km/óra
  2023.12.08., péntek  •  Mária napja
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
Suzuki Swift Suzuki Castrum
Haladás-Viktória: vereség az MTK ellen és negyedik hely a bajnokságban

Haladás-Viktória: vereség az MTK ellen és negyedik hely a bajnokságban

A fővárosiak tíz perc leforgása alatt háromgólos előnyre tettek szert, innen pedig már nem tudott felállni a vasi gárda.

 

SIMPLE NŐI LIGA 3. HELYÉRT 2. MÉRKŐZÉS

HALADÁS-VIKTORIA FC - MTK BUDAPEST 0-3 (0-0)

Haladás-Viktoria: Varga L. – Németh A., Horti (Koprena, 68.), Balogh, Gődér, Kovács V. (Novák, 68.) – Urbán (Csizmadia, 82.), Sweatman – Feketevízi (Nagy V., 59.), Szil (Kiss-Lantos, 59.), Vladulescu

Edző: Székely Tibor

MTK: Varga L. – Vas (Boyle, 78.), Vajda, Bokor – Taylor (Magyarics, 78.), Nagy V. (Bánfi, 86.), Pinczi, Palkovics (Stefán, 46.), Podolska – Vachter, Milunovic (Legendás, 86.)

Edző: Farkas Attila

Gólszerzők: Vajda 57., Horti 60. (öngól), Milunoivic 67.

 

A harmadik mérkőzés kiharcolása volt a tét a Haladás-Viktoria számára szerdán délután a Simple Női Liga bronzcsatájában az MTK ellen. A fővárosiak hazai környezetben Pinczi Anita találatával nyerni tudtak, így összesítésben 1-0-ra vezettek az egyik fél két győzelméig tartó párharcban.

 

Szépszámú közönség előtt kezdődött a mérkőzés. A helyszínen tekintette meg a találkozót többek között Margret Kratz szövetségi kapitány és a szombathelyiek korábbi válogatott játékosa, az olasz Laziót erősítő Fördős Beatrix is.

 

Élénk iramban kezdtek a csapatok, valamivel az MTK birtokolta többet a labdát, az első negyedórában Bíró Barbarának többször is védenie kellett - olvasható a klub beszámolójában. A vasiak idegesen futballoztak, nem véletlenül próbálta nyugtatni az alapvonal mellől többször is játékosait Székely Tibor vezetőedző. Ez valamelyest használt, a hazaiak is vezettek néhány formás támadást. A 31. percben ziccer maradt ki: Sweatman ívelt Urbánhoz, a középpályás hat méterről azonban nem találta el rendesen a labdát. A félidő hátralévő részében a vendégek domináltak, a hazaiak térfelén pattogott a labda, a fővárosiak többször is a szombathelyi védelem mögé kerültek. Különösen Vachterral gyűlt meg a bajuk. Ám a vasiak hősiesen küzdöttek, önfeláldozóan védekeztek. A 42. percben egy ellentámadás végén Szil 20 méteres lövését hárította Varga. A szünetben a bronzérmet szerzett Illés Akadémia-Viktória U19-es együttese kapta meg a medáliákat.

 

A fordulást követően Horti mentett nagyot a kapu torkából. Az 56. percben Gődér rántotta le Vachtert a tizenhatoson belül. A büntetőt Vajda a bal felső sarokba lőtte (0-1). A 61. percben bal oldali szöglet után Hortiról pattant saját kapujába a labda (0-2). Hat perc múlva Milunovic ugrott ki a jobb oldalon, majd tíz méterről a bal sarokba lőtt (0-3). Teljes szombathelyi rövidzárlat, gyakorlatilag 11 perc alatt eldőlt a mérkőzés. A hazaiak nem adták fel, a 69. percben Kiss-Lantos passzát Nagy Vanessza a bal felső sarok mellé lőtte. Azonban a vendégek továbbra is lendületesebben, pontosabban, gólveszélyesebben futballoztak. A 76. percben Nagy Vanessza szerzett labdát, kiugratta Vladulescut, a csatár lövését Varga lábbal hárította, majd nem sokkal később Urbán Viktória fejelt kapufát. Az eredmény már nem változott, a MTK 3-0-s győzelmet aratott, így a budapestiek nyakába került a 2021/2022-es kiírás bronzérme.

 

A Haladás-Viktoria a bajnokság negyedik helyén végzett, a Magyar Kupában viszont ezüstérmet ünnepelhetett.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Bojár Gábor: Varga Mihály és Nagy Márton is tudják, hogy ez baromság
Ezt mondta az akkumulátorgyárakra építő magyar gazdaságpolitikáról Bojár Gábor, Széchényi- és Gábor Dénes-díjas Graphisoft-alapító, aki vállalkozói tapasztalatait megosztani érkezett a szombathelyi egyetemre, de a beszélgetés közben szóba került az is, hogy mit vett át tőle Steve Jobs, melyik jelenet példaértékű számára az Eldorádóból, és hogy miben különbözött az állam szerepvállalásáról alkotott elképzelésük már 1995-ben is a miniszterelnökkel.