km/óra
  2024.06.15., szombat  •  Jolán, Vid napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Harcos küzdelemben győzték le a Szombathelyi Pingvinek a Nyugati Eszkimókat - beszámoló az U14-es jégkorongmérkőzésről

Harcos küzdelemben győzték le a Szombathelyi Pingvinek a Nyugati Eszkimókat - beszámoló az U14-es jégkorongmérkőzésről

Október 22-én, szombaton "házi" rangadón mérkőzött meg a Jégcsarnokban a Szombathelyi Pingvinek és a Nyugati Eszkimók csapata. Egy harcos mérkőzésen szerezték meg a győzelmet a hazaiak a végig szívósan küzdő, a végére talán elfáradó Eszkimók ellen - írja a pingvinekhoki.hu.

Nagy iramban kezdődött a mérkőzés, mindkét csapat hatalmas elánnal vetette bele magát az összecsapásba, minden egyes korongért óriási csata folyt. A hazaiak mintha idegesebbek lettek volna, a játékuk pontatlan volt, a vendégek jól védekeztek és életveszélyesek kontrákat vezettek, a Pingvinek kapusának többször bravúrral kellett védenie.
A 6. percben emberelőnybe kerültek a vendéglátók, és egy, a meccs ezen szakaszában eléggé szokatlan módon, kapuslehozatallal próbálták meg megszerezni a vezetést. Ez 7 másodperccel a kiállítás vége előtt sikerült is. Bognár Gergely lövésébe Mazzag Bendegúz piszkált bele, a korong irányt változtatott és az Eszkimók kapusa erre már nem tudott reagálni (1:0).   
Továbbra is nagy volt az iram, lüktetett a játék, sok volt az ütközés, de ugyanakkor sok volt pontatlanság mindkét oldalon.  A 18. percben emberhátrányban egyenlített a vendégcsapat: Simon Zoltán csípett el egy korongot a védekező harmadában, meglépett vele és higgadtan lőtte ki a rövid sarkot (1:1). Egy percen belül jött a Pingvinek válasza: Laki Csanád kapu mögül visszahúzott lövése még kipattant, pont Kariusz-Horváth Máté elé, aki közelről vágta be a hazaiak második gólját (2:1).

A második játékrész pingvines emberhátránnyal indult, amit nem sokkal annak lejárata előtt váltottak gólra a vendégek: Horváth Zsombor cselezte be magát a védőink közé, és tálalt a kapu előtt helyezkedő Varga Iván elé, aki közelről nem hibázott (2:2). Továbbra is nyílt volt a találkozó, az Eszkimók jól játszottak, a hazaiak nem találtak rést a védelmükön. A kontráik életveszélyesek voltak, a Pingvinek kapusának, Németh Lórántnak több bravúrt is be kellett mutatnia. Nagyon izgalmas volt a derbi, kemény játék folyt a jégen, több kiállítást is kiosztottak a játékvezetők. A 36. percben a Pingvinek emberhátrányba kerültek, de a hazai kapuba csereként beálló, remek teljesítményt nyújtó Pongrácz Marcell minden vendég kísérletet meghiúsított, sőt a 37. percben az addig a mezőnybe beleszürkülő Bognár Gergely talált be emberhátrányban: a támadóharmad közepéről hatalmas gólt ragasztott a bal felső sarokba (3:2). A harmad végéig nem esett már több gól, így egy gólos hazai előnnyel fordultak a csapatok (3:2).

Az utolsó felvonás elején emberelőnybe kerültek a Pingvinek. Ebből a 43. percben Mazzag Bendegúz lőtt távolról szép gólt Pálmai Fülöp gólpasszából (4:2). Sokáig nem örülhettek a hazaiak, szinte a középkezdésből Simon Zoltán ugrott ki, és vágta be könyörtelenül a pakkot a jobb felső sarokba (4:3). Az 52. percben újabb emberelőnyös gólt szereztek a hazaiak: Mazzag Bendegúz tökéletes ütemű passzával Bognár Gergely lépett ki, aki kis szerencsével ugyan, de megszerezte második gólját (5:3). Ezután a Pingvinek maradtak lendületben, jól járatták a korongot, sok helyzetet alakítottak ki, és az 57 percben Horváth Dömötör révén ismét gólt szereztek (6:3). A végeredményt Mazzag Bendegúz állította be az 58 percben, egy középtávolról elengedett bombája talált utat a vendégek kapujába (7:3). Egy harcos mérkőzésen szerezték meg a győzelmet a hazaiak a végig szívósan küzdő, a végére talán elfáradó Eszkimók ellen.  

Gólszerzők: Mazzag Bendegúz 3, Bognár Gergely 2, Kariusz-Horváth Máté - Horváth Dömötör 1-1 illetve Simon Zoltán 2, Varga Iván 1

A teljes anyag itt olvasható. 

Fotó: Nagy Jácint

 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
legfrissebbek
Gothard csillagok: a versenyeken sikerrel szerepelt tanulókat jutalmazták
Megyei és országos tanulmányi versenyeken sikerrel szerepelt tanulókat jutalmaztak idén is a Gothard Jenő Általános Iskolában. A büszke szülők és tanárok megtöltötték a Savaria mozi nagytermét a “Gothard Csillagok” gálán, ahol az iskola minden hatodik diákját emléklappal köszöntötték.
Záporok és jégeső miatt adtak ki riasztást vármegyénkre is
Öt megyére adott ki figyelmeztetés zivatarok miatt szombaton a HungaroMet. Az előrejelzés szerint késő délutántól záporok alakulhatnak ki Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyében. Vasárnap pedig az északkeleti, keleti megyékben alakulhatnak ki zivatarok.
Baleset történt a 87-es főúton
A szombathelyi tűzoltók végzik a műszaki mentést, írják a vasi katasztrófavédők.
Isten éltesse, Rost Andrea!
Ma 62 esztendős. 1962. június 15-én, Budapesten született Rost Andrea Kossuth-, Prima Primissima és Liszt Ferenc-díjas magyar operaénekes (szoprán), érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, a 2024-es budapesti olimpia és paralimpia nagykövete. Nemzetközi pályáját Riccardo Muti indította el, aki 1994-ben meghívta a milánói Scalába, írja a Paprikablog Facebook-oldala.
Foci Eb 2024: Szijjártó Péter: minden eddiginél nagyobb konzuli jelenlétet lesz Kölnben a magyar válogatott meccse idején
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter minden eddiginél nagyobb konzuli jelenlétet rendelt el a németországi Európa-bajnokságon részt vevő magyar labdarúgó-válogatott mérkőzésének helyet adó Kölnben.