km/óra
  2024.04.19., péntek  •  Emma napja
NB/III-ba jutott a szombathelyi csapat: Végeredmény Haladás VSE - Orosháza  1-0

NB/III-ba jutott a szombathelyi csapat: Végeredmény Haladás VSE - Orosháza 1-0

Kettős győzelemmel nyerte meg az osztályozót a Haladás VSE. Ma délután 1-0-ra verte az Orosháza együttesét.

Köszöntjük kedves olvasóinkat! A meccs előtt pár perccel mintegy 800 néző várja a csapatokat.

A kezdésre már mintegy 1500 szurkoló volt a Sportkomplexumban - érkezdtek drukkerek Orosházáról is. Az első percekben helyezetek nem adódtak, szabálytalaánság annál több, rendesen faragták egymást a játékosok.

A 8. percben az első komoly lehetőség: Ferencz szerzett labdát a vendégek 16-osának előterében, a középpályás 18 méterről lőtt, de Bordás könnyedén hárított.

Jönnek folyamatosan a nézők, most már 1800-as is lehetünk. A B-középben a szurolók folyamatosan buzdítják a Halit. Eddig nem egy látványos meccs, de azért hajtanak a fúk.

Eltelt az első negyed óra, a haladás birtokolja többet a labdát, nagy ziccer eddig nem adódott egyik kaőu előtt sem.

A hangulat parádés, a szurkolók kitesznek magukért. A 22. percben egy gyors zöld-fehér kontra végén Szőts elé került a labda, de a bekkek szögletre mentettek. A korner után egy vendég védő fejbe rúgta Tarján Patrikot, Kovács 11-est ítélt. A bünetőt Pap a bal alsóba rúgra (1-0)!

Megérdemelten szerezte meg a vezetést a Hali, a drukkerek valóban szenzációsak, rég volt ilyen hangulat a Rohonci úton.

Az orosháziak kíjebb merészkedtek a bekapott gól óta, de elsősorban nagybedobásokkal igyekeznek veszélyeztetni- eddig minden eredmény nélkül. Az egyértelműen látszik, hogy a vasiak gyorsabbak, és jóval többet tesznek a győzelemért.

A kékek feljebb tolták a védekezésüket, így viszont nagyobb területek nyíltak Szencziék előtt. Próbáltak is kontrázni a szombathelyiek, de az utolsó előtti passzokba rendre hiba csúszott.

Sérülések miatt most nincsen igazán folyamatos játék, afélidőből hivatalosan még négy perc van hátra, de a játékvezető biztosan hosszabbít majd. Jobbára mezőnyjátékot láthatnak a nézők, az orosháziak most visszaálltak, a zöld-fehérek járatják a labdát az ellenfél térfelén. Endrefalvi megsérült a vendégeknél, így jött is a csere a 44. percben.

A 45. percben hatalmas vendég helyzet maradt ki: Harangozó tört be a 16 oson belülre, 7 méterről jobbról lőhetett, de Horváth Bendegúz nagy bravúrral védett. Ez meleg volt...

Szünet: a Haladás megárdemelten vezet, 1-0.

Megkezdődött a második félidő, csere nem történt a szünetben.

A vendégek kezdtek bátrabban, a 47 percben Harangozó, majd két perccel később Miszlai próbálkozott, de egyik sem járt sikerrel.

Helyzet nélkül csordogálnak a percek, a vendégek nem találnak fogást a Halin. Egy ellentámadást Huszár akadályozott meg: csúnyán alárúgott Papnak, az orosházi bekk sárgát kapott. Az 55. percben járunk.

Papot le is kellett cserélni, Tóth Bence váltotta a gólszerzőt. A vendégek is frissítettek, a támadósorba érkezett Fehér.

Azért a színvonal nagyot esett, helyzet egyik oldalon sincs, sok a tichnikai hiba. Az Orosháza játékában nagyon nincs bent, hogy fordítana tudna, ez pedig azt jelenti, hogy ősztől a Haladás VSE az NB/III-ban szerepelhet.

Eltelt a második játékrész fele, a kapuk nem forognak veszélyben, a házigazda tűnik frissebbnek, de a támadóharmadban rengeteg hibát vétenek Péterék.

Az utolsó negyedórához érkeztünk, az orosháziak birtokolják többet a labdát, de Horváth Bendegúznak még nem kellett védenie ebben a félidőben. A vendégek egyre nehezebben viselik a helyzetet: már 5 sárgát szedtek össze - legutónn épp a reklamáló vezetőedzőjük, Buza Barnabás.

