km/óra
  2023.12.09., szombat  •  Natália napja
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Suzuki Swift Suzuki Castrum
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
Harcos küzdelemben győzték le a Szombathelyi Pingvinek a Nyugati Eszkimókat - beszámoló az U14-es jégkorongmérkőzésről

Harcos küzdelemben győzték le a Szombathelyi Pingvinek a Nyugati Eszkimókat - beszámoló az U14-es jégkorongmérkőzésről

Október 22-én, szombaton "házi" rangadón mérkőzött meg a Jégcsarnokban a Szombathelyi Pingvinek és a Nyugati Eszkimók csapata. Egy harcos mérkőzésen szerezték meg a győzelmet a hazaiak a végig szívósan küzdő, a végére talán elfáradó Eszkimók ellen - írja a pingvinekhoki.hu.

Nagy iramban kezdődött a mérkőzés, mindkét csapat hatalmas elánnal vetette bele magát az összecsapásba, minden egyes korongért óriási csata folyt. A hazaiak mintha idegesebbek lettek volna, a játékuk pontatlan volt, a vendégek jól védekeztek és életveszélyesek kontrákat vezettek, a Pingvinek kapusának többször bravúrral kellett védenie.
A 6. percben emberelőnybe kerültek a vendéglátók, és egy, a meccs ezen szakaszában eléggé szokatlan módon, kapuslehozatallal próbálták meg megszerezni a vezetést. Ez 7 másodperccel a kiállítás vége előtt sikerült is. Bognár Gergely lövésébe Mazzag Bendegúz piszkált bele, a korong irányt változtatott és az Eszkimók kapusa erre már nem tudott reagálni (1:0).   
Továbbra is nagy volt az iram, lüktetett a játék, sok volt az ütközés, de ugyanakkor sok volt pontatlanság mindkét oldalon.  A 18. percben emberhátrányban egyenlített a vendégcsapat: Simon Zoltán csípett el egy korongot a védekező harmadában, meglépett vele és higgadtan lőtte ki a rövid sarkot (1:1). Egy percen belül jött a Pingvinek válasza: Laki Csanád kapu mögül visszahúzott lövése még kipattant, pont Kariusz-Horváth Máté elé, aki közelről vágta be a hazaiak második gólját (2:1).

A második játékrész pingvines emberhátránnyal indult, amit nem sokkal annak lejárata előtt váltottak gólra a vendégek: Horváth Zsombor cselezte be magát a védőink közé, és tálalt a kapu előtt helyezkedő Varga Iván elé, aki közelről nem hibázott (2:2). Továbbra is nyílt volt a találkozó, az Eszkimók jól játszottak, a hazaiak nem találtak rést a védelmükön. A kontráik életveszélyesek voltak, a Pingvinek kapusának, Németh Lórántnak több bravúrt is be kellett mutatnia. Nagyon izgalmas volt a derbi, kemény játék folyt a jégen, több kiállítást is kiosztottak a játékvezetők. A 36. percben a Pingvinek emberhátrányba kerültek, de a hazai kapuba csereként beálló, remek teljesítményt nyújtó Pongrácz Marcell minden vendég kísérletet meghiúsított, sőt a 37. percben az addig a mezőnybe beleszürkülő Bognár Gergely talált be emberhátrányban: a támadóharmad közepéről hatalmas gólt ragasztott a bal felső sarokba (3:2). A harmad végéig nem esett már több gól, így egy gólos hazai előnnyel fordultak a csapatok (3:2).

Az utolsó felvonás elején emberelőnybe kerültek a Pingvinek. Ebből a 43. percben Mazzag Bendegúz lőtt távolról szép gólt Pálmai Fülöp gólpasszából (4:2). Sokáig nem örülhettek a hazaiak, szinte a középkezdésből Simon Zoltán ugrott ki, és vágta be könyörtelenül a pakkot a jobb felső sarokba (4:3). Az 52. percben újabb emberelőnyös gólt szereztek a hazaiak: Mazzag Bendegúz tökéletes ütemű passzával Bognár Gergely lépett ki, aki kis szerencsével ugyan, de megszerezte második gólját (5:3). Ezután a Pingvinek maradtak lendületben, jól járatták a korongot, sok helyzetet alakítottak ki, és az 57 percben Horváth Dömötör révén ismét gólt szereztek (6:3). A végeredményt Mazzag Bendegúz állította be az 58 percben, egy középtávolról elengedett bombája talált utat a vendégek kapujába (7:3). Egy harcos mérkőzésen szerezték meg a győzelmet a hazaiak a végig szívósan küzdő, a végére talán elfáradó Eszkimók ellen.  

Gólszerzők: Mazzag Bendegúz 3, Bognár Gergely 2, Kariusz-Horváth Máté - Horváth Dömötör 1-1 illetve Simon Zoltán 2, Varga Iván 1

A teljes anyag itt olvasható. 

Fotó: Nagy Jácint

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Folytatódnak a pályaépítési munkák a szombathelyi vasútállomáson, módosulnak a menetrendek
Szombathely állomáson 2024. január 31-ig tovább folytatódnak a pályaépítési munkálatok. A vágányzár alatt a Szombathely állomásról induló és érkező vonatok többsége módosított menetrend szerint közlekedik, áll a GYSEV közleményében.