km/óra
  2024.06.20., csütörtök  •  Rafael napja
Harminc parkolót alakítanak ki a Nádasdy-Semmelweis sarkán

Harminc parkolót alakítanak ki a Nádasdy-Semmelweis sarkán

Hogyha minden a tervek szerint alakul, és az időjárás is kegyes lesz, akkor egy hét múlva 30 autó parkolására alkalmas területet alakítanak ki a Nádasdy-Semmelweis sarkán, közölte videóüzenetben dr. Nemény András, városunk polgármestere.

Dr. Nemény András így fogalmazott: "Tisztelt Szombathelyiek! Itt állunk a Nádasdy és a Semmelweis utca sarkán. Mögöttem egy saroktelek látható, ahol egy évvel ezelőtt még egy raktárépület volt, ami lebontásra került, azóta pedig egy gyomos területté vált, de hogyha minden igaz, akkor egy hét múlva, hogyha az időjárás is kegyes lesz hozzánk, akkor itt 30 autó parkolására alkalmas terület lesz. "

Bokányi Adrienn, a körzet képviselője így folytatta: "Az épület lebontása óta számos megkeresés érkezett hozzám azzal kapcsolatban, hogy mi lesz a terület sorsa, illetve több olyan javaslat is, hogy létesítsünk itt parkolóhelyeket. Mi ezeket meghallgatva készítjük el még ezen a héten, az antigoritos feltöltéssel az új parkolóhelyeket, illetve fogunk foglalkozni majd a jövőben, a terület további részeinek a sorsával is megígértük, megcsináljuk. Éljen Szombathely!"

 

 

Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Záporok és jégeső miatt adtak ki riasztást vármegyénkre is
Öt megyére adott ki figyelmeztetés zivatarok miatt szombaton a HungaroMet. Az előrejelzés szerint késő délutántól záporok alakulhatnak ki Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyében. Vasárnap pedig az északkeleti, keleti megyékben alakulhatnak ki zivatarok.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Bloomsday 2024: az itt és most ünnepe
30. alkalommal ünnepli Szombathely városa, hogy James Joyce Ulyssesének főhősét, Leopold Bloomot szombathelyi származásúként írta bele a világirodalomba. Az idei, háromnapossá bővült ír–magyar fesztivál, a Bloomsday első napján már nyilvánvalóvá vált, hogy városunk minden idők legszínesebb kortárs művészeti fesztiválja vette kezdetét, melyen a magaskultúra és könnyedebb szórakozás egyaránt képviselteti magát.
Sorsolás: gazdára talált nyereményjátékunk fődíja, a FIAT kabrió
Közjegyző jelenlétében kedden délelőtt megtörtént a májusban indult nyereményjátékunk sorsolása és gazdára talált a FIAT 500-as kabrió.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.