km/óra
  2022.05.23., hétfő  •  Dezső napja
Hazai környezetben szenvedett vereséget a Siófoktól a Haladás

Hazai környezetben szenvedett vereséget a Siófoktól a Haladás

A zöld-fehér együttes hiába vezetett, a vendégek Jagodics Bence és Deutsch Bence góljaival a maguk javára fordították a találkozót.

 

MERKANTIL BANK LIGA 17. FORDULÓ

SZOMBATHELYI HALADÁS - BFC SIÓFOK 1-2 (1-0)

Szombathelyi Haladás: Rózsa – Kállai, Romic, Devecseri, Bosnjak – Csilus, Kiss B. (Hegedűs, 60.), Holdampf, Doktorics (Tóth-Gábor, 65.) – Tóth Milán (Monori, 65.), Horváth R.

Vezetőedző: Németh Szabolcs

BFC Siófok: Szmola – Polényi, Jagodics B., Varjas Z., Deutsch B. – Nikházi (Tóth Z., 77.), Krausz – Eördögh, Szakály D., Balogh B. – Elek B. (Szakály A., 77.)

Vezetőedző: Domján Attila

Gólszerzők: Jagodics B. (40. –öngól), ill. Jagodics B. (60.), Deutsch B. (75.)

 

Hétközi fordulóval folytatódtak a Merkantil Bank Liga küzdelmei, a Szombathelyi Haladás pedig a Siófok együttesét látta vendégül a bajnokság 17. játéknapján. A zöld-fehérek egy Vasas elleni vereséggel a hátuk mögött érkeztek a mérkőzésbe, míg a Siófok a Tiszakécske elleni győzelemmel hangolt az összecsapásra.

 

Az első percek főként mezőnyjátékkal teltek, keresték a fogást egymáson a csapatok, komoly helyzetet egyik oldalon sem lehetett feljegyezni. A 11. percben a Siófok veszélyeztetett először Balogh lövése révén, a születésnapos Rózsa Dániel azonban résen volt és védeni tudott. A vendégek lehetőségei után inkább a Haladásról szólt a mérkőzés: előbb Kállai Kevin kínálta meg Szmolát, majd Tóth Bence elől mentett hatalmasat a korábbi Haladás-játékos, Jagodics Márk testvére, Jagodics Bence. Egy perccel ismét Rózsának kellett bravúrt bemutatnia, Balogh átadását követően Elek próbálkozhatott. Úgy tűnt, gól nélküli döntetlennel ér véget az első játékrész, a 40. minutumban azonban Jagodics Bence mentése sült el balszerencsésen siófoki szempontból, a labda a kapuban kötött ki, ezzel pedig megszerezte a vezetést a zöld-fehér együttes.

 

 

Lüktető, jó iramú játékot hozott a második félidő eleje, ám ezúttal is inkább mezőnyben gyűrték egymást a felek. Tizenöt perc elteltével aztán Jagodics Bencéről feledkeztek meg a szombathelyiek, és a Siófok játékosa az öngólja után immáron a hazaiak hálóját is bevette. Kiss Bence lövését Szmolának kellett védenie, majd kettőscserét hajtott végre Németh Szabolcs: Doktorics Áron helyett Tóth-Gábor Kristóf érkezett, míg Tóth Milánt Monori Norbert váltotta. A vendégek az egyenlítés után már a fordításért mentek előre, az erőfeszítésnek pedig meg is lett az eredménye: a 75. percben Deutsch Bence nagy góljával már a Balaton-partiaknál volt az előny. A végjátékban újabb friss emberek érkeztek a vasiaknál, akik mindent megtettek, hogy legalább az egyik pontot megmentsék, a siófiak előnye azonban kitartott, kihúzták kapott gól nélkül a hátralévő perceket, így 2-1-es győzelmet könyvelhettek el a Haladás otthonában.

 

Németh Szabolcs tanítványai legközelebb TV-s mérkőzésen lépnek pályára, november 29-én hétfőn a Kecskemét otthonában vendégszerepel a vasi együttes.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

 

 

címkék
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Csaknem 400 fiatal táncolt együtt a Fő téren (képgaléria)
Csaknem 400 fiatal táncolta el Johann Strauss Denevér című operettjéből a négytételes francia négyest ma a Fő téren. Két év kihagyás után ismét megrendezte az AGORA a Quadrille Európai Táncfesztivált, melynek kizárólagos hazai helyszíne Szombathely.
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
legfrissebbek
Meteorológiai szolgálat: az ország nagyobb részén továbbra sem enyhül az aszály
A csapadék egyenlőtlen eloszlása miatt az országban többfelé száraz a talaj, országos, áztató eső pedig továbbra sem érkezik, így az ország nagyobb részén nem enyhül az aszály - írta hétfői bejegyzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Mintegy kilenc tonna ólomakkumulátort értékesített
A Sárvári Járásbíróság előkészítő ülésen hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt 1 év, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélt egy büntetlen előéletű férfit. A vádlottal szemben 1.911.244 forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el.
Első alkalommal rendezett a város Takács József emlékére versenyt
Május 21-én tartották a Takács József Tenisz Emlékversenyt a Késmárk utcai teniszpályán, melyen Szombathely Megyei Jogú Városa képviseletében dr. László Győző, sportért is felelős alpolgármester vett részt és köszöntötte a résztvevőket. A torna első alkalommal, de hagyományteremtő céllal került megrendezésre Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Sport és Ifjúsági Iroda szervezésében, olvasható a város honlapján.
Árokba sodródott egy autó Szentgotthárdon
Több helyen nem lesz melegvíz szerdán Szombathelyen
A felhasználói rendszer karbantartása miatt május 25-én, szerdán 8-tól 18 óráig Szombathely egyes részein a használati melegvíz-szolgáltatás szünetelni fog, olvahsató a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. közleményében.