km/óra
  2024.02.21., szerda  •  Eleonóra napja
Haladás Viktória: gólgazdag mérkőzésen vereség az őszi szezonzárón

Haladás Viktória: gólgazdag mérkőzésen vereség az őszi szezonzárón

A szombathelyi zöld-fehérek háromgólos hátrányból is visszaküzdötték magukat, nyílttá tették a találkozót, végül 5-2-re alulmaradtak a dobogós MTK otthonában.

 

SIMPLE NŐI LIGA 12. FORDULÓ

MTK BUDAPEST - HALADÁS VIKTÓRIA 5-2 (3-1)

MTK: Varga - Legendás (Pataki 70.), Bokor, Palama, László - Barkóczi (Murár 70.), Farádi-Szabó (Gávris 84.), Zágor - Dubuc (Mészáros 46.), Siklér, Voila (Szabó M., 79.).

Edző: Makrai László

Haladás Viktória: Dobó-Nagy – Németh A., Balogh (Nagy D., 83.), Pintér, Szabó F. (Nagypál, 46.) – Novák (Németh M., 70.), Urbán Sweatman, Kovács V. – Vladulescu, Szil (Vesztergom, 83.).

Edző: Markó Edina

Gólszerzők: Palama 2 (8., 68.), Siklér 2 (29., 87.), Voila 42., ill. Szil 45., Sweatman 59.

 

A 2023-as esztendő utolsó tétmérkőzésére utazott Budapestre a Haladás Viktória, a zöld-fehérek az MTK otthonában zárták az őszi idényt.

 

Az első játékrészben a házigazda akarata érvényesült, a vasiak nem igazán tudták elkapni a fonalat. Az MTK háromgólos előnyre tett szert, Palama, a korábban Szombathelyen is megforduló Siklér, valamint Voila is beköszönt, közvetlenül a szünet előtt azonban Szill Tünde szépített, ami azt jelentette, hogy 3-1-ről várhatták a felek a folytatást. 

 

A pihenő alatt aztán rendezte a sorokat a zöld-fehér alakulat, szerkezetet is váltott Markó Edina, ennek pedig meg is lett az eredménye: az 59. percben Vladulescu csent labdát, majd harcolt ki büntetőt, melyet Sweatman biztos lábbal értékesített (3-2). Az újabb gól még nagyobb lendületet adott a vendégeknek, akik óriási erőket mozgósítottak az egyenlítésért, egy megingás után azonban visszaállították a kétgólos különbséget a kék-fehérek (4-2). Ez érezhetően megfogta a fehérmezeseket, a hazaiak pedig egy újabb találattal végleg eldöntötték a győzelem és a három pont sorsát. 

 

A Haladás Viktória a tizenkét őszi mérkőzésén négy győzelmet, három döntetlent, valamint öt vereséget könyvelhetett el és a 6. helyről vághat majd neki a tavaszi folytatásnak. 

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia 

Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
„Ami szép, ami jó, és amit el kell viselni” – interjú Rimányiné Kiss Anikó táncpedagógussal
Múlt hónapban töltötte be 90. életévét Rimányiné Kiss Anikó táncpedagógus. A legendás Savaria Táncegyüttes alapítójával, aki sosem bánta meg, hogy a színpad helyett a tanítást választotta, otthonában beszélgettünk.
Lemondott Novák Katalin, utoljára szólt államfőként
Tisztelt és számomra oly kedves magyar emberek határon innen és túl! Most Önökhöz szólok. Nem a politikusokhoz, a politikacsinálókhoz, hanem azokhoz, akiknek a szolgálatára két évvel ezelőtt felesküdtem.
Elhunyt a Virológiai Nemzeti Laboratórium fiatal vezetője
Tragikus hirtelenséggel, 46 éves korában meghalt Jakab Ferenc virológus, egyetemi tanár, a Pécsi Tudományegyetem innovációs rektorhelyettese, a Virológiai Nemzeti Laboratórium vezetője.
Kegyelmi botrány: Novák és Varga lemondásától Magyar Péter Partizán-interjújáig - repedezik a NER?
Csak kapkodták a fejüket, valósággal beleszédültek a hírfogyasztók az elmúlt napok hazai közéleti történéseibe, szombaton lemondott a köztársasági elnök, Novák Katalin, és a volt igazságügy miniszter, Varga Judit, akinek exférje, Magyar Péter olyan interjút adott vasárnap este a Partizánnak, hogy Rogán Antalnak és propaganda-felelős stábjának biztosan túlóráznia kellett. Összefoglaltuk, hogy mi történt hétfő estig a kegyelmi botrányban.
legfrissebbek
Négymilliárdos cigarettafogás a NAV-nál
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói négymilliárd forint értékben foglaltak le ukrán gyártmányú cigarettát. Az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményük szerint az elmúlt évek legnagyobb illegális cigarettadepóját fedezték fel.
Három kocsi karambolozott a 87-es főúton Tanakajd és Táplánszentkereszt között (Videóval)
Félpályán haladhat a forgalom a 87-es főúton Tanakajd és Táplánszentkereszt között. Két embert szállítottak kórházba, számol be a hírről a 112press.hu Facebook-oldala.
Találkoztak a vármegyeszékhely egykori tűzoltói
Nyugdíjas találkozón látták viszont egymást az egykori kollégák a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon február 16-án.
A kánai menyegző a SZEDIK-ben
A Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ (SZEDIK) és a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Értünk? Értünk! - Tanuljunk együtt, egymástól, egy-másért! elnevezésű programja újabb állomásához ért: ezúttal a kánai menyegző történetébe csöppentek a negyedikes diákok és az intézmény fogyatékkal élő lakói.
Az eddigi legnagyobb főnyeremény halmozódott fel a magyarországi ötöslottón
A ötöslottón ezen a héten 6,45 milliárd forint a megnyerhető főnyeremény összege, amely a játék 67 éves történetének eddigi legnagyobb nyereményösszege - tájékoztatta a Szerencsejáték Zrt. szerdán az MTI-t.