km/óra
  2024.06.20., csütörtök  •  Rafael napja
Lezárult a Szombathely-Balogunyom közötti kerékpárút hiányzó szakaszára kiírt közbeszerzés

Lezárult a Szombathely-Balogunyom közötti kerékpárút hiányzó szakaszára kiírt közbeszerzés

Február 23-án kihirdették a balogunyomi kerékpárút közbeszerzési eljárásának eredményét: 144,7 millió forintért az ALPOK Terra Kft. építheti meg a szombathelyi szakaszt - jelentette be mai sajtótájékoztatóján dr. Hende Csaba. Az országgyűlési képviselő felhívta a figyelmet arra: nem hogy nem elég a pénz, de 120 millióval még olcsóbb is az építési költség. Mint mondta, kipukkadt a politikai lufi, bocsánatkérést vár Horváth Attila alpolgármestertől, aki korábbi sajtótájékoztatóján Hendétől kérte, hogy teremtse elő a kerékpárútépítés 70 milliós többletköltségét. A képviselő feltételezi, hogy a városvezetés politikai okokból akadályozta volna a kerékpárút határidőre való elkészültét.

 

Fotó: Nagy Jácint
 

kapcsolódó galéria
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Záporok és jégeső miatt adtak ki riasztást vármegyénkre is
Öt megyére adott ki figyelmeztetés zivatarok miatt szombaton a HungaroMet. Az előrejelzés szerint késő délutántól záporok alakulhatnak ki Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyében. Vasárnap pedig az északkeleti, keleti megyékben alakulhatnak ki zivatarok.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Bloomsday 2024: az itt és most ünnepe
30. alkalommal ünnepli Szombathely városa, hogy James Joyce Ulyssesének főhősét, Leopold Bloomot szombathelyi származásúként írta bele a világirodalomba. Az idei, háromnapossá bővült ír–magyar fesztivál, a Bloomsday első napján már nyilvánvalóvá vált, hogy városunk minden idők legszínesebb kortárs művészeti fesztiválja vette kezdetét, melyen a magaskultúra és könnyedebb szórakozás egyaránt képviselteti magát.
Sorsolás: gazdára talált nyereményjátékunk fődíja, a FIAT kabrió
Közjegyző jelenlétében kedden délelőtt megtörtént a májusban indult nyereményjátékunk sorsolása és gazdára talált a FIAT 500-as kabrió.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.