km/óra
  2020.09.20., vasárnap  •  Friderika napja
Edzésbe állt a Haladás: érkezők és távozók is lehetnek még a keretben

Edzésbe állt a Haladás: érkezők és távozók is lehetnek még a keretben

Sportorvosi vizsgálatokkal, majd pörgős edzéssel kezdte meg a felkészülést a 2020/2021-es idényre a Szombathelyi Haladás NB II-es labdarúgócsapata a múlt szerdán az Illés Akadémián. A zöld-fehéreknél a gárda gerince maradt, a héten még érkeznek próbajátékosok, viszont elképzelhető, hogy lesznek távozók is.

 

Amint arról az elmúlt hetekben beszámoltunk, Séllei Árpád ügyvezető sorra egyezett meg a játékosokkal. A zöld-fehérek csapata több focistával is meghosszabbította a hónap végén lejáró szerződését. Így Verpecz István, Rózsa Dániel, Tóth Dávid, Devecseri Szilárd, Németh Milán, Jancsó András, Kiss Bence, Farkas Balázs, Rácz Ferenc és Tóth Barna továbbra is a Haladást erősíti. Az ügyvezető elsőként a szakmai stábbal állapodott meg: Mátyus János és segítője, Felipe Matos már hetekkel ezelőtt ugyancsak meghosszabbította szombathelyi kontraktusát. A múlt szerdai edzésen a többiekkel együtt készült a korábban az NB III-as Lipótban szereplő, szombathelyi nevelésű Kovalovszki Máté is. Szintén teljes értékű munkát végzett a korábban sérüléssel bajlódó Németh Márió-Rózsa Dániel páros is. 


A héten több próbajátékos is érkezett Szombathelyre. Mátyus János vezetőedző invitálására jöttek a futballisták, sorsukról a szakmai stábbal egyeztetve dönt majd az ügyvezetés. Séllei Árpád szerint minden bizonnyal a jövő hétre lesz végleges a Szombathelyi Haladás kerete. 


– Biztosan lesznek érkezők, és elképzelhető, hogy lesz olyan focista, aki máshol folytatja. Konkrétumokról nem tudok beszámolni, ugyanis javában zajlanak még a tárgyalások – az is elképzelhető, hogy végül mindenki marad azok közül, akik jelenleg hezitálnak. Új focista csak akkor érkezik, ha azt a szakmai stáb javasolja. A héten még akár lehet konkrét bejelentés is, de ebben az időszakban nagyon gyorsan pörögnek az események. Szerény módon, ugyanakkor komoly tervekkel vágunk neki a másodosztályú pontvadászatnak – fogalmazott Séllei Árpád. 


Mátyus János örömmel tért vissza Szombathelyre, mint fogalmazott, óriásit változott a hangulat fél év alatt. Télen még kishitű, szomorú, önbizalomhiányos társaság várta az öltözőben, most viszont csupa pozitív visszajelzés érte a trénert. 


– Amikor a múlt szerdai foglalkozás előtt beléptem az öltözőbe, nagyszerű hangulat fogadott, látni, érezni lehetett, hogy a játékosok alig várják már, hogy edzhessenek. Mondanom sem kell, ez remek visszajelzés a vezetőedzőnek és a szakmai stáb valamennyi tagjának. Mivel egyelőre nem ismert a bajnoki menetrend, így nem tudok sok konkrétumot mondani a felkészüléssel kapcsolatban. Mi mindenesetre úgy készülünk, hogy augusztus elején elrajtol a bajnokság – ha nem így lesz, utána már bajnoki ritmusban dolgozunk. Ami a játékoskeretet illeti, korábban azt kértem a tulajdonosoktól, hogy tartsuk egyben a csapat gerincét. Ez eddig nagyjából teljesült, vannak, akik még nem döntötték el, hogy elfogadják-e a klub ajánlatát. Ha őszinte akarok lenni, akkor egyedül a kapusposzton vagyunk meg, egyébként valamennyi csapatrészbe kellene igazolnunk. Ami biztató, hogy nyugodtan hozhatok fel fiatalokat az Illés Akadémiáról. Jelenleg is velünk tréningezik Debreceni Zalán, Auer Ákos és Kállai Kevin is, valamennyien tehetséges futballisták, hosszútávon lehet velük kalkulálni – fogalmazott Mátyus János, aki később a jövőbeli tervekről is beszélt. 


– December legvégén érkeztem, aztán tudjuk, hogyan alakult a tavasz: ilyenre még nem volt példa. Ugyanakkor a minimális célt teljesítettük, meghosszabbítottuk NB II-es tagságunkat. Most ami fontos: a stabilitás, minden szinten. Tavasszal hét bajnokin maradtunk veretlenek, nyilván, szeretnénk ezt a sorozatot folytatni. Amit látok, a védelmünkkel nem lesz gond, elől pedig vannak olyan focistáink, akik képesek gólt szerezni. Konkrét helyezést nem mondanék, én úgy vélem, hogy a közvetlen élmezőny mögött végezhetünk – tette hozzá végezetül Mátyus János. 

