km/óra
  2024.02.28., szerda  •  Ákos, Bátor napja
Haladás: pontvesztés a hajrában a Budaörs ellen

Haladás: pontvesztés a hajrában a Budaörs ellen

Nem sikerült a Haladás NB II-es labdarúgó-csapatának idegenből elhoznia a három pontot: a szombathelyi zöld-fehérek az utolsó percekben kapott góllal 1-1-re végeztek a Budaörs ellen.

Budaörs – Haladás  1–1 (0–0) Tatabánya, 300 néző. 
Haladás: Verpecz – Schimmer (Rácz 41.), Jagodics, Devecseri, Németh M. – Tóth D., Holdamf, Kiss B. (Szekér 78.), Bosnjak – Jancsó (Farkas 46.), Tóth-Gábor. Vezetőedző: Mátyus János.

Nem indult rosszul az összecsapás, mindkét kapusnak volt dolga az első negyedórában. A Hali birtokolta többet a labdát, és a 30. percben Tóth-Gábor Kristóf előtt óriási ziccer adódott, ám a hazaiak kapusa védett. A szombathelyiek fiatal csatára még egyszer helyzetbe került a játékrész hajrájában, de ezúttal is rosszul célzott. Az első félidő végén Schimmer megsérült, helyére Rácz érkezett. A szünetre gólnélküli döntetlennel vonultak a csapatok.  


Az 54. percben újra csak a Haladás 9-ese vált főszereplővé: labdaszerzés után 22 méterről tüzelt, Kovács nagy bravúrral tolta szögletre a labdát. A Haladás irányította a játékot, a hazaiak alig-alig jutottak el a vasiak kapujáig. A 59. percben Németh Milán tört be a hazaiak 16-osán belülre, éles szögből lőtt, Kovács csak beleütni tudott a labdába, amelyet Tóth-Gábor Kristók 6 méterről fejelt a kapuba.


Nem sokkal később Stieber szabadrúgása után védett nagyot Verpecz. Tóth-Gábor Kristóf újabb gólt lőhetett volna, ám ezúttal 15 méterről fölé bombázott. A félidő derekától a budaörsiek vették át az irányítást, ekkor Verpecz mentett kétszer is hatalmasat. A Haladás kontrái is veszélyesek voltak, a 70. percben Rácz, majd a szögletet követően Jagodics is betalálhatott volna, előbbi lábbal, utóbbi fejjel. Izgalmas volt ekkor a meccs, a kinyíló zöld-fekete védelem ellen sorra vezette az ellenakciókat a Hali.  


Az utolsó 10 percre beszorult a szombathelyi gárda, ekkor már jobbára csak a védekezésre koncentráltak Devecseriék. Zsóri és Bakos is közel állt a gólszerzéshez, de a hazai támadók rosszul céloztak. A 86. percben kijött a szorításból a Haladás, ekkor Farkas lőtt nem sokkal fölé egy szabadrúgás után. 


A 90. percben jött a hidegzuhany: egy kapu előtti kavarodást Molnár Tibor használt ki, és közelről a jobb alsó sarokba lőtte a labdát (1–1).
Maradt az 1–1, a Hali közel állt a győzelemhez, a helyzetek alapján elhozhatták volna a három pontot a mieink Tatabányáról. 
 

Krilov István
Fotó: Mészáros D. Zsolt


 

Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
tematikus oldalak
legfrissebbek
Időseknek és fogyatékkal élőknek segít 10 ezer forinttal az önkormányzat
Valamennyi nyugdíjasnak és valamennyi egészségkárosodás okán ellátásban részesülőnek tízezer forintos segítséget nyújt idén az önkormányzat Szombathelyen. Erről is tárgyalnak a képviselők a közgyűlésen.
Csató Kata: A bábművészet sokkal több, mint illúzióteremtés
Csató Kata bábművész, bábrendező júliustól tölti be a Mesebolt Bábszínház igazgatói posztját. Szombathelyi terveiről, céljairól beszélgettünk.
Csütörtökön ismét összeülnek a képviselők
Megalkotják a város idei költségvetését, várhatóan elfogadják a 16 éven aluli szombathelyiek ingyenes utazásáról szóló javaslatot, továbbá döntenek a nyugdíjasok és egészségkárosodás miatt juttatásra jogosultak egyszeri, tízezer forintos támogatásáról. A februári közgyűlésen 11 napirendi pontot nyilvánosan, kettőt zárt ajtók mögött tárgyalnak a képviselők. A csütörtökön 9 órakor kezdődő testületi ülést élőben követhetik honlapunkon frissülő cikkünkben, a Szombathelyi Televízió műsorán és Facebook-oldalán.
Gőzerővel épül a Barátság utcai parkoló
Ha minden jól alakul, március 20. környékére el is készül.
Előzésben lévő WV perdített sorompónak egy kanyarodó Mercedest Szombathely határában
Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt a 86-os főúton, Szombathely határában, a BPW kamion alkatrészeket árusító boltja előtt - írja a 112press.