km/óra
  2024.05.30., csütörtök  •  Janka, Zsanett napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Haladás-Viktória: egygólos vereség a Puskás Akadémia otthonában

Haladás-Viktória: egygólos vereség a Puskás Akadémia otthonában

A szombathelyiek a második félidőben bátran, jól futballoztak, Szemán-Tóth Barbara 30. percben szerzett gólja azonban eldöntötte a három pont sorsát.

 

SIMPLE NŐI LIGA 15. FORDULÓ

PUSKÁS AKADÉMIA - HALADÁS-VIKTÓRIA FC 1-0 (1-0)

Puskás Akadémia: Dannback – Zán (Grönberg, 46.), Bokor, Szemán-Tóth, Palakovics – Tamók (Da Silva, 78.), Kovács E., Kovács A., Diószegi (Sipőcz, 75.) – Nagy L., Mayer

Edző: Halászi Kinga

Haladás Viktória: Schildkraut – Németh A., Horti (Nagy D., 70.), Gődér, Pintér – Kovács V. (Urbán, 70.), Kránicz (Szil, 87.), Csáki (Nagypál, 46.), Varró (Csizmadia, 46.) – Kiss-Lantos, Vladulescu

Edző: Markó Edina

Gólszerző: Szemán-Tóth 30.

 

Felcsúti összecsapással folytatódott az élvonalbeli bajnokság a Haladás-Viktória számára, a szombathelyiek a Puskás Akadémia otthonába látogattak vasárnap délután.

 

A találkozót a házigazda kezdte aktívabban, az első helyzetét Diószegi Fanni révén dolgozta ki, Schildkraut Fruzsinának pedig több alkalommal is együtt kellett élnie a játékkal. A Puskás Akadémia bár mezőnyfölényt tudott kialakítani, a vasiak szervezettségüknek, stabilitásuknak köszönhetően állták a sarat. Így érkeztünk el a 30. perchez, amikor azonban egy sarokrúgást követően Szemán-Tóth Barbara fejelhetett a hosszú oldalon, a labda a kapuban kötött ki, ezzel 1-0 állt az eredményjelző táblán. 

 

A nagyszünetre tehát egygólos előnnyel mehettek a hazaiak, majd a második játékrészre a szombathelyiek igyekeztek felszívni magukat és nagy erőket mozgósítottak az egyenlítés érdekében. Felváltva érték egymást a helyzetek, felváltva forogtak veszélyben a kapuk, hol egy védés, hol egy nagyobb mentés akadályozta meg, hogy újabb gól szülessen. A 73. percben Nagypál Fatima távoli lövésénél kellett hatalmasat védenie a Puskás Akadémia kapusának, Markó Edina tanítványai bátran futballoztak és mentek előre a pontért, pontokért. Ennek ellenére a hátralévő időben már nem változott az eredmény, a Puskás Akadémia gárdája 1-0-s győzelmével otthon tartotta a három pontot.

 

A zöld-fehérek legközelebb április 1-én, szombaton hazai környezetben lépnek pályára, az Astra együttese látogat Szombathelyre.

 

Fotó: Nagy Jácint

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
“Jancsó, nekem te vagy a Haladás…” - érzelmes posztban búcsúzik a zöld-fehér példakép
Jancsó András rúgott bombagólt az NB I-ben a Gerával, Bödével, Dibusszal felálló Fradinak az Üllőin, de pályafutása legmeghatározóbb pillanatai mégis idén történtek, és mindkettő a pályán kívül. Hosszú posztban reagál a Szombathelyi Haladás 28 éves, megkérdőjelezhetetlenül lokálpatrióta labdarúgója a csapattal történtekre.
Kedden két fontos szombathelyi vasúti átjárónál sem működnek majd a jelzőlámpák
Biztosítóberendezés fenntartási munkálatokat végez május 28-án kedden két forgalmas szombathelyi vasúti átjárónál is a GYSEV.
Ha jövő héten IC-vel készült Budapestre, ennek nem fog örülni
Vonatok helyett pótlóbuszok járnak hétfőtől Szombathely és Csorna között, pályakarbantartási munkák miatt.
Vármegyei I. osztály: lezárult a bajnokság, a Királyé lett az ezüstérem a Haladás mögött, a harmadik helyet a Vép szerezte meg
A Sárvár a hatalmas vihar, jégeső miatt találkozója nagy részét műfüvön játszotta és 0-0-ra végzett a Csákánydoroszlóval, de a Söpte és Szentgotthárd is megosztozott a pontokon. A Haladás gólzáporos mérkőzésen hozta el a három pontot Táplánból, míg a Körmend, a Vasvár és a Szarvaskend egyaránt három gólt szerezve nyert hazai környezetben.
Programajánló – Szombathely: Food & Music Weekend, gyereknap és magyar hősök napja
A május 25-26-ai hétvégén sem kell unatkozniuk a Szombathelyen élőknek, többféle programlehetőséget kínálnak a szervezők. A jövő hét is tartogat érdekességeket.