km/óra
  2024.02.24., szombat  •  Szőkőnap napja
Gyűjtőpontokon várják az adományokat

Gyűjtőpontokon várják az adományokat

Táplánszentkereszten is megmozdultak a helyiek az ukrajnai hírek hallatán, gyűjtésbe fogtak. Az adománygyűjtő pontokon március 10-ig várják a legszükségesebbeket. Vép városa is összefogott, ebben a helyzetben minden jó szándékra szükség volt.

 

Táplánszentkereszten az Angyali Szolgálat azonnal akcióba lépett, hogy a háború miatt hazájukat elhagyni kényszerülő, menekülő rászorulóknak segítséget nyújtsanak. Nem ez az első jótékony akciójuk, tudtuk meg Dávid-Tóth Andreától. Elmondta, hogy helyi anyukák már korábban is megmozdultak egy-egy jótékonysági felhívás miatt, és adománygyűjtésbe fogtak. Így volt ez most is, amikor a hírekben olvasták, hogy mire lenne szükségük a háború elől menekülőknek. Felvették a kapcsolatot Perl Jánossal, a település polgármesterével, aki azonnal biztosította őket a polgármesteri hivatal támogatásáról. Azt is felajánlotta, hogy az adománygyűjtő pontokon összegyűlt holmikat a legközelebbi gyűjtőpontra beszállítják. 


Amire most nagyon nagy szükség van, azok az eszközök és textilek: ágymatrac, takaró, törülköző, gyermekek részére az időjárásnak megfelelő kényelmes, meleg ruha. Tartós élelmiszer: konzerv, tartós, szeletelt kenyér, főzést nem igénylő élelmiszer, ásványvíz, kicsi, szívószálas gyümölcslé, kakaó, keksz, bébiétel. Higiéniai szerek: női termékek, pelenka, nedves törlő, tisztálkodószerek, WC papír, fertőtlenítő szerek, maszk. 


A gyűjtőpontok a korábban megszokott gyűjtések helyszínein vannak, ott, ahol sokan megfordulnak: a polgármesteri hivatalban, a CBA és COOP boltokban, a védőnői szolgálatnál és a könyvtárban. A szervezők felhívták a figyelmet arra, hogy nagy szükség van most a segítségre, egészen március 10-ig, minden helyszínen a nyitvatartási időben várják az adományokat. 


Az adománygyűjtéshez Vép városa is csatlakozott, közösségi oldalon tették közzé a felhívást, hogy keddtől péntekig várják a felajánlásokat a művelődési házban. Tartós élelmiszereket (konzerv, étolaj, cukor, tészta, rizs, bébiétel, müzliszelet, édesség, gyümölcslé, ásványvíz, tartós húskészítmények, tartós tej, tejtermék, instant termék), higiéniás szereket (fogkefe, fogkrém, pelenka, nedves törlőkendő, szappan, tusfürdő, sampon, WC papír, mosószer, mosogatószer, öblítő, kézi fertőtlenítőszer, maszk, intimbetét) és egyéb dolgokat vártak. Jól jöttek a takarók, ágyneműk, ágyneműhuzatok, törölközők, hálózsákok, elemek, zseblámpák, powerbankok és mobil fűtőtestek. A polgármester bejegyzésében úgy fogalmazott: „Sötét napokat élünk, amikor a fényt a belőlünk átadó jó szándék, jó akarat és a jótett jelenti.” A felhívásra itt is sokan jelentkeztek. 

 

Fotó: Táplánszentkereszt Önkormányzata

Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
tematikus oldalak