km/óra
  2024.04.23., kedd  •  Béla napja
Halálos tűz volt egy ökörítófülpösi szociális intézményben

Halálos tűz volt egy ökörítófülpösi szociális intézményben

Tűz ütött ki a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Ökörítófülpösön az idősek otthonában csütörtök reggel, az intézmény egyik szobájában egy férfi holttestét találták meg a tűzoltók, huszonhat ember füstmérgezést szenvedett - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

 

Mukics Dániel a közleményben azt írta, hogy a Kossuth Lajos utcában lévő intézményhez öt járművel tizenkilenc tűzoltó vonult ki, az egyszintes épületben huszonöt lakó és két ápoló tartózkodott.


Az egyik szobában az ágy és a mellette lévő kerekesszék égett, a tüzet egy dolgozó kezdte oltani az ablakon keresztül egy porraloltó-készülékkel - ismertette a szóvivő. Négy idős lakót a tűzoltók mentettek ki.


Az egyik mozgáskorlátozott férfi holttestét az egyik szobában, az ágyon találták meg, huszonhat ember füstmérgezést szenvedett - közölte Mukics Dániel, hozzátéve, az izzó részeket a tűzoltók hűtötték vissza, majd egy hőkamerával átvizsgálták és átszellőztették az épületet.


A tüzet valószínűleg ágyban dohányzás okozta, a pontos keletkezési körülmények feltárására tűzvizsgálat indult. (MTI)


Illusztráció: pixabay.com

Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Futsal: pazar gólok, tükörsima győzelem, kiütötte a Haladás a második Kecskemétet
Felipe Conde legénysége 6-0-val intézte el legfőbb üldözőjét a felső-házi rájátszás 8. játéknapján.
Vármegyei II. osztály, északi csoport: nagy győzelmet aratott a Répcelak, a Bozsok és a Kemenesalja is hétgólos mérkőzésen diadalmaskodott
Bobán és Gércén is potyogtak a gólok: előbbi 4-4-es döntetlent játszott a Gencsapátival, míg utóbbi 3-2-es hazai sikert könyvelhetett el a Szeleste ellen. Az Alsóújlak, a Sé, valamint a Pecöl is idegenben tudott nyerni, utóbbi pedig a Sé Lukácsháza elleni sikerének köszönhetően a tabella élére állt.
A Derkovitson folytatódott a tavaszi utcatakarítási akció Szombathelyen
Ilyenkor nemcsak az útszegélyek, útpadkák, hanem a csatornák is megtisztulnak, szükség szerint újrafestik a parkolóhelyeket, és takarítás közben a fametszési és parkfenntartási munkákat is elvégzik.
Ne vigyük haza a madárfiókákat és az állatkölyköket!
Fontos dologra hívja fel a figyelmet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).
Vigyázat! Megint csalók élnek vissza az MNB nevével és logójával
Újabb csalási kísérletben igyekeznek csalók hitelesnek tűnni a Magyar Nemzeti Bank (MNB) nevével és logójával: egy most terjedő e-mailes csalásban bűnözők magánszemélyeket próbálnak meg rábírni arra, hogy egy „MNB által támogatott” víruskezelő programot töltsenek le – közölte az MNB hétfői közleményében, kiemelve hogy a jegybank nem készít és támogat víruskezelő programot sem lakossági, sem vállalati ügyfelek számára.