km/óra
  2024.06.19., szerda  •  Gyárfás napja
Gyűjtőpontokon várják az adományokat

Gyűjtőpontokon várják az adományokat

Táplánszentkereszten is megmozdultak a helyiek az ukrajnai hírek hallatán, gyűjtésbe fogtak. Az adománygyűjtő pontokon március 10-ig várják a legszükségesebbeket. Vép városa is összefogott, ebben a helyzetben minden jó szándékra szükség volt.

 

Táplánszentkereszten az Angyali Szolgálat azonnal akcióba lépett, hogy a háború miatt hazájukat elhagyni kényszerülő, menekülő rászorulóknak segítséget nyújtsanak. Nem ez az első jótékony akciójuk, tudtuk meg Dávid-Tóth Andreától. Elmondta, hogy helyi anyukák már korábban is megmozdultak egy-egy jótékonysági felhívás miatt, és adománygyűjtésbe fogtak. Így volt ez most is, amikor a hírekben olvasták, hogy mire lenne szükségük a háború elől menekülőknek. Felvették a kapcsolatot Perl Jánossal, a település polgármesterével, aki azonnal biztosította őket a polgármesteri hivatal támogatásáról. Azt is felajánlotta, hogy az adománygyűjtő pontokon összegyűlt holmikat a legközelebbi gyűjtőpontra beszállítják. 


Amire most nagyon nagy szükség van, azok az eszközök és textilek: ágymatrac, takaró, törülköző, gyermekek részére az időjárásnak megfelelő kényelmes, meleg ruha. Tartós élelmiszer: konzerv, tartós, szeletelt kenyér, főzést nem igénylő élelmiszer, ásványvíz, kicsi, szívószálas gyümölcslé, kakaó, keksz, bébiétel. Higiéniai szerek: női termékek, pelenka, nedves törlő, tisztálkodószerek, WC papír, fertőtlenítő szerek, maszk. 


A gyűjtőpontok a korábban megszokott gyűjtések helyszínein vannak, ott, ahol sokan megfordulnak: a polgármesteri hivatalban, a CBA és COOP boltokban, a védőnői szolgálatnál és a könyvtárban. A szervezők felhívták a figyelmet arra, hogy nagy szükség van most a segítségre, egészen március 10-ig, minden helyszínen a nyitvatartási időben várják az adományokat. 


Az adománygyűjtéshez Vép városa is csatlakozott, közösségi oldalon tették közzé a felhívást, hogy keddtől péntekig várják a felajánlásokat a művelődési házban. Tartós élelmiszereket (konzerv, étolaj, cukor, tészta, rizs, bébiétel, müzliszelet, édesség, gyümölcslé, ásványvíz, tartós húskészítmények, tartós tej, tejtermék, instant termék), higiéniás szereket (fogkefe, fogkrém, pelenka, nedves törlőkendő, szappan, tusfürdő, sampon, WC papír, mosószer, mosogatószer, öblítő, kézi fertőtlenítőszer, maszk, intimbetét) és egyéb dolgokat vártak. Jól jöttek a takarók, ágyneműk, ágyneműhuzatok, törölközők, hálózsákok, elemek, zseblámpák, powerbankok és mobil fűtőtestek. A polgármester bejegyzésében úgy fogalmazott: „Sötét napokat élünk, amikor a fényt a belőlünk átadó jó szándék, jó akarat és a jótett jelenti.” A felhívásra itt is sokan jelentkeztek. 

 

Fotó: Táplánszentkereszt Önkormányzata

Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Záporok és jégeső miatt adtak ki riasztást vármegyénkre is
Öt megyére adott ki figyelmeztetés zivatarok miatt szombaton a HungaroMet. Az előrejelzés szerint késő délutántól záporok alakulhatnak ki Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyében. Vasárnap pedig az északkeleti, keleti megyékben alakulhatnak ki zivatarok.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
Isten hozta az újszülötteket!
Legfrissebb anyakönyvi híreink.
Bloomsday 2024: az itt és most ünnepe
30. alkalommal ünnepli Szombathely városa, hogy James Joyce Ulyssesének főhősét, Leopold Bloomot szombathelyi származásúként írta bele a világirodalomba. Az idei, háromnapossá bővült ír–magyar fesztivál, a Bloomsday első napján már nyilvánvalóvá vált, hogy városunk minden idők legszínesebb kortárs művészeti fesztiválja vette kezdetét, melyen a magaskultúra és könnyedebb szórakozás egyaránt képviselteti magát.
legfrissebbek
A zebrára lökte az Audit a pick-up, de szerencsére nem a gyalogosra
Szombathelyen a Gagarin úti körforgalomnál történt a baleset szerdán, az okozó Toyota sofőrje előző este Eb-meccset nézve sörözött, és nem gondolta, hogy reggel ezt még kimutathatja a szonda.
Választott a vármegye is, változatlan erőviszonyok
A június 9-én megtartott választások után a Vas vármegyei közgyűlésben a Fidesz-KDNP megőrizte kétharmados többségét, amiben közrejátszhatott, hogy a Tisza Párt az utolsó pillanatban mégsem indított jelölteket. A 13 vármegyei városban sem változtak jelentősen az erőviszonyok, mindössze két települést irányíthat új polgármester. A testületekben viszont egyre több a független, vagy civil szervezet delegálta képviselő, és kevesebb a fideszes politikus. Választások utáni megyei visszatekintő körképünk.
Szerdától megkezdte a vízosztást a GYSEV Zrt. is
Olimpiai sétát tartanak a szombathelyi olimpikonok emléktábláinál
A közelgő párizsi olimpiára hangolódva 2024. június 23-án, vasárnap délután, Olimpia Napján sétára hív minden sportbarátot a Halmay Zoltán Olimpiai Hagyományőrző Egyesület.
Hamarosan indul a Lamantin improvizációs tábor
1985 és 1989 között évente rendeztek improvizációs táborokat Szombathelyen Nesztor Iván vezetésével. A Lamantin Jazz Fesztivál ideje alatt – Márkus Tibor ötlete alapján és művészeti vezetésével – a régi hagyományt újjáélesztve immár 20. alkalommal szervezik meg az egyhetes, országos Lamantin Improvizációs tábort.