km/óra
  2024.06.19., szerda  •  Gyárfás napja
Bloomsday 2024: Háromnapos fesztivállal készül Szombathely

Bloomsday 2024: Háromnapos fesztivállal készül Szombathely

Bemutatkozó találkozásra érkezett szerdán Írország új magyarországi nagykövete.

Készülünk a 2024-es 3 napos Szombathelyi Bloomsdayre!

– jelentette be Facebook-oldalán Horváth Soma kultúráért is felelős alpolgármester, hozzátéve, hogy jövőre 3 naposra tervezik az eseményt.

Szerdán ugyanis Szombathelyre érkezett Ragnar Almqvist, Írország új magyarországi nagykövete, akit elkísért Szegedi Joó Marianna kulturális attasé is. A delegációt Horváth Soma és dr. Nemény András polgármester fogadta a városházán, ahol többek között szó esett az Írország és Magyarország közti, ezen belül a szombathelyi erős kapcsolatok bővítéséről is.

A kortárs összművészeti fesztivált a nagykövetség jövőre is kiemelten tervezi támogatni, így elmaradhatatlan volt, hogy megmutassák Ragnar Almqvistnek és Szegedi Joó Mariannának a Fő téri James Joyce-szobrot, majd Prieger Szabolcs kulturális és városi nagyrendezvény koordinátorral és Szántó István képzőművésszel, a Murális Műhely és Symposion kurátorával Garreth Joyce ír művész óriás falfestményét a Kőszegi utcában.

 

Fotó: Facebook/Horváth Soma

kapcsolódó galéria
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Záporok és jégeső miatt adtak ki riasztást vármegyénkre is
Öt megyére adott ki figyelmeztetés zivatarok miatt szombaton a HungaroMet. Az előrejelzés szerint késő délutántól záporok alakulhatnak ki Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyében. Vasárnap pedig az északkeleti, keleti megyékben alakulhatnak ki zivatarok.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
Isten hozta az újszülötteket!
Legfrissebb anyakönyvi híreink.
Bloomsday 2024: az itt és most ünnepe
30. alkalommal ünnepli Szombathely városa, hogy James Joyce Ulyssesének főhősét, Leopold Bloomot szombathelyi származásúként írta bele a világirodalomba. Az idei, háromnapossá bővült ír–magyar fesztivál, a Bloomsday első napján már nyilvánvalóvá vált, hogy városunk minden idők legszínesebb kortárs művészeti fesztiválja vette kezdetét, melyen a magaskultúra és könnyedebb szórakozás egyaránt képviselteti magát.