km/óra
  2023.03.28., kedd  •  Gedeon, Johanna napja
Győzelemmel zárta az alapszakaszt a Falco, Nyíregyházán diadalmaskodtak a sárga-feketék

Győzelemmel zárta az alapszakaszt a Falco, Nyíregyházán diadalmaskodtak a sárga-feketék

A címvédő 77-90-es sikerrel távozott a Nyírségből, s magasbiztosan szerezte meg az alapszakasz első helyét.

 

FÉRFI KOSÁRLABDA NB I. 26. FORDULÓ

HÜBNER NYÍREGYHÁZA BS - FALCO-VOLVO ALPOK AUTÓ SZOMBATHELY 77-90 (20-14, 16-23, 19-32, 22-21)

Nyíregyháza: Johnson 10/3, Kiss 6/6, Bryce 16/3, Pipiras 15/6, Suárez 7/3. Csere: Coleman 9/3, Mokánszki 7/3, Bus 3, Bazsó 3/3, Madár 1, Anda -

Edző: Pethő Ákos

Falco: Váradi 8/3, Perl 17, Kovács 6/6, Golomán 10/3, Keller 14. Csere: Barac 13, Clark 10/3, Somogyi 4, Hawkins 8/6, Verasztó -, Takács -

Edző: Milos Konakov

 

Mát biztos alapszakasz-győztesként látogatott Nyíregyházára a Falco együttese, ennek ellenére a szezon ezen szakaszának utolsó mérkőzésén sem volt más a vasiak célja, minthogy pontokkal távozzanak vendéglátójuktól.

 

Kiss triplája adta meg a mérkőzés alaphangját. Erre még a túloldalon válaszolt Golomán, de ezt követően Bryce kétszer és Suárez is betalált, miközben a túloldalon csak Keller egyik büntetője ért célba. 10-3-ra vezettek a hazaiak, ahonnan még tovább tudták növelni az előnyüket - írja a bb1.hu. A negyed közepén 13-5-öt mutatott az eredményjelző, így Kovács hárompontosa a legjobbkor jött a vendégeknek. A Falco hiába játszott sok pontatlansággal, hibával ebben a periódusban, Váradi és Perl megmozdulásaival gyorsan felzárkózott 13-12-re. Ezt követően befagyott az eredmény, mindkét oldalon kimaradtak a helyzetek, ezt Coleman kosara törte meg. Az amerikai távolról is betalált, amire Somogyi válasza jött, de az utolsó kosár Bryce nevéhez fűződött (20-14).

 

A második negyed első fele sem hozott változást, a Falco továbbra is pontatlanul játszott. Kimaradtak a ziccerek, és örülhettek annak, hogy a nyíregyháziaknak sem sikerült bedobniuk a tiszta helyzeteiket. Nyolc pont körül állandósult a Kék Cápák előnye. A szombathelyiek azonban megrázták magukat, és pillanatok alatt visszajöttek 30-29-re. Ebbe még az is belefért, hogy Somogyi a büntetővonalról hibázzon. Gyakorlatilag végig a Nyíregyháza vezetett az első félidő során, azonban Keller zsákolását követően átvették a vezetést a vendégek, amire már nem érkezett válasz (36-37).

 

Bő három perc kellett a Falcónak a harmadik etapban, hogy magabiztos előnyt építsen ki, ekkor 40-50-et mutatott az eredményjelző. Bryce, majd később Johnson is próbálta meccsben tartani csapatát egy-egy triplával, de innentől fokozatosan a vendégek akarata érvényesült. Perlre nem volt ellenszere a Nyíregyházának, így szépen lassan egyre nagyobbra nyílt az olló. Az utolsó kosár végül Barac nevéhez fűződött, mínusz 14-ről kellett volna felállnia a nyírségieknek (55-69).

 

Hawkins triplájával indult az utolsó tíz perc, amire Pipiras felelt egy közelivel, de ezt követően Clark a helyére küldött egy hármast, majd Barac is beköszönt. Ekkor már húsz pont volt a felek közötti különbség. Továbbra is Pipiras jelentett veszélyt a szombathelyiek gyűrűjére, de ez csak arra volt elég, hogy ne lépjen meg még jobban a Falco. A találkozó gyakorlatilag eldőlt, a vendégek fokozatosan felőrölték a hazaiakat. A végén már azok a játékosok is lehetőséghez jutottak mindkét oldalon, akik egyébként kevesebbet játszanak. A Falco győzelme nem forgott veszélyben (77-90).

 

A szombathelyiek jövő héten csütörtökön már a Zsíros Tibor Magyar Kupa nyolcas döntőjében lépnek pályára Debrecenben, az ellenfél a Szeged együttese lesz.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: a Rábapaty elvette a Haladás veretlenségét, a Jánosháza is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Répcelak hazai győzelemmel folytatta jó sorozatát, nem született gól a Szentgotthárd és a Celldömölk összecsapásán.
Lomtalanítási időpontok Szombathelyen
A Szomhull közzétette, hogy városunkban mikor és hol lesz lomtalanítás, írja a cég honlapja.
Jövő péntektől Húsvéti vásár a Fő téren - sok meglepetéssel
Március 31-étől április 10-éig ismét húsvéti vásár lesz Szombathely Fő terén. A részletekről pénteken délelőtt sajtótájékoztatón számolt be a városvezetés és a szervezők. Minden korosztály megtalálja majd a számára kedves szórakozási lehetőséget: a kicsiket játszópark várja, de lesz sok koncert, emellett főszerepet kap a gasztronómia is.
Elismerés a Hali-legendáknak
1-1-es döntetlent játszott a Hali a Péccsel vasárnap délután a Rohonci úton. A találkozót követően Michal Hipp, a hazaiak mestere értékelte a látottakat. A szünetben a Nehru Kupát elhódító Haladás-játékosokat köszöntötték.
Megyei II. osztály, déli csoport: a Csákánydoroszló nyerte a tavaszi nyitány rangadóját, hatig jutott a Gyöngyöshermán-Szentkirály
A Felsőcsatár hazai győzelemmel kezdett, az Egyházasrádóc és az Őriszentpéter viszont idegenből távozott pontokkal. A Tanakajd a Körmenddel, a Szentpéterfa a Telekessel játszott döntetlent.
legfrissebbek
Gyönyörű muzsikával köszöntötték a tavaszt
A múlt csütörtökön a Jászai Utcai Közösségi Tér fellépői köszöntötték a tavaszt, írja az intézmény Facebook-oldala.
Megyei II. osztály, déli csoport: borsot tört a Telekes a Csákánydoroszló orra alá, nyolcig jutott a Körmend és Nádasd
Az Egyházasrádóc és a Bajánsenye hazai környezetben gyűjtötte be a három pontot, a Tanakajd és a Felsőcsatár viszont idegenben tudott nyerni.
Világsztárok az Aréna Savariában
A női kézilabda Magyar Kupa negyeddöntőjében a Győri Audi FC lesz a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia ellenfele szerdán este hat órától az aréna Savariában. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el.
Idegen nyelvi szakmai nap a Premontreiben
Az iskolában nagy hangsúlyt fektetnek az idegen nyelvek elsajátítására. Mind a továbbtanulás, mind pedig a munkaerőpiacon való elhelyezkedés szempontjából a közép-, illetve felsőfokú nyelvvizsga megszerzése, valamint a használható nyelvtudás, nélkülözhetetlen. Az álláshirdetések nagy részében elsődleges elvárás az angol vagy a német nyelv ismerete, írja az intézmény hivatalos Facebook-oldala. A gimnáziumban a múlt héten tartottak szakmai napot.
Hagyományőrző versenyek a Derkóban
A múlt pénteken rendezte meg a Derkovits Gyula Általános Iskola a Komm, wir hören dich német nyelvi versmondó és a Gyermekszemmel rajzoló versenyt, írja az iskola honlapja.