EU-n belül?
Az Európai Parlament csütörtökön elfogadta kiinduló álláspontját a járvány ideje alatt Európában szabad mozgást biztosító igazolványról szóló tárgyalásokra. A képviselők egyetértettek, hogy a bizottsági javaslatban szereplő „digitális zöldigazolvány" helyett „Covid19-igazolványnak" nevezett okmány legfeljebb egy évig maradhat érvényben.
legfrissebbek
Szlovéniában hétfőtől kinyithatnak a vendéglátóhelyek belső helyiségei
Szlovéniában hétfőtől az egész ország területén kinyithatnak a vendéglátóhelyek belső helyiségei - közölte a helyi sajtó szombaton, a kormány legújabb rendeletére hivatkozva.
György István: hétfőn, kedden és szerdán foglalhatnak időpontot oltásra a 16-18 év közöttiek
A 16-18 éves regisztráltak számára hétfőn, kedden és szerdán nyílik meg az időpontfoglalás lehetősége a koronavírus elleni oltásra, és csütörtöktől kezdik a korosztály oltását Pfizer-vakcinával - nyilatkozta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára szombaton a közmédiának.
Megnyílt a szombathelyi Plazma Pont
Nyújtsd a kezed, és ments életet! Ezzel a mottóval várja a donorokat a most megnyílt szombathelyi Plazma Pont. A vérplazmából számos, szintetikus úton nem előállítható életmentő koncentrátum készül. Az országos hálózatú plazmaszolgálat tavaly az elsők között csatlakozott a Covid-fertőzésből felgyógyultak plazmájának gyűjtéséhez, a Vérellátóval együttműködve pedig véradókat is fogadnának.
Elmarad az idei Joskar-Ola Napok
Aszfaltszállító Tatra hajtott fának Őrimagyarósd közelében
Súlyosan megsérült annak a teherautónak a vezetője, amely Nádasd irányába tartott és aszfaltot szállított.