km/óra
  2024.02.26., hétfő  •  Géza, Vanda napja
Hamarosan hetente kétszer Debrecenből repülhetünk Isztambulba

Hamarosan hetente kétszer Debrecenből repülhetünk Isztambulba

Közvetlen járatot indít Debrecenből Isztambulba a Wizz Air április 14-től, a repülőgép szerdán és vasárnap fog közlekedni - jelentette be a légitársaság szerdán.

Antalya mellett Isztambul a második török város, amely hamarosan Debrecenből is közvetlenül elérhetővé válik repülővel. Ezzel Magyarországról négy útvonalon közlekednek Wizz Air járatok Törökországba.

Vincze Tamás, a Debrecen International Airport Kft. fejlesztési igazgatója a közleményben hangsúlyozta, az elmúlt években a rómaihoz hasonlóan az isztambuli járat is kimagasló eredményeket ért el.

Trubek Zsuzsa, a Wizz Air kommunikációs menedzsere a közleményben megerősítette, hogy a légitársaság elkötelezett a Magyarország és Törökország közti kínálat fejlesztésében, ezért bíznak abban, hogy az új útvonallal tovább erősödhet a két ország gazdasági és turisztikai kapcsolata.

A Wizz Air jelenleg 198 Airbus A320 és A321 típusú repülőgépből álló flottát üzemeltet, 2023-ban megdöntötte korábbi utasforgalmi rekordját. A múlt évben több mint 60,3 millió utast szállított, amely mintegy 32 százalékos növekedés 2022-höz képest. Magyarországon - a budapesti és debreceni bázist együttvéve - 5,2 millió utast repített a Wizz Air 2023-ban.

 

Fotó:Debrecen.hu
 

címkék
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
tematikus oldalak