km/óra
  2022.12.09., péntek  •  Natália napja
Haladás-Viktória: péntek 13. ide, péntek 13. oda, legyőzte a Soroksárt és a bronzért harcolhat a csapat

Haladás-Viktória: péntek 13. ide, péntek 13. oda, legyőzte a Soroksárt és a bronzért harcolhat a csapat

A szombathelyiek kétszer is tudtak egyenlíteni, végül a 17 esztendős, korosztályos válogatott Németh Adél révén a győztes találatot is megszerezték.

 

SIMPLE NŐI LIGA 20. FORDULÓ

HALADÁS-VIKTÓRIA FC - SOROKSÁR SC 3-2 (0-0)

Haladás-Viktória: Bíró – Németh A., Balogh, Gődér, Kovács V. – Koprena (Varró, 58.), Urbán V., Sweatman, Feketevízi – Szil (Novák, 86.), Nagy V. (Kiss-Lantos, 41.)

Edző: Székely Tibor

Soroksár: Halla – Molnár A., Miszlai, Nagy A., Kis – Mészáros, Győrik, Antalicz (Patkós, 72.), Benke – Ott, Váradi

Edző: Dukon Béla

Gólszerzők: Gődér 56., Urbán 69., Németh A. 71., ill. Miszlai 51., Kis 60.

 

Az alapszakasz utolsó hazai mérkőzésére készült a Haladás-Viktória szombat délután, a vasiak a Soroksár gárdáját fogadták a Haladás Sportkomplexumban. Székely Tibor együttese azzal a tudattal léphetett pályára, hogy amennyiben itthon tudja tartani a három pontot, úgy egészen biztos, hogy megküzdhet a bronzéremért a rájátszásban.

 

Zöld-fehér mezőnyfölénnyel kezdődött a találkozó, többet volt a labda a hazaiaknál, de nem lehettek nyugodtak, ugyanis a vendégek egy-egy labdaszerzés után gyorsan mentek át védekezésből támadásba, amivel helyenként veszélyt is tudtak okozni. A találkozó legnagyobb helyzetére a 25. percig kellett várni, amikor Gődér adott pazar keresztlabdát Némethnek, aki Koprena elé tálalt, a bosnyák légiós pedig hatalmas kapufát rúgott. Közvetlenül a szünet előtt is a zöld-fehérek állta közel a gólszerzéshez, akkor egy rögzített szituáció utáni Gődér-lövést hárított Halla. 

 

A 0-0-ás pihenő után öt perc telt el, amikor a két együttes kupaelődöntőjében is eredményes Miszlai Jázmin vette be a hazai kaput, megszerezve ezzel a vezetést a Soroksárnak (0-1). Felpörögtek az események, öt perc múlva Gődér fejesével egyenlített a Haladás-Viktória, majd a 60. minutumban a másik oldalon is fejjel találtak be, Kis Anita volt a gólszerző (1-2). Nem adta fel a házigazda, nagy erőket mozgósított, hogy ismét egalizálni tudjon, ez végül egy bal oldali akció után Urbánnak sikerült, a 69. percben 2-2 állt az eredményjelzőn. Alig telt el három perc, amikor egy kipattanó labda Németh elé került, aki nem hibázott, ezzel élete első NB I.-es gólját szerezte (3-2). A hátralévő időben mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, az eredmény viszont már nem változott, a Haladás-Viktória 3-2 arányban legyőzte a Soroksárt, így egészen biztos, hogy éremért csatázhat.

 

A szombathelyiek az utolsó fordulóban Felcsútra utaznak a Puskás Akadémia együtteséhez.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 31. évfolyam 44.szám - 2022.12.02.
Savaria Fórum 31. évfolyam 44.szám - 2022.12.02.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Végrehajtást indított a NAV a Haladás futballcsapatát működtető cég ellen
Végrehajtást indított a NAV a Haladás NB II-es csapatát működtető gazdasági társaság, a Szombathelyi Haladás Kft. ellen, írja az mfor.hu
Derült égből kormányinfó: kedd este 11-től eltörölte a kormány a 480 forintos üzemanyagárat, piaci árak érvényesek a kutakon
Este fél 11-kor kezdődött az a kormányinfó, amelyen Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Hernádi Zsolt MOL-vezérrel együtt jelentette be, kedd este 11-től megszűnik az üzemanyag-árstop, vagyis a fixált, 480-as ár. Alig félórával később meg is jelent a rendelet a Magyar Közlönyben.
Szombathelyi buszközlekedés: új járat, új menetjegy és bérlet
Új járat, új menetjegy és bérlet a Blaguss Agoránál, erről is tárgyalnak az év utolsó közgyűlésén a képviselők. A társaság további 40 millió forint üzemanyagkompenzáció biztosítását kérte a közgyűléstől.
Szeretetből jövök be dolgozni - Szabó Imréné 60 éve a Markusovszky Kórházban
Szabó Imréné Valika, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Szemészeti Osztályának műtős asszisztense a napokban töltötte be 80. évét. 60 éve dolgozik a kórházban, 57 éve a szemészeti műtőben, s eszébe sem jut, hogy abbahagyja a munkát. Múlt héten a Magyar Szemészeti Szakdolgozók Egyesülete SHAO-díjjal tüntette ki. A munkahelyén látogattuk meg.
Gyermekszemekben ragyogó karácsonyi fények: látogatás a balogunyomi mesekertben
Szombathelyről érkezve már a 86-os útról szemünkbe tűnik Kurucz József karácsonyi fényekben pompázó balogunyomi portája, mely harmadik éve várja tárt kapukkal a látogatókat advent idején – mesekertnek nevezik a csillogó-villogó ragyogó udvart, s valóban: aki ide betér, akár egy órácskára is, maga mögött hagyhatja a hétköznapi valóságot.
legfrissebbek
A decemberi közgyűlést értékelték a frakciók
Az elmúlt három év eredményeiről, a kibővített 1000 fa programról és a SZOVA likviditásáról esett a legtöbb szó a közgyűlést követő sajtótájékoztatókon. Utóbbi téma zárt ülésen került elő, és nagy vitát kavart. A cég összeállított egy húsztételes listát az értékesíthető ingatlanokról.
Horváth Soma: komoly fejlődési pályán a Derkovits
A Fogadóóra soron következő részében a 4. számú választókörzet képviselőjével, Horváth Soma alpolgármesterrel beszélgettünk egy újonnan épült játszótéren a Derkovits-lakótelep fejlesztéseiről, a jövőbeli tervekről és arról, hogy milyen egy képviselői munka a mindennapokban.
Ukrajnai háború - Az orosz erők eltaláltak egy kórházat Herszonban
A tisztségviselő szavai szerint a kórház épületében a lövedékek megrongálták a gyermekosztályt és a hullaházat.
Nőtt a gyermekek online szexuális kizsákmányolásával kapcsolatos bűncselekmények száma 
Nőtt azoknak a felvételeknek a száma, amelyet a sértettek önmagukról készítettek
Újrahasználati Központot nyit a SZOVA
Szolgáltatási körének bővítéseként a SZOVA Nonprofit Zrt. Újrahasználati Központothoz létre a lakosság részére, melynek célja a hulladékok keletkezésének csökkentése a még használható és jó állapotú tárgyak „újra használatba” kerülésével.