km/óra
  2024.03.01., péntek  •  Albin napja
Bloomsday 2024: Háromnapos fesztivállal készül Szombathely

Bloomsday 2024: Háromnapos fesztivállal készül Szombathely

Bemutatkozó találkozásra érkezett szerdán Írország új magyarországi nagykövete.

Készülünk a 2024-es 3 napos Szombathelyi Bloomsdayre!

– jelentette be Facebook-oldalán Horváth Soma kultúráért is felelős alpolgármester, hozzátéve, hogy jövőre 3 naposra tervezik az eseményt.

Szerdán ugyanis Szombathelyre érkezett Ragnar Almqvist, Írország új magyarországi nagykövete, akit elkísért Szegedi Joó Marianna kulturális attasé is. A delegációt Horváth Soma és dr. Nemény András polgármester fogadta a városházán, ahol többek között szó esett az Írország és Magyarország közti, ezen belül a szombathelyi erős kapcsolatok bővítéséről is.

A kortárs összművészeti fesztivált a nagykövetség jövőre is kiemelten tervezi támogatni, így elmaradhatatlan volt, hogy megmutassák Ragnar Almqvistnek és Szegedi Joó Mariannának a Fő téri James Joyce-szobrot, majd Prieger Szabolcs kulturális és városi nagyrendezvény koordinátorral és Szántó István képzőművésszel, a Murális Műhely és Symposion kurátorával Garreth Joyce ír művész óriás falfestményét a Kőszegi utcában.

 

Fotó: Facebook/Horváth Soma

kapcsolódó galéria
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
tematikus oldalak
legfrissebbek
Megszavazták, idén is igényelhető a piaci utalvány
Rászorulók kaphatják 2024-ben is, április 1-től lehet rá jelentkezni, az összege 30.000 forint lesz.
Díjazta a minisztérium a város klímastratégiáját
Zöldinfrastruktúra kategóriában Klímabarát-díjat vehetett át a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztériumtól a szombathelyi önkormányzat.
Közel 30 millió forintot sikkasztott egy vasi cég volt ügyvezetője
A Szombathelyi Járásbíróság 1 rendbeli jelentős értékre, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette és más bűncselekmény miatt halmazati büntetésül 1 év 4 hónap - végrehajtandó - börtönre, 300.000 forint pénzbüntetésre ítélt egy férfit. Eltiltotta továbbá 3 évre a gazdasági társaságok vezető tisztségviselői tevékenységének ellátásától. Kötelezte a vádlottat a sértett javára 28.824.786 forint kártérítés, valamint az állam javára 577.899 forint bűnügyi költség megfizetésére.
Csak a vármegye- és országbérlet marad a MÁV-nál és a Volánnál, bővülő kedvezmények, új napijegyek március 1-től
Ingyenes utazás a 14 év alatti gyermekeknek, 50%-os, állandó kedvezmény a közalkalmazottaknak, új, 24 órás vármegye- és országbérletek. Egyebek mellett ezek jellemzik a MÁV-VOLÁN-csoport március elsejétől érvényes új tarifarendszerét. A jelenlegi 15 bérletkonstrukció helyett tavasztól mindössze kettő marad, a vármegye- és országbérlet, míg az eddigi kedvezményrendszer jelentősen egyszerűsödik, a mostani 65 helyett mintegy 20 kedvezménytípus marad. Összegyűjtöttük milyen változások lesznek a helyi és helyközi közlekedésben.
Nem szabadulhat a bicskei pedofil igazgató
V. János, a bicskei gyermekotthon egykori igazgatója, akit 2019-ben nyolc év börtönre ítélték jogerősen folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt, szeretett volna feltételesen szabadlábra kerülni, de az ítéletben eljáró büntetés-végrehajtási bíró a férfi meghallgatása után csütörtökön úgy határozott, hogy elutasítja a kérést, értesült a 24.hu.