km/óra
  2020.11.28., szombat  •  Stefánia napja
Haladás: egy félidőnyi szenvedés után biztos győzelem a Vác ellen

Haladás: egy félidőnyi szenvedés után biztos győzelem a Vác ellen

Magabiztosan verte a Haladás a Vác együttesét a ma esti NB/II-es labdarúgó mérkőzésen. A zöld-fehérek találatait egyaránt fiatal játékosok szerezték. A kihagyott büntető minden valószínűség szerint komoly népszerűségnek örvend majd a közösségi médiában.


Desits Szilárd a Gyurján – Habovda, Jagodics, Németh Mi., Bosnjak – Nyári, Holdampf, Kiss – Medgyes, Novák, Gaál tizenegynek szavazott bizalmat. Rég fordult elő ilyen, de negyedóra elteltével nyugodtan kijelenthettük, hogy a két gárda közül a Haladás a jobb csapat. A hazaiak mentek előre becsülettel, helyzeteket is kidolgoztak, de ezek kimaradtak. A vendégek arra rúgták a labdát, amerre álltak, a támadást, mint olyat, „elengedték”. A 45. percben Novákot rántották le a 16-oson belül, a jogos büntetőt azonban Gaál a jobb sarok mellé lőtte.


A kihagyott tizenegyes:

 


A szünetben Szekér váltotta Nyárit, majd az 50. percben Gaál a bal kapufát találta el egy szabadrúgás után. Sorra jöttek a ziccerek, ám az első találatra egészen a 77. percig kellett várni: ekkor a csereként beálló Tóth-Gábor Kristóf készítette le a labdát Szekérnek, a középpályás pedig izomból a kapuba bombázott 11 méterről. A 81. percben Habovda kornere után Novák csúsztatta meg a labdát, amit a hosszún Tóth-Gábor sodort a hálóba. Nem sokkal a középkezdés után Nován vette el a labdát a váciak belső védőjétől, önzetlenül középre adott, Kiss Bence pedig a bal sarokba lőtt. A hajrában Tóth Milán személyében újoncot avatott Desits Szilárd.


A Haladás sokáig csak szenvedett a sereghajtóval, de a hajrában megtörte a váciak védelmét, és megérdemelten nyerte meg a találkozót. Győzelmével a szombathelyiek elmozdultak a kieső helyről. 

Savaria Fórum 29. évfolyam 43. szám - 2020.11.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Telefonos info-vonalat indít a Markusovszky kórház a betegek hozzátartozóinak
Kurz: Ausztria a nyugati tartományokban kezdi a tömeges tesztelést
Sebastian Kurz osztrák kancellár bejelentette, hogy a koronavírus-járvány miatt meghirdetett tömeges tesztelést a nyugati tartományokban, Vorarlbergben, Tirolban és Salzburgban kezdik meg december elején.
A Markusovszky kórház proszektúrája betelt, külső telephelyek bevonásával oldják meg a halottak tárolását
A nyugat.hu számolt be egy olvasójuk levele nyomán arról, hogy megtelt a szombathelyi Markusovszky kórház proszektúrája. Kérdéseiket elküldték a kórháznak, ma a 24.hu-nak elismerték, hogy valóban így van.
Új helyére került a város adventi koszorúja
Ausztriában a tömeges tesztelés december 5-én kezdődik
Elkészültek a koronavírus-tömegteszt tervek Ausztriában. December elején a tanárok, majd a rendőrök tesztelését végzik el, ezt követi önkéntes alapon a lakosság tesztelése. A tesztek mindenki számára ingyenesen elérhetőek lesznek, olvasható az orf.at-n.
legfrissebbek
Kásler: az egészségügy bírni fogja a rá nehezedő történelmi nyomást
A magyar egészségügy bírni fogja a rá nehezedő történelmi nyomást, a politikai hangulatkeltések ellenére most a szakembereink elhivatottsága és teljesítménye a záloga a sikeres járványkezelésnek - írta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere szombaton a Facebook-oldalán.
Zúzmara, napfény, kék égbolt: lélegzetelállító fotók készültek a Kendig-csúcson
Zúzmarába öltözött a táj a Kőszeg-hegységben, a Kendig-csúcson, írja a Kőszegi Időjárás Előrejelzés Facebbok-oldal, amelyre egy káprázatos képsorozat is felkerült.
Szlávik: a lehető leggyorsabban kell beoltani a lakosságot
A koronavírus elleni vakcinák megjelenése után a lehető leggyorsabban kell beoltani a lakosságot, amihez célszerű oltópontokat felállítani - mondta a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének osztályvezető főorvosa szombaton, az M1 aktuális csatornának nyilatkozva.
Jövő héten ismét bajnoki mérkőzést játszik a Falco
Több mint egy hónap után lépnek újra pályára a sárga-feketék.
Már a karácsonyra készülnek a Mesebolt Bábszínházban
Az online térbe hívja óvodás nézőit a Mesebolt Bábszínház. A járványhelyzet miatt a társulat valamennyi előadása elmarad december 10-ig, de a műhelymunka nem állt meg. A Téli képek című sorozat első darabja már elkészült, ezt videóra rögzítették, és egy zárt linken eljuttatják a bérletet vásárolt intézményekhez, így a gyerekek az óvodában vagy akár otthon is megnézhetik.