km/óra
  2024.06.20., csütörtök  •  Rafael napja
Edzésbe állt a Haladás: érkezők és távozók is lehetnek még a keretben

Edzésbe állt a Haladás: érkezők és távozók is lehetnek még a keretben

Sportorvosi vizsgálatokkal, majd pörgős edzéssel kezdte meg a felkészülést a 2020/2021-es idényre a Szombathelyi Haladás NB II-es labdarúgócsapata a múlt szerdán az Illés Akadémián. A zöld-fehéreknél a gárda gerince maradt, a héten még érkeznek próbajátékosok, viszont elképzelhető, hogy lesznek távozók is.

 

Amint arról az elmúlt hetekben beszámoltunk, Séllei Árpád ügyvezető sorra egyezett meg a játékosokkal. A zöld-fehérek csapata több focistával is meghosszabbította a hónap végén lejáró szerződését. Így Verpecz István, Rózsa Dániel, Tóth Dávid, Devecseri Szilárd, Németh Milán, Jancsó András, Kiss Bence, Farkas Balázs, Rácz Ferenc és Tóth Barna továbbra is a Haladást erősíti. Az ügyvezető elsőként a szakmai stábbal állapodott meg: Mátyus János és segítője, Felipe Matos már hetekkel ezelőtt ugyancsak meghosszabbította szombathelyi kontraktusát. A múlt szerdai edzésen a többiekkel együtt készült a korábban az NB III-as Lipótban szereplő, szombathelyi nevelésű Kovalovszki Máté is. Szintén teljes értékű munkát végzett a korábban sérüléssel bajlódó Németh Márió-Rózsa Dániel páros is. 


A héten több próbajátékos is érkezett Szombathelyre. Mátyus János vezetőedző invitálására jöttek a futballisták, sorsukról a szakmai stábbal egyeztetve dönt majd az ügyvezetés. Séllei Árpád szerint minden bizonnyal a jövő hétre lesz végleges a Szombathelyi Haladás kerete. 


– Biztosan lesznek érkezők, és elképzelhető, hogy lesz olyan focista, aki máshol folytatja. Konkrétumokról nem tudok beszámolni, ugyanis javában zajlanak még a tárgyalások – az is elképzelhető, hogy végül mindenki marad azok közül, akik jelenleg hezitálnak. Új focista csak akkor érkezik, ha azt a szakmai stáb javasolja. A héten még akár lehet konkrét bejelentés is, de ebben az időszakban nagyon gyorsan pörögnek az események. Szerény módon, ugyanakkor komoly tervekkel vágunk neki a másodosztályú pontvadászatnak – fogalmazott Séllei Árpád. 


Mátyus János örömmel tért vissza Szombathelyre, mint fogalmazott, óriásit változott a hangulat fél év alatt. Télen még kishitű, szomorú, önbizalomhiányos társaság várta az öltözőben, most viszont csupa pozitív visszajelzés érte a trénert. 


– Amikor a múlt szerdai foglalkozás előtt beléptem az öltözőbe, nagyszerű hangulat fogadott, látni, érezni lehetett, hogy a játékosok alig várják már, hogy edzhessenek. Mondanom sem kell, ez remek visszajelzés a vezetőedzőnek és a szakmai stáb valamennyi tagjának. Mivel egyelőre nem ismert a bajnoki menetrend, így nem tudok sok konkrétumot mondani a felkészüléssel kapcsolatban. Mi mindenesetre úgy készülünk, hogy augusztus elején elrajtol a bajnokság – ha nem így lesz, utána már bajnoki ritmusban dolgozunk. Ami a játékoskeretet illeti, korábban azt kértem a tulajdonosoktól, hogy tartsuk egyben a csapat gerincét. Ez eddig nagyjából teljesült, vannak, akik még nem döntötték el, hogy elfogadják-e a klub ajánlatát. Ha őszinte akarok lenni, akkor egyedül a kapusposzton vagyunk meg, egyébként valamennyi csapatrészbe kellene igazolnunk. Ami biztató, hogy nyugodtan hozhatok fel fiatalokat az Illés Akadémiáról. Jelenleg is velünk tréningezik Debreceni Zalán, Auer Ákos és Kállai Kevin is, valamennyien tehetséges futballisták, hosszútávon lehet velük kalkulálni – fogalmazott Mátyus János, aki később a jövőbeli tervekről is beszélt. 


– December legvégén érkeztem, aztán tudjuk, hogyan alakult a tavasz: ilyenre még nem volt példa. Ugyanakkor a minimális célt teljesítettük, meghosszabbítottuk NB II-es tagságunkat. Most ami fontos: a stabilitás, minden szinten. Tavasszal hét bajnokin maradtunk veretlenek, nyilván, szeretnénk ezt a sorozatot folytatni. Amit látok, a védelmünkkel nem lesz gond, elől pedig vannak olyan focistáink, akik képesek gólt szerezni. Konkrét helyezést nem mondanék, én úgy vélem, hogy a közvetlen élmezőny mögött végezhetünk – tette hozzá végezetül Mátyus János. 

 

Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Záporok és jégeső miatt adtak ki riasztást vármegyénkre is
Öt megyére adott ki figyelmeztetés zivatarok miatt szombaton a HungaroMet. Az előrejelzés szerint késő délutántól záporok alakulhatnak ki Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyében. Vasárnap pedig az északkeleti, keleti megyékben alakulhatnak ki zivatarok.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Bloomsday 2024: az itt és most ünnepe
30. alkalommal ünnepli Szombathely városa, hogy James Joyce Ulyssesének főhősét, Leopold Bloomot szombathelyi származásúként írta bele a világirodalomba. Az idei, háromnapossá bővült ír–magyar fesztivál, a Bloomsday első napján már nyilvánvalóvá vált, hogy városunk minden idők legszínesebb kortárs művészeti fesztiválja vette kezdetét, melyen a magaskultúra és könnyedebb szórakozás egyaránt képviselteti magát.
Sorsolás: gazdára talált nyereményjátékunk fődíja, a FIAT kabrió
Közjegyző jelenlétében kedden délelőtt megtörtént a májusban indult nyereményjátékunk sorsolása és gazdára talált a FIAT 500-as kabrió.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.