A 80. percben egy kis foci: Buzás került lövőhelyzetbe a jobb oldalon, a bekk tület, a labda nem sokkal kerülte el a jobb alsó sarkot. Aztán csere: Szenczi helyére Sály érkezett.

A 83. percben eldőlhetett volna végleg a továbbjutás: Tóth Bence brusztolta ki magnak a helyzetet, a csatár éles szögből, 8 méterről  jobbról a felső lécet találta el. Remek megmozdulás volt a cserejátékostól.

A 89. percben Ferencz lőtt szabadrúgásból, 17 méterről alig fölé.

A hajrában még egy kettős csere a Haliban: Ferenczet Hende, Pétert pedig Tama váltotta. Megkezdődött az utolsó perc...

Vége, a Haladás VSE kettős győzelemmel jutott fel az NB/III-ba.

 

Haladás VSE – Orosháza  1-0   (1- 0)

Rohonci út, 1800 néző, osztályozó mérkőzés, visszavágó, vezette: Kovács.

Haladás VSE: Horváth B. - Buzás, Kovács, Varga, Tarján – Ferencz, Szőts, Tóth M. - Szenczi, Pap M., Péter. Vezetőedző: Szenczi Imre.

Orosháza: Bordás – Rau, Huszár, Kasuba, Szabó Á., Harangozó, Darida, Miszkai, Endrefalvy, Gedó, Papp. Vezetőedző: Buza Barnabás.

 

 

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Spártaiaktól pezsgett Szombathely – Íme a Spartan Race eredményei!
Szombaton Szombathelyre érkezett a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata, a Spartan Race. Reggel 8 és este 6 óra között több ezer magyar és nemzetközi versenyző száll harcba öt kategóriában, és már rögtön az elsőnél van miért büszkének lennünk: a szombathelyi Kívés Bendegúz dobogóra állhatott.
Áprilisi nyárra téli zimankó: kifehéredett a Kőszegi-hegység csúcsa
Kifehéredett az Írottkő kedden délelőtt: az Astromet Facebook-oldal élő videóban jelentkezett be a Kőszegi-hegységből, jég- és hódara, illetve hó hullott a nulla fok körüli hőmérsékleten.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szombathely Deák Ferenc utca 3. alatti gyermekorvosi rendelő - Dr. Gecse-Kálózi Patrícia rendelési idő
Dr. Gecse-Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.
legfrissebbek
Kosárlabda: a harmadik Honvéd elleni mérkőzést is nagyon simán húzta be, így söpréssel jutott elődöntőbe a Falco! (képgalériával)
A szombathelyi sárga-feketék 94-60-ra diadalmaskodtak és lezárták a budapestiek elleni negyeddöntős párharcukat.
Minden eddiginél több alkotást neveztek a Savaria Filmszemlére
Tizenegyedik alkalommal rendezik meg április 24. és 26. között a Savaria Filmszemlét, amelyre minden eddiginél több, csaknem kétszáz művet neveztek a Kárpát-medencében és távolabbi országok magyar közösségeiben élő filmes alkotók - közölte az MTI-vel a Savaria Filmakadémia Egyesület elnöke.
Fidesz kampánynyitó: Brüsszel az új Moszkva
A Fidesz Választási Manifesztummal rúgta be a választási kampányát. A Millenárison tartott pénteki kampánynyitón csak hárman szólaltak fel: Szijjártó Péter külügyminiszter, Deutsch Tamás EP-listavezető és Orbán Viktor miniszterelnök.
Huszonöt éves a közgazdász képzés Szombathelyen
Huszonöt éve indult el az akkori Berzsenyi Dániel Főiskolán a közgazdász képzés, ma pedig már az ELTE Savaria Egyetemi Központ Társadalomtudományi Karához tartozó Közgazdaságtudományi Intézetben négy alap- és egy mesterszakon 230 diák tanul, amit egy igazi sikertörténetnek tartanak az intézményben. A jubileumra emlékeztek ma, volt és jelenlegi hallgatókkal, oktatókkal, vezetőkkel.
Programajánló – Szombathely: táncbajnokság, művészet és kiállítás, virágköltemények
Az április 20-21-ei hétvégén sem kell unatkozniuk a Szombathelyen élőknek, többféle programlehetőséget kínálnak a szervezők. A jövő hét is tartogat érdekességeket.