 

Fotó: Nagy Jácint

kapcsolódó cikkek
Megkapta a Haladás az NB II-es licencet
Megkapta a Haladás az NB II-es licencet
A licencadó bizottság mai ülésén eldőlt, hogy a klub a következő szezonban is az NB II-ben indulhat.
Két új játékost igazolt a Szombathelyi Haladás
Két új játékost igazolt a Szombathelyi Haladás
A korábbi szerződéshosszabbítások után két új játékos leigazolását jelentette be a Szombathelyi Haladás NB II-es labdarúgócsapata. Kétéves szerződést kötött a klubbal az egykori utánpótlás-válogatott Simon András. A Hali másik igazolása a 25 éves középpályás, Csilus Tamás.
kapcsolódó cikkek
Megkapta a Haladás az NB II-es licencet
Megkapta a Haladás az NB II-es licencet
A licencadó bizottság mai ülésén eldőlt, hogy a klub a következő szezonban is az NB II-ben indulhat.
Két új játékost igazolt a Szombathelyi Haladás
Két új játékost igazolt a Szombathelyi Haladás
A korábbi szerződéshosszabbítások után két új játékos leigazolását jelentette be a Szombathelyi Haladás NB II-es labdarúgócsapata. Kétéves szerződést kötött a klubbal az egykori utánpótlás-válogatott Simon András. A Hali másik igazolása a 25 éves középpályás, Csilus Tamás.
Savaria Fórum 29. évfolyam 33. szám - 2020.09.11.
Savaria Fórum 29. évfolyam 33. szám - 2020.09.11.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megszüntetik az Ausztriába ingázók 30 kilométeres és 24 órás korlátozását
Az osztrák belügyminisztérium tájékoztatása szerint Magyarország megszünteti az Ausztriába ingázók 30 kilométeres és 24 órás korlátozását. A hír péntek délelőtt az osztrák Belügyminisztérium honlapján jelent meg.
Határzárás: hétfőn lesz hivatalos bejelentés arról, milyen szabályok vonatkoznak az Ausztriába ingázó magyar munkavállalókra (Frissítés: megjelent a rendelet)
A szeptember 1-re tervezett magyar határzárról közölt cikket a kurier.at. Az Ausztriában dolgozó magyar ingázók ügyében már történt egyeztetés, hivatalos bejelentés hétfőn várható.
Gulyás Gergely: szeptember 1-től zárjuk a határokat
A koronavírusjárvány-helyzet alakulása miatt a járvány első hulláma idején alkalmazott határvédelmi szabályokhoz való visszatérésről döntött a kormány - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.
Ausztriai magyar ingázók: órákkal a határzárás előtt még nagy a bizonytalanság
Csak találgatni tudnak az Ausztriába ingázó magyar munkavállalók, hogy a szeptember 1-én életbe lépő, a határzárról szóló kormányrendelet intézkedései nyomán mi vár rájuk. 
Orbán Viktor: szigorú határvédelmi intézkedéseket rendeltünk el
Szigorú határvédelmi intézkedések technikai részleteit tekintette át az operatív törzs határellenőrzési akciócsoportja szombat reggeli ülésén - közölte Orbán Viktor miniszterelnök az akciócsoport ülése után Facebook-videójában.
legfrissebbek
Közel állt a bravúrhoz, de a végére elfogyott az SZKKA a DVSC otthonában
Sokáig úgy tűnt, hogy a szombathelyiek borsot törnek a DVSC orra alá, az utolsó tíz percben azonban a maga javára fordította a mérkőzést a hazai csapat és 32-24 arányban győzni tudott.
Együtt tisztították meg a környezetet a herényi városrészen
Ma folytatódott a "Vigyázzunk Együtt Szombathelyre!" program: az önkéntesek Herény és Kámon városrészek zöldterületén, a Béke tér és Nefelejcs utcák közötti szakaszt tisztították meg.
Körforgalomból kihajtó Skoda csapódott villanyoszlopnak Körmendnél
A 8-as és 86-os főút körforgalmánál történt a baleset, azt autó vezetője megsérült.
Országos tisztifőorvos: most a fiatal korosztályt érinti elsősorban a járvány
A koronavírus-járvány első hulláma elsősorban az idősebbeket érintette, most viszont a 20-29 éves korosztályból kerül ki a legtöbb pozitív eset - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szombati online sajtótájékoztatóján.
Oszlopnak ütközött egy autó Körmenden, a 8-as és a 86-os főutak körforgalmánál