km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Három jogosítvány nélküli sofőrt csíptek el a vasi rendőrök a hosszúhétvégén

Három jogosítvány nélküli sofőrt csíptek el a vasi rendőrök a hosszúhétvégén

Mindannyiuk ellen eljárást indítottak.

Két olyan autóssal szemben intézkedtek a járőrök a március 15-i hosszúhétvégén, akiknél az igazoltatás során megállapították, hogy nem rendelkeznek vezetői engedéllyel. Mindkettejüket szabálysértési őrizetbe vették a rendőrök és eljárást indítottak velük szemben engedély nélküli vezetés miatt.

Ezenkívül egy olyan gépkocsivezetővel szemben is intézkedtek a rendőrök, akit a Szombathelyi Törvényszék már korábban eltiltott a vezetéstől. Vele szemben járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás az illetékes rendőrkapitányságon – írja összesítőjében a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

 

Fotó: police.hu

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Fejtetőn állt meg egy Mazda pick-up a 84-esen Rábapatynál
A kocsi szombat hajnalban a 84-es főúton Rábapaty határában egy jobbra ívelő kanyarban egyenesen haladt tovább, a menetirány szerinti bal oldalon letért az útról, majd az árkon áthajtva villanyoszlopnak ütközött és felborult. A Mazdában ketten utaztak, a sofőr és az utas is megsérült.
Plakátügy: új eljárás jön az Alkotmánybíróság döntése nyomán
Az úgynevezett plakátügyben a Kúria korábban megállapította: nem végzett választási tevékenységet az AGORA-Savaria Kulturális és Médiaközpont Nonprofit Kft., valamint két másik önkormányzati cég, a SZOVA NZrt. és a Vásárcsarnok sem a városi identitáskampányhoz kapcsolódó hirdetési plakátok kihelyezésével. A Fidesz-KDNP a döntés ellen alkotmányjogi panaszt nyújtott be, amit az Alkotmánybíróság (AB) megalapozottnak talált, és a Kúria végzését megsemmisítette. A folytatásban ismét a Kúria elé kerül az ügy, a testületnek újra kell tárgyalnia a felülvizsgálati kérelmet.
Gyereknapi forgatag a Sportháznál
Idén is sokféle program, előadás, foglalkozás várja a kicsiket és nagyokat a városi gyermeknapi forgatagon. Az AGORA – Művelődési és Sportházba, valamint a körülötte lévő területre érkezőket játékország fogadja május 26-án, vasárnap 14 órától. Lesz akadálypálya, logikai készségfejlesztő játszóház, kézműves foglalkozás, zene, bábszínház és buszbemutató is.
Munkába állt a szombathelyi tűzoltóság új járműve
Új gépjárműfecskendővel bővült a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság járműállománya: 4000 liter vizet képes szállítani, és minden káreseménynél bevethető. A beszerzés egy 10,1 milliárd forint értékű pályázat keretében történt, összesen 37 gépjárműfecskendőt osztottak szét a tűzoltóságok között.
Érezd Szombathelyt! Három napig a zenéé és az ízeké a főszerep a Fő téren
Háromnapos fesztivállal robbantotta be a nyári programdömpinget a város. A Food & Music Weekenden 21 food truck és 10 szombathelyi kötődésű zenekar várja a zene és a gasztronómia szerelmeseit.