km/óra
  2022.10.05., szerda  •  Aurél napja
Haladás: a hosszabbításban mentett pontot Lencse László, döntetlen a Csákvár elleni nyitányon

Haladás: a hosszabbításban mentett pontot Lencse László, döntetlen a Csákvár elleni nyitányon

A szombathelyiek a csereként beálló támadó góljával tartották Szombathelyen az egyik pontot.

 

MERKANTIL BANK LIGA 1. FORDULÓ

SZOMBATHELYI HALADÁS - AQVITAL FC CSÁKVÁR 1-1 (0-1)

Szombathelyi Haladás: Mursits – Nyíri (Simut, 62.), Csató, Németh M., Bosnjak – Csernik, Derekas (Hursán, 55.), Rácz, Horváth R. (Doktorics, 62.) – Borvető (Molnár R., 62.), Sipos Z. (Lencse, 82.).

Vezetőedző: Németh Szabolcs

Csákvár: Auerbach – Murka, Vaskó, Karacs, László – Tamás N. (Torvund, 64.), Mészáros, Baracskai (Körmendi. 64.), Gazdag – Kártik (Fejős, 64.), Hornyák (Janyickij, 11.). 

Vezetőedző: Tóth Balázs

Gólszerzők: Lencse 92., ill. Baracskai 3.

 

Hazai mérkőzéssel kezdte a 2022/2023-as idényt a jelentősen átalakuláson keresztülmenő Haladás gárdája, a szombathelyiek a Csákvárt fogadták a Haladás Sportkomplexumban.A találkozó előtt két távozót, Rózsa Dánielt, valamint Guzmics Richárdot is köszöntötte Séllei Árpád ügyvezető igazgató. Előbbi 335, míg utóbbi 210 mérkőzést játszott szombathelyi színekben.

 

Finoman szólva sem indult jól a találkozó, s ezzel együtt az idény a Haladás számára, ugyanis egy szabadrúgásnak köszönhetően már a 3. percben hátrányba kerültek, Baracskai volt a gólszerző (0-1). Nem sokkal később a következő komolyabb lehetőség is a vendégek előtt adódott, Tamás volt az, aki nem sokkal tévesztett célt. Németh Szabolcs legénysége is ment előre becsülettel, a Csákvár azonban masszívan védekezett és őrizte egygólos előnyét. A játékrész utolsó harmadában egyértelműen a hazaiak voltak veszélyesebbek: Derekas távoli lövése után Borvető fejelt Auerbach kezébe, majd a 43. percben egy tetszetős akció után Csernik próbálkozott meg egy ollózással, a próbálkozást Auerbach védte. A vasiak sokat tettek az egyenlítésért, betalálniuk viszont nem sikerült, így egygólos vendég előnnyel mehettek pihenőre a csapatok.

 

A második félidő főként a küzdelemről, a mezőnyjátékról szólt, a Haladás azonban aktívabb volt és kapura veszélyesebben futballozott ellenfelénél: előbb Borvető maradt le nem sokkal a labdáról, majd a Hollandiából hazatérő Rácz Barnabás remek helyzetfelismerése következett, félpályás ívelése épphogy elszállt a kapu felett. Mindkét vezetőedző friss erőket küldött a pályára, a zöld-fehérek pedig nagy erőfeszítéseket tettek az egyenlítésért. Csernik helyzete után aztán sikerült is a kapuba találnia Németh Szabolcs együttesének, a találatot azonban szabálytalanság miatt érvénytelenítette a játékvezető. Két perccel később az oldalhálót találta el Simut, majd Mursitsnak kellett védenie, így érkeztünk el a mérkőzés utolsó tíz percéhez. A 82. minutumban Sipos helyére Lencse érkezett a pályára, aki nyerő cserének bizonyult, ugyanis a 92. percben Molnár átadását váltotta gólra, pontot mentve ezzel a szombathelyieknek és beállítva az 1-1-es végeredményt.

 

Doktorics Áronék a következő fordulóban Nyíregyházára látogatnak, az összecsapásra augusztus 7-én, vasárnap 17 óra 30 percről kerül sor.

 

Fotó: Vágvölgyi Bálint/ugytudjuk.hu

 

Malomsoki Cintia

címkék
Savaria Fórum 31. évfolyam 35.szám - 2022.09.30.
Savaria Fórum 31. évfolyam 35.szám - 2022.09.30.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Öt évet kapott az embercsempész
A Szombathelyi Járásbíróság ítélete jogerős, áll a Vas Megyei Főügyészség közleményében.
Vigyázzunk a Lapozóra!
A Városháza előtti könyvcserepont, a LAPOZÓ a Libri-Bookline Zrt. és a szombathelyi önkormányzat együttműködésében jött létre kora tavasszal. A könyvek újrahasznosítását elősegítő könyvpavilon hónapokon át remekül működött, egy ideje azonban megfogyatkozott kölcsönözhető, cserélhető könyveinek száma.
Balesetek megyeszerte
Négy, anyagi kárral végződött balesetnél helyszíneltek a Vas megyei rendőrök, írja a police.hu.
Körözöttek kerültek rács mögé
Beszédes volt a Rendőrség honlapjának körözési alportálján közzétett fotó, írja a police.hu.
A magyar pedagógusok fekete napja
1994 óta minden év október ötödikén ünnepli az UNESCO a pedagógusok világnapját.A dátum a hatalmas előrelépést jelentő 1966-os ILO/UNESCO ajánlás aláírásának állít emléket, amely a tanárok jogait és felelősségét határozta meg. Ma Magyarországon a pedagógusjogok napját sztrájk, polgári engedetlenség és fekete ruhás tiltakozások kísérik – Szombathelyen is több iskolánál demonstráltak.