km/óra
  2022.06.25., szombat  •  Vilmos napja
Haladás-Viktória: péntek 13. ide, péntek 13. oda, legyőzte a Soroksárt és a bronzért harcolhat a csapat

Haladás-Viktória: péntek 13. ide, péntek 13. oda, legyőzte a Soroksárt és a bronzért harcolhat a csapat

A szombathelyiek kétszer is tudtak egyenlíteni, végül a 17 esztendős, korosztályos válogatott Németh Adél révén a győztes találatot is megszerezték.

 

SIMPLE NŐI LIGA 20. FORDULÓ

HALADÁS-VIKTÓRIA FC - SOROKSÁR SC 3-2 (0-0)

Haladás-Viktória: Bíró – Németh A., Balogh, Gődér, Kovács V. – Koprena (Varró, 58.), Urbán V., Sweatman, Feketevízi – Szil (Novák, 86.), Nagy V. (Kiss-Lantos, 41.)

Edző: Székely Tibor

Soroksár: Halla – Molnár A., Miszlai, Nagy A., Kis – Mészáros, Győrik, Antalicz (Patkós, 72.), Benke – Ott, Váradi

Edző: Dukon Béla

Gólszerzők: Gődér 56., Urbán 69., Németh A. 71., ill. Miszlai 51., Kis 60.

 

Az alapszakasz utolsó hazai mérkőzésére készült a Haladás-Viktória szombat délután, a vasiak a Soroksár gárdáját fogadták a Haladás Sportkomplexumban. Székely Tibor együttese azzal a tudattal léphetett pályára, hogy amennyiben itthon tudja tartani a három pontot, úgy egészen biztos, hogy megküzdhet a bronzéremért a rájátszásban.

 

Zöld-fehér mezőnyfölénnyel kezdődött a találkozó, többet volt a labda a hazaiaknál, de nem lehettek nyugodtak, ugyanis a vendégek egy-egy labdaszerzés után gyorsan mentek át védekezésből támadásba, amivel helyenként veszélyt is tudtak okozni. A találkozó legnagyobb helyzetére a 25. percig kellett várni, amikor Gődér adott pazar keresztlabdát Némethnek, aki Koprena elé tálalt, a bosnyák légiós pedig hatalmas kapufát rúgott. Közvetlenül a szünet előtt is a zöld-fehérek állta közel a gólszerzéshez, akkor egy rögzített szituáció utáni Gődér-lövést hárított Halla. 

 

A 0-0-ás pihenő után öt perc telt el, amikor a két együttes kupaelődöntőjében is eredményes Miszlai Jázmin vette be a hazai kaput, megszerezve ezzel a vezetést a Soroksárnak (0-1). Felpörögtek az események, öt perc múlva Gődér fejesével egyenlített a Haladás-Viktória, majd a 60. minutumban a másik oldalon is fejjel találtak be, Kis Anita volt a gólszerző (1-2). Nem adta fel a házigazda, nagy erőket mozgósított, hogy ismét egalizálni tudjon, ez végül egy bal oldali akció után Urbánnak sikerült, a 69. percben 2-2 állt az eredményjelzőn. Alig telt el három perc, amikor egy kipattanó labda Németh elé került, aki nem hibázott, ezzel élete első NB I.-es gólját szerezte (3-2). A hátralévő időben mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, az eredmény viszont már nem változott, a Haladás-Viktória 3-2 arányban legyőzte a Soroksárt, így egészen biztos, hogy éremért csatázhat.

 

A szombathelyiek az utolsó fordulóban Felcsútra utaznak a Puskás Akadémia együtteséhez.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 31. évfolyam 23.szám - 2022.06.17.
Savaria Fórum 31. évfolyam 23.szám - 2022.06.17.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Fergeteges koncertet adott a Kugler zenekar (képgaléria)
100 éve jelent meg James Joyce Ulysses című regénye, Szombathely kétnapos Bloomsday-jel ünnepelte az évfordulót június 16-án és 17-én. A kortárs képzőművészeti kavalkád bővelkedett koncertekben, kiállításokban, alkotói performanszokban és gasztro-élményekben.
Szikora Róbert és az R-Go adott koncertet Szombathelyen (képgaléria)
A rajongók megtöltötték a Fő teret.
TFA-FCC Hungary-Szombathely tűzoltóverseny és koncertek a Fő téren
Szombathely Fő terén rendezik meg a TFA-FCC Hungary-Szombathely, az ország legerősebb tűzoltója nemzetközi tűzoltóversenyt a mai napon.
Felfüggesztették a Gothard iskola egyik tanárát
Ne öntse ki, inkább dobja a kontérbe!
Városszerte kilenc helyszínre helyeztek ki használt sütőolaj begyűjtésére szolgáló konténert. Szombathely 2021 márciusában csatlakozott a Cseppetsem! Programhoz. Akkor a város 18 óvodájába került gyűjtőedény, tavaly októberben pedig a Vásárcsarnok oldalához tették ki a vakítósárga konténert.
legfrissebbek
Montenegrói győzelem a magyar csoportban a férfi vízilabdatornán
A csoportgyőztesek a szerdai negyeddöntőbe jutottak, a második és harmadik helyezettek a nyolc közé kerülésért játszanak hétfőn, míg a negyedikek - Kanada visszalépése nyomán hárman - az alsóházban (13-15. hely) folytatják.
Hosszú: nagyon kedves volt nekem ez a világbajnokság
Szombati egyéni számban címvédőként negyedik lett 400 méter vegyesen. 
Meteorológiai szolgálat figyelmeztetéseket adott ki vasárnapra
A jövő héten már 38 fokos maximumokat is mérhetnek.
Rapport a hetedik meccsén kikapott 
Rapport Richárd hat döntetlen után hetedik mérkőzésén kikapott a sakkvilágbajnok-jelöltek nyolcfős madridi tornáján.
Franciaországban alkotmányba foglalnák a terhességmegszakítás jogát
A kormányszövetség és a NUPES együtt 296 képviselővel rendelkezik. A javaslat elfogadásához 289 szavazat szükséges, ami az abszolút többség.