km/óra
  2022.05.22., vasárnap  •  Júlia, Rita napja
Haladás-Viktóra: fontos győzelem a Soroksár ellen

Haladás-Viktóra: fontos győzelem a Soroksár ellen

A szombathelyiek tovább őrzik veretlen mérlegüket hazai környezetben.

 

SIMPLE NŐI LIGA, 6. FORDULÓ

HALADÁS-VIKTÓRIA FC - SOROKSÁR SC 3-1 (2-1)

Haladás-Viktória FC: Bíró – Németh A. (Andrónyi, 90.), Gődér, Horti, Kovács V. – Vladulescu, Urbán V., Sweatman, Koprena (Bódai, 77.) - Nagy Vanessza, Herczeg (Németh M., 46.).

Vezetőedző: Székely Tibor

Soroksár SC: Terestyényi – Molnár (Benke D., 82.), Buzás, Váradi, Györik – Nagy Viktória (Patkós, 61.), Tenyei, Ott, Benke A. - Miszlai, Török

Vezetőedző: Szeitl Szilvia

Gólszerzők: Nagy Vanessza 12., Marlo Sweatman 46., Ana-Maria Vladulescu 69., ill. Benke Annamária 9.

 

A válogatott szünet után újabb forduló következett a Simple Női Ligában. A Haladás-Viktória együttese hazai környezetben lépett pályára, az ellenfél pedig a rendkívül fiatal, ám tehetséges játékosokból álló Soroksár együttese volt. 

 

Herczeg Andrea lövésével indult a találkozó, a próbálkozást azonban hárítani tudta a vendégek hálóőre. A 9. percben aztán a vendégek szerezték meg a vezetést, miután egy jobb oldali centerezést Benke váltott gólra (0-1). A soroksári öröm azonban nem tartott sokáig, villámgyorsan érkezett a szombathelyi egyenlítés: egy sarokrúgást követően Nagy Vanessza érkezett a hosszú oldalon és fejelt közvetlen közelről Terestyényi kapujába (1-1). Jó iramú mérkőzést játszottak a felek, mindkét csapat támadott, a cél pedig egyértelműen a vezetés megszerzése volt, még a szünet előtt. Ez végül a zöld-fehéreknek sikerült: Jelena Koprena szabadrúgása után Marlo Sweatman vette be a vendégek kapuját, ezzel pedig 2-1-re módosította az állást.

 

A szünet után már egyértelműen a hazaiak akarata érvényesült, a játék szinte teljes egészében áttevődött a Soroksár térfelére. A szombathelyieknek a helyzeteik is megvoltak ahhoz, hogy megszerezzék a harmadik találatot, Gődér Brigitta, valamint Ana Maria Vladulescu is közel járt a gólhoz. Éppen utóbbi volt az, aki aztán megtörte a jeget: egy hosszú indítás után használta ki gyorsaságát, vitte el a kapus mellett, majd gurított higgadtan a kapuba (3-1). Az utolsó 20 perc is a szombathelyiekről szólt, akik még a kétgólos előny tudatában is mentek előre, óriásit harcoltak minden labdáért, emellett pedig több alkalommal ragyogó egyéni megoldásokat választottak. A hajrára is maradtak még helyzetek, Sweatman lövése, valamint egy vendég kapufa, az eredmény azonban már nem változott, Székely Tibor együttese különösképp a második félidőben kerekedett felül ellenfelén, és itthon tartotta mindhárom pontot. 

 

A szombathelyiek a következő fordulóban, október 2-án 12 órás kezdettel a Puskás Akadémia otthonába látogatnak.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Halálos közlekedési baleset történt Csepregen
Halálos közlekedési balesetet szenvedett az a férfi, aki szombat délután a Vas megyei Csepregen a Kossuth Lajos utcában autójával egy vízelvezető árokba hajtott - közölte a honlapján a rendőrség.
Csaknem 400 fiatal táncolt együtt a Fő téren (képgaléria)
Csaknem 400 fiatal táncolta el Johann Strauss Denevér című operettjéből a négytételes francia négyest ma a Fő téren. Két év kihagyás után ismét megrendezte az AGORA a Quadrille Európai Táncfesztivált, melynek kizárólagos hazai helyszíne Szombathely.
legfrissebbek
Falco: vereség a negyeddöntő második mérkőzésén, egyenlíteni tudott hazai pályán a Szeged
A Tisza-partiak 80-74 arányban tudtak nyerni, így mindenképpen lesz negyedik felvonás.
Dr. Nemény András: itt lenne az ideje a konszolidációnak
Szinte (köz)médiacsoda történt az elmúlt héten: dr. Nemény András, Szombathely polgármestere előbb az M1, majd a Kossuth Rádió stúdiójába kapott meghívást. A városvezetőt az MSZP átalakulása mellett helyi ügyekről is faggatták, a kérdésekre pedig nem lehet azt mondani, hogy hardcore propaganda-elemeket tartalmaztak volna. Összefoglalónk.
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Tóth Veronikán az extrém magaslatok, helyzetek sem fognak ki
Mászott már az egri vár falán, de az Aggteleki Cseppkőbarlang felett tornyosuló sziklára is felkapaszkodott, pedig még csak 14 esztendős. Tóth Veronika hét évvel ezelőtt szeretett bele a falmászásba, azóta pedig egyre szebb sikereket ér el, tavaly például Magyar Kupa-győztes lett nehézségi mászásban a serdülők között. A fiatal tehetségre már a MOL Alapítvány is felfigyelt, mi pedig a kezdetekről, motivációról, célokról beszélgettünk vele.
Kanyar után csapódott árokba a Volkswagen Sorokpolány közelében
A mentők kórházba szállították a személyautó vezetőjét. A jármű egy jobbra ívelő kanyar után megcsúszott, áttért a szemközti sávba és árokba csapódva felborult.