km/óra
  2024.04.14., vasárnap  •  Tibor napja
Pontszerzés a hajrában - Ikszelt a Nyíregyházával a Haladás. A végeredmény: 1-1

Pontszerzés a hajrában - Ikszelt a Nyíregyházával a Haladás. A végeredmény: 1-1

A Merkantil Bank Liga 4. fordulójában Ajkán fogadta a Szombathelyi Haladás a Nyíregyháza Spartacust. A vasiak ritka balszerencsés góllal kerültek hátrányba, a hajrában azonban sikerült az egyenlítés, ezzel megszerezte a gárda az első pontját a szezonban.

A Rohonci úti Sportkomplexumban történt gyepcsere miatt a Hali ezúttal „átmeneti otthonában”, Ajkán fogadta a nyírségieket. A vendégek öt, a mieink nulla ponttal várták a hétközi játéknapot. Jovics mester először szavazott bizalmat a kezdőben Mohosnak, ezúttal Szvoboda a kispadra szorult.

A közelmúltban elhunyt Török Péterre és Bokor Miklósra egyperces gyászszünettel emlékeztek meg a meccs előtt. A találkozó napsütéses időben és kifejezetten jó iramban kezdődött, sajnos, a vendégek jóvoltából. A 2. percben Nagy Dominik tesztelte Verpeczet, majd a 4. percben egy kontra végén hatalmas helyzetet hagytak ki a nyírségiek: Géresi lépett ki a bal szélen, egyedül vezette a kapura a labdát, 13 méterről lőtt, Verpecz bravúrral védett, a kipattanóra Nagy Dominik érkezett, 16 méterről tüzelt, Doktorics a gólvonalról mentett. Ezt megúsztuk.  

A 6. percben Kesztyűs szállt bele Ráczba, amiért villant is az első sárga. A 12. percben megint a piros-kékek szerezhettek volna gólt: remek kiugratást kapott Nagy a bal szélen, 10 méterről lőtt a balbekk, a Haladás kapusa ezúttal is nagyot mentett, a Szpari szöglettel jöhetett. A 15. percben Horváth Rajmund cselezgetett jobbról befelé, majd 22 méterről lőtt, a labda mellé szállt.  

Az első negyedóráról sok mindent elárul, hogy a nyírségiek hatszor, a mieink egyszer próbálkoztak kapura lövéssel, a piros-kékek három ziccert is elpuskáztak.    

Az iram kicsit visszaesett, nyugodtan mondhatjuk, hogy megúsztuk az első húsz percet. A 24. percben Molnár játékvezető ívószünetet rendelt el – akkora forróság azért nem volt már este 6 óra körül.

A keletiek birtokolták többet a labdát, a vasiak nem tudták megtartani a labdát az ellenfél térfelén. A mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, Baki a 27. percben lebirkózta Kelement, amiért sárga lapot kapott a vendégek védője.

Unalmassá vált a meccs, pozitívumként tán Mohos teljesítménye említhető: a fiatal támadó lelkesen focizott, igyekezett zavart kelteni a vendégek védelmének jobb oldalán. A 33. percben Jagodics kapott sárgát, miután felrúgta Kesztyűst.

A jó kezdés után rendesen visszaesett a színvonal. A 35. percben Herjeczki szöglete után alakult ki  kisebb kavarodás Verpecz kapuja előtt, de a kék-fehér támadók sem álltak a helyzet magaslatán, elügyetlenkedték a lehetőséget. A 38 percben Csató is kapott egy sárgát – rendesen rugdosták egymást a srácok.

A 40. percben Herjeczki jobboldali kornere után Nagy lőhetett, a labda Csatóról levágódott – a vendégek 11-est reklamáltak, de a játékvezető továbbot intett, a lelátóról úgy tűnt, jól döntött a spori. A 44. percben egy Haladás-szögletből fordult le a Nyíregyháza: Géresit Rácz csak lerántani tudta, de így nem lett legalább helyzet.

A ráadásban aztán a jól focizó Herjeczki tört be a 16 oson belülre jobbról, lőtt, a lbdát Jagodics blokkolta – ez is komoly lehetőség volt.

Az első félidőben a Szpari futballozott jobban, Verpecz bravúrjai kellettek a meccs elején, hogy ne kerüljön hátrányba a Haladás.

