km/óra
  2024.02.26., hétfő  •  Géza, Vanda napja
Gyalogost ütött el egy Citroen Gyöngyösfalu határában

Gyalogost ütött el egy Citroen Gyöngyösfalu határában

A 87-es főúton sietett volna át egy idős férfi, borosüveggel a kezében, de a neki jobbról érkező személyautó a fékezés ellenére elsodorta. A gyalogos bocsánatot kért a rémült sofőrtől és el akart menni, de két fiatalember elmagyarázta neki, hogy meg kell várnia a mentőket a fejsérülésével.

 

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt Gyöngyösfalu határában, a 87-es főúton, hétfőn délelőtt, írja a 112Press. Egy Citroen személyautó tartott Szombathely irányába. A vasúti átkelő után a menetirány szerinti bal oldalról, az üzletsorok felől egy gyalogos kelt volna át a főúton, az elmondások alapján lendületes léptekkel, körültekintés nélkül. A Citroent vezető középkorú asszony a fékbe taposott és jobbra húzta a kormányt, de így is elsodorta az idős férfit, aki fejjel betörte az autó szélvédőjét. A gépkocsin más rongálódás nem keletkezett.


A borosüveggel közlekedő gyalogos felkelt az úttestről, bocsánatot kért a baleset miatt rémült sofőrtől és jelezte, hogy akkor ő már megy is tovább. Az autóvezető elmondása alapján két segíteni érkező fiatalember beszélte le a sérültet a távozásról. Az asszony beültette az autójába a férfit a mentők kiérkezéséig.

 

Fotó: Tánczos Mihály/112Press

címkék
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
tematikus oldalak