km/óra
  2023.12.09., szombat  •  Natália napja
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Suzuki Swift Suzuki Castrum
Hagyomány és szórakozás - Szent Márton-napi vásár a Skanzenben

Hagyomány és szórakozás - Szent Márton-napi vásár a Skanzenben

Múlt szombaton ismét megrendezték a Szent Márton-napi vásárt a Skanzenben, vasárnap a Liba-napra várták az érdeklődőket. Előadások, az Ataru Taiku és az Alma Együttes koncertjei, a Mesebolt Bábszínház előadásai szórakoztatták a falumúzeumba látogatókat, kiket ezernyi portékával és finomságokkal csábított a vásár.

Szombaton a Magor Ijász Hagyományt Őrző Egyesület bemutatójával vette kezdetét a Skanzenben a több mint 500 éves múltra visszatekintő Márton-napi vásár, majd a Hétszínvirág Óvoda gyermekei mutatták be műsorukat. Népi fajátékokat próbálhattak ki a gyermekek, pónin is lovagolhattak, nem maradt el a nyuszisimogatás sem, és végigizgulhatták a Mesebolt Bábszínház A hazudós egér című előadását.

A felnőttek tárlatvezetésen vehettek részt, mely a paraszti élet és a Szent Márton-hagyományok világába avatta be őket, és népi festészeti technikákat is kipróbálhatott felnőtt, gyermek. A vásárt az Ataru Taiku dobkoncertje zárta.

A napsütésesebb Liba-nap több látogatót vonzott vasárnap a falumúzeumba: a program a Szűrcsapó és a Brenner Óvoda ovisainak műsorával indult, majd az Alma Együttes koncertje és kézműveskedés várta a kisebbeket. Háromkor a Mesbolt Bábszínház népszerű Batu-tá kalandjai című előadása zárta az energiamegtakarítás miatt vasárnap is rövidebbre tervezett vásári napot.

Az idei Szent Márton-napi vásár igazi hagyományos vásári hangulatot teremtett: a szórakoztató programok mellett ízletes falatokat és italokat kóstolhattak a Skanzen vendégei, kézműves portékák, kosarak, kolbászok, teák, szőttesek, csuhéangyalkák és ásványok kínálták magukat ellenállhatatlanul az árusok standjainál.

Fotók: Nagy Jácint
 

Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Folytatódnak a pályaépítési munkák a szombathelyi vasútállomáson, módosulnak a menetrendek
Szombathely állomáson 2024. január 31-ig tovább folytatódnak a pályaépítési munkálatok. A vágányzár alatt a Szombathely állomásról induló és érkező vonatok többsége módosított menetrend szerint közlekedik, áll a GYSEV közleményében.