km/óra
  2021.04.21., szerda  •  Konrád napja
Haladás: Búcsú a kupától

Haladás: Búcsú a kupától

A Kisvárda jutott a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé: az NB/I-es együttes 0-1-re győzött a Szombathelyi Haladás ellen.

 

MOL MAGYAR KUPA, LEGJOBB 8 KÖZÉ JUTÁSÉRT

SZOMBATHELYI HALADÁS - KISVÁRDA MASTER GOOD 0-1 (0-1)

 

Szerdán délután Magyar Kupa mérkőzést rendeztek a Rohonci úton. Mátyus János ezúttal a Rózsa – Schimmer, Mocsi, Devecseri, Németh Milán – Csilus, Holdampf – Kállai, Kiss B., Bosnjak – Jancsó tizenegynek szavazott bizalmat, a vendégeknél meglepő módon, ezúttal három magyar játékos is helyet kapott a kezdőben. A kapuban Dombó Dávid állt, a hálóőr éveken át a Haladást erősítette korábban.  


A mérkőzés elején a keletiek domináltak, de a játékrész feléig jószerivel nem lehetett érdemleges eseményt feljegyezni. A 20. percben ígéretes pozícióból végezhetett el szabadrúgást a Haladás, de Kiss Bence 18 méterről fölé lőtt. A 24. percben aztán megszerezte a vezetést a Kisvárda: Navratil forgatta be a védőjét, majd 12 méterről, jobbról a hosszú alsóba tüzelt (0-1). A folytatásban egész egyszerűen semmi értékelhető esemény nem történt: rengeteg hiba, labdavesztés, mezőnyjáték – némi várdai fölénnyel. Megváltásként jött a szünetet jelző sípszó - egy biztos: nem ezzel a félidővel lehet majd népszerűsíteni a labdarúgást. 


A fordulás után beállt Dragóner és Debreceni, valamelyest többet volt ekkor a Haladásnál a labda, de húsz percig egyik kapu sem forgott veszélyben – inkább egymást rugdosták a játékosok. Devecserit le is kellett cserélni, a bekket Tóth Milán váltotta. A hajrára Schuszter és Németh Márió is beszállt. A 76. percben Dragóner hatalmas ziccerbe került, de 12 méterről a kapusba lőtte a labdát – ez volt a Hali első, és mint kiderült, utolsó helyzete a mérkőzésen. Maradt a 0-1, így a Haladás számára véget ért a kupakaland. 

 

Fotó: Nagy Jácint

címkék
Savaria Fórum 30. évfolyam 14. szám - 2021.04.17.
Savaria Fórum 30. évfolyam 14. szám - 2021.04.17.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Szinte a teljes répcelaki tantestület otthon maradt, fegyelmit kapnak
A répcelaki Móra Ferenc Általános Iskola alsós tanárai közül egyetlen kivétellel senki nem ment ma be az intézménybe tanítani - értesült a Népszava.
Burgenland nem hosszabbít a lezáráson
Április 19-én véget ér a regionális zárlat, Burgenland nem követi Bécs és Alsó-Ausztria példáját, ahol május 2-ig meghosszabbították a lockdown-t, jelentette be Hans Peter Doskozil tartományfőnök. A lakosságot azonban gyakrabban teszteltetnék, olvasható az orf.at-n.
Megyei I. osztály: a Csepreg megszakította a Király SE tavaszi veretlenségi sorozatát
A Celldömölk a Vasvár, a Szentgotthárd a Rábapaty elleni magabiztos sikerrel tartotta otthon a három pontot. A Kőszeg kétgólos hátrányból mentette döntetlenre találkozóját, de a Jánosháza és a Lukácsháza is megosztozott a pontokon.
Ausztria keleti tartományaiban április 18-ig hosszabbítanák meg a lezárásokat
Ausztria mindhárom keleti tartománya, Bécs, Alsó-Ausztria és Burgenland is a jelenleg érvényben lévő járványügyi korlátozások meghosszabbítása mellett foglalt állást a kedden koradélután megkezdett egyeztetések során. A tartományok a lezárások április 18-ig való meghosszabbítását kérik a kormánytól, olvasható az orf.at-n.
Orbán: hétfőn nyitnak az óvodák és az alsó tagozatosok visszaülnek az iskolapadba
Három és félmillió oltásnál nyithatnak a teraszok – közölte Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalára feltöltött videóban. Hétfőn az óvodák és az alsók nyitnak, a felsők csak május 10-én.
legfrissebbek
Híztak a magyarok a járvány alatt
Minden magyarnak átlagosan 2-5 kilóval nőtt a testsúlya a járvány alatt, miközben a mozgásszegény életmód miatt egyre többen küzdenek mozgásszervi panaszokkal.
E-autó futam érkezik a Hungaroringre
A Hungaroring is bekerült az idén rajtoló PURE ETCR-sorozat versenynaptárába.
A hetedik te magad légy: elhozta a kupát a Falco!
A Szolnok tükörsima legyőzése után a DEAC együttese ellen lépett pályára a Magyar Kupa fináléjában a Falco együttese. A debreceniek a másik vasi együttessel, a Körmenddel találkoztak a másik elődöntőben, és sima győzelem után kerültek a fináléba.
Uniós szabályozás védené a mesterséges intelligencia rendszereket
Az Európai Bizottság elsődleges célja, hogy korlátozza a magas kockázatú AI alkalmazások használatát.
Tudatos a brandépítés a Falconál
Tóth Kálmán, a Falco KC-t működtető gazdasági társaság felügyelőbizottsági elnöke még a kilencvenes években járt először Falco-meccsen, azóta fanatikus drukkere a sárga-feketéknek. A városi képviselő a helyszínen szurkolta végig a Magyar Kupa fináléját.