km/óra
  2023.09.27., szerda  •  Adalbert napja
Hat balesethez riasztották a Vas vármegyei tűzoltókat a hétvégén

Hat balesethez riasztották a Vas vármegyei tűzoltókat a hétvégén

Több balesethez is vonultak a vasi tűzoltók a pünkösdi hétvégén, olvasható a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

 

Mint írják, három autó ütközött össze pénteken délután Gyöngyösfaluban, a Petőfi Sándor utcában. A szombathelyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket és megszüntették a forgalmi akadályt. 


Utánfutót vontató gépjármű és egy személyautó ütközött össze pénteken délután Nemeskocs közelében. A celldömölki önkormányzati és a Kráter Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület tűzoltói áramtalanították mindkét járművet és megszüntették a forgalmi akadályt. 


Két személyautó ütközött össze szombaton délután a szombathelyi, Paragvári utcában. A város hivatásos tűzoltói átvizsgálták a járműveket és azok környezetét, az autókat áramtalanítaniuk kellett, a helyszínen más tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség. 


Padkára futott majd a szalagkorlátnak ütközött szombaton délután egy autó az M86-os autóúton Vasegerszegnél. A répcelaki önkormányzati tűzoltók áramtalanították az autót, valamint felitatták az ütközés következtében az úttestre folyt hűtőfolyadékot és megszüntették a forgalmi akadályt. 


Két személyautó ütközött össze szombaton este a sárvári Celli utcában is. Az ütközés következtében az egyik autó utasa beszorult az autóroncsba. A város hivatásos tűzoltói feszítő-vágó segítségével szabadították ki a beszorult embert a roncsból. A tűzoltók a mentést követően megszüntették a forgalmi akadályt. 


Szalagkorlátnak ütközött egy autó vasárnap délután az M86-os autóúton Szelesténél. A sárvári hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót. 

 

Fotó: Iszak Gábor tű. hadnagy/ Sárvár HTP

címkék
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Teljes útzár lesz a Rohoncin!
Szeptember 26-28. között rendezi meg a XII. Szakmai Közlekedési Verseny országos döntőjét, ennek helyszíne a forgalmas útszakasz, erről posztolt dr. Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő.
Szívfacsaró történetek: két előadást hoz Szombathelyre Pintér Béla és Társulata
Az ország legrangosabb, legnépszerűbb független színházi csapata, Pintér Béla és Társulata kétszer is vendégszerepel az ősszel az AGORA Művelődési és Sportházban. Megrendítőek s egyben felemelőek, erőt is adóak a produkcióik.
Értelemmel épül a világ: 50 éves a Pedagógus Kórus
Baráti énekkarokkal, a Bartók Termet betöltő közönséggel és persze sok-sok muzsikával ünnepelte fennállásának ötvenedik évfordulóját a Szombathelyi Pedagógus Kórus.
Jégesővel vonult át a vihar délután Vas vármegyén (fotók, videó)
Söpte-Vép-Táplán-Vasszécseny kapta a legtöbb jeget, a borsó nagyságútól a 2-3 centisig volt minden.
Vármegyei I. osztály: gólzáporos döntetlen Bükön, magabiztos hazai győzelem Sárváron
A Celldömölk is otthon tudott nyerni, a Csepreget múlta felül, a Csákánydoroszló viszont egyedüliként idegenbeli sikert aratott. Pontosztozkodással zárult a Söpte és a Rábapaty összecsapása.
legfrissebbek
Strasbourgig ment a méltóságteljes halál jogáért az ASL-beteg magyar alkotmányjogász
Dr. Karsai Dániel András vagyok, 46 éves, ügyvéd, alkotmányjogász. Valamint halálos beteg. Ezzel a két mondattal kezdi "POSZT MORTEM – Hogyan kell (jól) meghalni?" című posztját dr. Karsai Dániel, aki ugyanattól a betegségtől szenved (ez az ALS), amiben a neves fizikus, Stephen Hawking is elhunyt. Most a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordult, mert Magyarországon a hozzá hasonló helyzetben lévő, gyógyíthatatlan betegeknek nincs lehetőségük szenvedés helyett méltósággal befejezni életüket.
Műanyag hulladék füstölt egy betonfalú tárolóban Vasváron
Egy tűzesethez vonultak a Vas vármegyei tűzoltók kedden, egy vasvári hulladékgazdálkodási cég betonfalú tárolójához, olvasható a vasi katasztrófavédők honlapján.
Lengyelország megpályázza a 2036-os nyári olimpia megrendezését
Ezt Andrzej Duda államfő szerdán jelentette be.
Csütörtökön ismét összeülnek a képviselők
A takarékossági intézkedések felülvizsgálata, az út- és járdafelújítási program eddigi eredményei és az autizmussal élők nappali ellátásának megoldása - többek között ezeket a témákat vitatják meg a nyári szünetet követő első testületi ülésen a képviselők. A csütörtöki közgyűlésen 19 napirendi pontot nyilvánosan, kettőt zárt ajtók mögött tárgyalnak. Az ülést 9 órától élőben követhetik honlapunkon a folyamatosan frissülő cikkünkben, valamint a Szombathelyi Televízió műsorán és Facebook-oldalán.
Árvízi védekezés: jutalom a helytállásért
51 szervezet több száz önkéntese vett részt az árvízi védekezésben augusztus elején. A Rábán és a kisebb vízfolyásokon levonuló jelentős árhullám jó néhány vasi településen gondot okozott, embereket is kellett menteni. A hivatásosok munkáját nagyban segítették a mentőcsoportok, önkéntes tűzoltók, polgárőrök a vészhelyzetben.