km/óra
  2024.04.19., péntek  •  Emma napja
Haladás: A mislenyi az utolsó idegenbeli túra

Haladás: A mislenyi az utolsó idegenbeli túra

Sima bennmaradás? Osztályozó? Kiesés? Még mindegyik opció lehet a HR-Rent Kozármisleny számára. Vasárnap Baranyában lép pályára a zöld-fehér együttes.

Óriási a tülekedés a Merkantil Bank Liga leghátsó régiójában. Két csapat esik ki: az egyik hely „elkelt”, hiszen hiába nyert a legutóbbi fordulóban a Dorogi FC, hátrányuk már behozhatatlan. A Békéscsaba 34 ponttal az utolsó előtti, míg az osztályozós pozícióban (16-17-18. hely) három 38 pontos csapat áll – közöttük első körben a győzelmek száma rangsorol. A legjobb helyzetben a Kozármisleny van, mert 10-zel nekik van a legtöbb győzelmük. 9 sikere van a Nyíregyháza Spartacusnak, 8 az Aqvital FC Csákvárnak. Még „papíron” bajban lehet a Szentlőrinc (39 pont, 9 győzelem), a Kazincbarcika (42 pont, 11 győzelem) és a Tiszakécske (43 pont, 12 győzelem).

Aktuális ellenfelünk, a Kozármisleny ugye minket fogad, míg az utolsó fordulóban Siófokra látogatnak. Hektikusan szerepelnek a legutóbbi mérkőzéseiken – talán úgyis fogalmazhatunk, hogy mindig győzelemre törekednek, a döntetlen nem opció számukra. Április 9-e óta hét meccsen öt győzelem és két vereség a mérlegük: megverték a Budafokot (2–0), a Mosonmagyaróvárt (1–0), a Szegedet (3–2), a Csákvárt (3–2) és az ETO-t (2–0), míg a Diósgyőrtől (2–3) és a Nyíregyházától (0–2) kaptak ki.

Takács Lajos megbízott edző csapatának létkérdés a győzelem: Nagy Erik ötödik sárga lapja nem lehet a keretben (ahogy nálunk Devecseri Szilárd sem).

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Spártaiaktól pezsgett Szombathely – Íme a Spartan Race eredményei!
Szombaton Szombathelyre érkezett a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata, a Spartan Race. Reggel 8 és este 6 óra között több ezer magyar és nemzetközi versenyző száll harcba öt kategóriában, és már rögtön az elsőnél van miért büszkének lennünk: a szombathelyi Kívés Bendegúz dobogóra állhatott.
Áprilisi nyárra téli zimankó: kifehéredett a Kőszegi-hegység csúcsa
Kifehéredett az Írottkő kedden délelőtt: az Astromet Facebook-oldal élő videóban jelentkezett be a Kőszegi-hegységből, jég- és hódara, illetve hó hullott a nulla fok körüli hőmérsékleten.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szombathely Deák Ferenc utca 3. alatti gyermekorvosi rendelő - Dr. Gecse-Kálózi Patrícia rendelési idő
Dr. Gecse-Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.
legfrissebbek
Kosárlabda: a harmadik Honvéd elleni mérkőzést is nagyon simán húzta be, így söpréssel jutott elődöntőbe a Falco! (képgalériával)
A szombathelyi sárga-feketék 94-60-ra diadalmaskodtak és lezárták a budapestiek elleni negyeddöntős párharcukat.
Minden eddiginél több alkotást neveztek a Savaria Filmszemlére
Tizenegyedik alkalommal rendezik meg április 24. és 26. között a Savaria Filmszemlét, amelyre minden eddiginél több, csaknem kétszáz művet neveztek a Kárpát-medencében és távolabbi országok magyar közösségeiben élő filmes alkotók - közölte az MTI-vel a Savaria Filmakadémia Egyesület elnöke.
Fidesz kampánynyitó: Brüsszel az új Moszkva
A Fidesz Választási Manifesztummal rúgta be a választási kampányát. A Millenárison tartott pénteki kampánynyitón csak hárman szólaltak fel: Szijjártó Péter külügyminiszter, Deutsch Tamás EP-listavezető és Orbán Viktor miniszterelnök.
Huszonöt éves a közgazdász képzés Szombathelyen
Huszonöt éve indult el az akkori Berzsenyi Dániel Főiskolán a közgazdász képzés, ma pedig már az ELTE Savaria Egyetemi Központ Társadalomtudományi Karához tartozó Közgazdaságtudományi Intézetben négy alap- és egy mesterszakon 230 diák tanul, amit egy igazi sikertörténetnek tartanak az intézményben. A jubileumra emlékeztek ma, volt és jelenlegi hallgatókkal, oktatókkal, vezetőkkel.
Programajánló – Szombathely: táncbajnokság, művészet és kiállítás, virágköltemények
Az április 20-21-ei hétvégén sem kell unatkozniuk a Szombathelyen élőknek, többféle programlehetőséget kínálnak a szervezők. A jövő hét is tartogat érdekességeket.