km/óra
  2022.12.08., csütörtök  •  Mária napja
Gyűjtőpontokon várják az adományokat

Gyűjtőpontokon várják az adományokat

Táplánszentkereszten is megmozdultak a helyiek az ukrajnai hírek hallatán, gyűjtésbe fogtak. Az adománygyűjtő pontokon március 10-ig várják a legszükségesebbeket. Vép városa is összefogott, ebben a helyzetben minden jó szándékra szükség volt.

 

Táplánszentkereszten az Angyali Szolgálat azonnal akcióba lépett, hogy a háború miatt hazájukat elhagyni kényszerülő, menekülő rászorulóknak segítséget nyújtsanak. Nem ez az első jótékony akciójuk, tudtuk meg Dávid-Tóth Andreától. Elmondta, hogy helyi anyukák már korábban is megmozdultak egy-egy jótékonysági felhívás miatt, és adománygyűjtésbe fogtak. Így volt ez most is, amikor a hírekben olvasták, hogy mire lenne szükségük a háború elől menekülőknek. Felvették a kapcsolatot Perl Jánossal, a település polgármesterével, aki azonnal biztosította őket a polgármesteri hivatal támogatásáról. Azt is felajánlotta, hogy az adománygyűjtő pontokon összegyűlt holmikat a legközelebbi gyűjtőpontra beszállítják. 


Amire most nagyon nagy szükség van, azok az eszközök és textilek: ágymatrac, takaró, törülköző, gyermekek részére az időjárásnak megfelelő kényelmes, meleg ruha. Tartós élelmiszer: konzerv, tartós, szeletelt kenyér, főzést nem igénylő élelmiszer, ásványvíz, kicsi, szívószálas gyümölcslé, kakaó, keksz, bébiétel. Higiéniai szerek: női termékek, pelenka, nedves törlő, tisztálkodószerek, WC papír, fertőtlenítő szerek, maszk. 


A gyűjtőpontok a korábban megszokott gyűjtések helyszínein vannak, ott, ahol sokan megfordulnak: a polgármesteri hivatalban, a CBA és COOP boltokban, a védőnői szolgálatnál és a könyvtárban. A szervezők felhívták a figyelmet arra, hogy nagy szükség van most a segítségre, egészen március 10-ig, minden helyszínen a nyitvatartási időben várják az adományokat. 


Az adománygyűjtéshez Vép városa is csatlakozott, közösségi oldalon tették közzé a felhívást, hogy keddtől péntekig várják a felajánlásokat a művelődési házban. Tartós élelmiszereket (konzerv, étolaj, cukor, tészta, rizs, bébiétel, müzliszelet, édesség, gyümölcslé, ásványvíz, tartós húskészítmények, tartós tej, tejtermék, instant termék), higiéniás szereket (fogkefe, fogkrém, pelenka, nedves törlőkendő, szappan, tusfürdő, sampon, WC papír, mosószer, mosogatószer, öblítő, kézi fertőtlenítőszer, maszk, intimbetét) és egyéb dolgokat vártak. Jól jöttek a takarók, ágyneműk, ágyneműhuzatok, törölközők, hálózsákok, elemek, zseblámpák, powerbankok és mobil fűtőtestek. A polgármester bejegyzésében úgy fogalmazott: „Sötét napokat élünk, amikor a fényt a belőlünk átadó jó szándék, jó akarat és a jótett jelenti.” A felhívásra itt is sokan jelentkeztek. 

 

Fotó: Táplánszentkereszt Önkormányzata

Savaria Fórum 31. évfolyam 44.szám - 2022.12.02.
Savaria Fórum 31. évfolyam 44.szám - 2022.12.02.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Végrehajtást indított a NAV a Haladás futballcsapatát működtető cég ellen
Végrehajtást indított a NAV a Haladás NB II-es csapatát működtető gazdasági társaság, a Szombathelyi Haladás Kft. ellen, írja az mfor.hu
Gyermekszemekben ragyogó karácsonyi fények: látogatás a balogunyomi mesekertben
Szombathelyről érkezve már a 86-os útról szemünkbe tűnik Kurucz József karácsonyi fényekben pompázó balogunyomi portája, mely harmadik éve várja tárt kapukkal a látogatókat advent idején – mesekertnek nevezik a csillogó-villogó ragyogó udvart, s valóban: aki ide betér, akár egy órácskára is, maga mögött hagyhatja a hétköznapi valóságot.
Szeretetből jövök be dolgozni - Szabó Imréné 60 éve a Markusovszky Kórházban
Szabó Imréné Valika, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Szemészeti Osztályának műtős asszisztense a napokban töltötte be 80. évét. 60 éve dolgozik a kórházban, 57 éve a szemészeti műtőben, s eszébe sem jut, hogy abbahagyja a munkát. Múlt héten a Magyar Szemészeti Szakdolgozók Egyesülete SHAO-díjjal tüntette ki. A munkahelyén látogattuk meg.
Derült égből kormányinfó: kedd este 11-től eltörölte a kormány a 480 forintos üzemanyagárat, piaci árak érvényesek a kutakon
Este fél 11-kor kezdődött az a kormányinfó, amelyen Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Hernádi Zsolt MOL-vezérrel együtt jelentette be, kedd este 11-től megszűnik az üzemanyag-árstop, vagyis a fixált, 480-as ár. Alig félórával később meg is jelent a rendelet a Magyar Közlönyben.
Szombathelyi buszközlekedés: új járat, új menetjegy és bérlet
Új járat, új menetjegy és bérlet a Blaguss Agoránál, erről is tárgyalnak az év utolsó közgyűlésén a képviselők. A társaság további 40 millió forint üzemanyagkompenzáció biztosítását kérte a közgyűléstől.
legfrissebbek
Új személyvonatok a GYSEV-nél: javul a közlekedés Szombathely és Celldömölk között
Az esti órákban Győr és Sopron, míg reggel Szombathely és Celldömölk között javulnak a vonatos eljutási lehetőségek - most vasárnaptól három új személyvonatot is közlekedtet a GYSEV Zrt. Az új járatok a december 11-étől életbe lépő, 2022–2023-as menetrend alapján közlekednek, közölte a vasúttársaság.
A hét végén kiadós eső várható, ami vasárnap havazásba fordul
Több hullámban kiadós eső várható a hét végén, ami vasárnap hajnaltól havas esőbe, havazásba vált. A hét utolsó napján az északnyugati, északi szelet a Dunántúlon és északkeleten erős, olykor viharos lökések kísérik és napközben az ország nagyobb részén fokozatosan csökken a hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.
Több mint tizenkilencezren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel a múlt héten
A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései szerint 19 600-an fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz a múlt héten - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön a honlapján.
Egy 19 éves szombathelyi fiatal rúgta le az autó tükrét
A gyors és hatékony munkának köszönhetően a szombathelyi rendőrök beazonosították azt a 19 éves helyi fiatalt, aki 2022. december 4-én hajnalban, a Dózsa György utca egyik parkolóhelyén leállított gépkocsi tükrét lerúgta, olvasható a police.hu-n.
Adventi meglepetés a szombathelyi Blaguss járatokon
Az AGORA Savaria Nonprofit Kft. és a Blaguss Agora Hungary Kft. az adventi időszakban versekkel ajándékozza meg a Blaguss helyi járatos buszain utazó közönséget december 26-ig, olvasható a közleményükben.