A szünetben kettőt is cserélt Jovics, érkezett Nyíri és Csernik. A 47. percben megszerezte a vezetést a Nyíregyháza: Verpecz akart felszabadítani a 16-os csücskénél, belerúgott a labdába, ami Nagy Dominik testéről a hálóba hullott (0-1). Ehhez nagy balszerencse kellett.

A ritkán látható balszerencsés gól után aktívabb lett a Haladás. A játék áttevődött a vendégek térfelére, a nyíregyháziak kontrákra rendezkedtek be. A labda többet volt a vasiaknál, de a fölény meddőnek bizonyult. Lecsorgott egy óra, és egy igazán balszerencsés találattal vezettek a vendégek.

Azért az sokat elárult a Haladás támadójátékáról, hogy több, mint egy óra elteltével nem sikerült eltalálni Dala kapuját… Jovics még kettőt cserélt, de helyzete ezúttal is a keletiek előtt adódott: a 65. percben az egykori Hali-játékos, a csereként pályára lépő Ramos fejelt hat méterről, a labda alig kerülte el a jobb alsó sarkot.


A 67. percben újabb Verpecz-bravúr: Nagy Barnabás beadására Ramos érkezett, a csatár 5 méterről lőtt, a Hali kapusa reflexmozdulattal mentett – lehetett volna 0-2 is. Az újabb ívószünetet a 59. percben rendelte el a spori.

A Haladás támadásban ezúttal is tragikus teljesítményt nyújtott, 70 perc alatt nem volt kaput találó lövésük Ráczéknak. A Szpari sokkal inkább játszott veszélyesen, a Hali-gól nem nagyon volt a levegőben…

A 74. percben végre valami: Rácz játszott össze Kelemennel, a visszakapott labdával a csapatkapitány belépett a 16-oson belülre, de Rjasko becsúszva szerelt. A 79. percben Toma rúgta agyon Ráczot, ez is sárgát ért.

Helyzetet továbbra sem tudott kidolgozni a szombathelyi együttes, egyre kilátástalanabbul mentek előre a zöld-fehérek.

A 82. percben egyenlített a Haladás! Simut adott be jobbról, Csernik lövését még blokkolta egy bekk, de a labda Kelemen elé került, aki 4 méterről a hálóba lőtt (1-1)!
 
Támadásban maradt a Hali: a 85. percben Kelemen passzolt Ráczhoz, a vasiak 78-asa 16 méterről föl lőtt. Ment előre becsülettel a zöld-fehér alakulat, győzelemre játszott a Jovics-legénység.

Izgalmasan alakult a hajrá, Doktorics is kapott egy sárgát reklamálásért. Majd a 90. percben megkapta a másodikat is – a balhátvédet kiállította a játékvezető.

Az eredmény már nem változott, a Haladás jól hajrázott, így az egyik pontra rászolgált.


SZOMBATHELYI HALADÁS–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 1–1  (0 - 0)
Ajka. Városi Sportcentrum. 300 néző, vezette: Molnár A. (Vörös Dániel, Máyer Gábor).
SZOMBATHELYI HALADÁS: Verpecz – Csató (Nyíri 46.), Jagodics, Csonka, Doktorics – Zvekanov (Csernik 46.), Szakály (Jancsó 65.) - Horváth R. (Simut 68.), Rácz, Mohos (Szvoboda 65.) - Kelemen. Vezetőedző: Alekszandar Jovics.
NYÍREGYHÁZA: Dala - Farkas B., Rjasko, Baki (Farkas 45.), Nagy B. - Tamás, Kesztyűs – Herjeczki (Pataki 84.), Nagy D. (Vass 61.), Gresó – Géresi (Ramos, 61.). Vezetőedző: Timár Krisztián.
Góllövők: Kelemen (82.), illetve Nagy D. (47.)
Kiállítás: Doktorics (90.)

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Már tudják, hol mérnek a vasi rendőrök a Speedmarathonon
A vasi rendőrök száznál is több javaslatot kaptak az itt élőktől, hogy hol mérjenek majd április 19-én.
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Nehéz lesz az április a Rumi úton közlekedőknek
Napokon belül indul a város legforgalmasabb déli bevezető útjának felújítása, a Rumi út aszfaltozása miatt a hónap végén várhatóan pár napig teljes lezárás lesz a szakaszon, de már a marási munkák idején is lassabb haladásra kell számítani.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szólunk előre: április második hetében több helyen is útlezárások lesznek Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április második hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani.