km/óra
  2024.06.15., szombat  •  Jolán, Vid napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Gyermek és Ifjúsági Művészeti Fesztivált rendeztek a sportházban

Gyermek és Ifjúsági Művészeti Fesztivált rendeztek a sportházban

Idén is megrendezte az Agora a népszerű Gyermek és Ifjúsági Művészeti Fesztivált. A kétnapos rendezvény első napján, kedden óvodás és alsó tagozatos gyerekek mutatták meg tehetségüket. A felső tagozatosok és középiskolások szerdán kerültek sorra.

 

Óvodások és kisiskolások álltak színpadra kedden délután a sportházban a 18. alkalommal megrendezett szombathelyi Gyermekművészeti Fesztiválon. Április elejéig lehetett jelentkezni, hogy a hat meghirdetett kategória valamelyikében bemutatkozzanak a résztvevők. 


Kiss Andrea, az AGORA közművelődési igazgatója kiemelte, büszkék arra, hogy Szombathelyen szinte állandó tagjai az általános iskolák a fesztiválnak, de eljönnek például Celldömölkről, Gencsapátiból, Kőszegről is. Az idei körülbelül 350-400 gyereknek a produkcióját öleli fel.
A program célja, hogy a fiatalok nagyszínházi körülmények között mutathassák meg tehetségüket. 


A művész-palántákat kategóriánként szakavatott zsűri értékelte. Prikazovics Ferenc, a zsűri elnöke hozzátette, ami alapvetően fontos az az, hogy a gyermekhez illő művet válasszon a felkészítő, illetve az, hogy közösen mindent megtegyenek annak érdekében, hogy a gyerek értse, miről beszél. 


A szervezők minden kategóriát figyelembe véve összesen 15 arany, 18 ezüst és 19 bronz fokozatú minősítéssel jutalmazták a legsikeresebb előadókat. Az Aranyhíd EGYMI énekkara a legszívhezszólóbb produkcióért különdíjat kapott. A rendezvény a Nemzeti Kulturális Alap Közművelődési Kollégiuma támogatásával valósulhatott meg.

 

 

Forrás: SZTV

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
legfrissebbek
Foci Eb 2024: átszáguldott a német válogatott a harmatos skótokon a nyitómeccsen
A papírforma érvényesült a labdarúgó Eb nyitómeccsén: a házigazda Németország 5-1-re verte Skóciát. A magyar válogatott szombaton lép  pályára Svájc ellen. 
A Nemzeti Választási Bizottság befejezte az újraszámlálást, Karácsony maradt a főpolgármester
Több órás tárgyalás után a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) befejezte a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámlálását. Sasvári Róbert, az NVB elnöke kihirdette, hogy a 24592 érvénytelen szavazat közül 560 szavazatot minősítettek érvényesnek, olvasható a 444.hu-n.
Rossi: Nincs kérdőjel a Svájc elleni kezdőcsapatot illetően
Marco Rossinak, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának a fejében már készen van az a kezdőcsapat, amelyet pályára küld majd a németországi Európa-bajnokság szombaton 15 órakor sorra kerülő Svájc elleni mérkőzésén.
Inkantáció: légies és lírai pillanatok feketén-fehéren a fotókon
Légies és lírai pillanatok feketén-fehéren - ezt az alcímet viseli Büki László fotóriporter Inkantáció című kiállítása, amely a könyvhét keretében nyílt meg a Berzsenyi Dániel Könyvtárban csütörtökön. 25 fénykép látható a tárlaton, közös vonásuk, hogy táncot és a zenét örökítenek meg.
Programajánló – Szombathely: Bloomsday, ökofesztivál és szurkolói ház
A június 14-15-ei hétvégén sem kell unatkozniuk a Szombathelyen élőknek, többféle programlehetőséget kínálnak a szervezők. A jövő hét is tartogat érdekességeket.